Title of a News Article

Kılıçdaroğlu’ndan şok iddia…

.

Kılıçdaroğlu’ndan şok iddia…
banner206

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Musul Başkonsolosluğu’nun basılması talimatını veren IŞİD’linin Şanlıurfa’da tedavi gördüğünü, masraflarının da ödendiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında iktidarı eleştirirken, IŞİD ile ilgili de bir iddiada bulundu. Konuşmasının başında Srebrenitsa’da katledilenleri anan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

 

‘CHP yapsa...’

7 Haziran’dan bu yana Kıbrıs çıkarmasından daha fazla şehit verdik. Terör örgütü mahkeme kurarken kim iktidardı, şehirler silah deposuna dönerken iktidarda kim vardı? Binali Bey bunlara açık ve net cevap vermeni istiyorum. PKK yetmiyormuş gibi bir de IŞİD çıktı. Atatürk Havalimanı’nı bastılar, insanları taradılar, bombaları patlattılar. Ne yaptık? Hep beraber, ‘teröre lanet olsun’ dedik, 1 günlük yas ilan ettik. Sonra gittiler davul zurnayla köprü açılışı yaptılar. Bunu CHP yapsa ne olurdu?

 

‘IŞİD’e yataklık’

“AKP sadece PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yapmadı, aynı zamanda IŞİD terör örgütüne yardım ve yataklık yaptı. Biz konuşurken onlar gibi işkembeden atmıyoruz. IŞİD eğitim, lojistik destek ve transfer açısından Türkiye’yi seçmiştir. Türkiye IŞİD için cihada açılan kapıdır. Türkiye üzerinden TIR’larla silah gönderildi mi? IŞİD’in eline geçti mi? Bir IŞİD komutanı, 12 Ağustos 2012’de Washington Post’ta ‘techizatımız ve tedarikimiz Türkiye üzerinden geldi’ dedi. Suudi Emiri, IŞİD’e Türkiye üzerinden silah gönderirken belgeleri ortaya çıktı.

 

‘Tutukla, hapse at’

“Dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ‘IŞİD yaralılarını tedavi ederiz’ diyor. Sen bunları tedavi ettikten sonra niye Suriye’ye gönderiyorsun? Tutukla, hapse at, gereğini yap. Tedavi edip, tekrar gönderiyorsun. Musul Başkonsolusluğu’nun basılması talimatını veren IŞİD’li Türkiye’de tedavi görüyor. IŞİD’in sağ kolu Şanlıurfa hastanesinde tedavi gördü, masraflarını Türkiye ödedi. IŞİD militanları İstanbul’da piknik yapıp cihat çağrısı yapıyorlar. Emniyetin raporunda ‘Türkiye’de, IŞİD’in 20 bin kişiyi bulan tabanı var’ diyor.

 

Yıldırım’a belgeli yanıt

Kılıçdaroğlu, “2013’te DEAŞ’a ve PKK’ya karşı Meclis’te karar alınırken, CHP niye ‘hayır’ oyu verdi? Onun cevabını versin önce. Kimin DEAŞ’a, PKK’ya müzahir olduğu Meclis’te yapılan oylamanın sonucunda belli” diyen Başbakan Binali Yıldırım’a belgeyle yanıt verdi. O tarihte Meclis’te alınan kararı gösteren Kılıçdaroğlu, Suriye’ye savaş açma kararının içinde ne DEAŞ’ın ne de PKK’nın olduğunu, karara CHP olarak “Hayır” diyerek karşı çıktıklarını aktardı. Kılıçdaroğlu daha sonra 2013’teki kararı da göstererek PKK’ye operasyon konusunda “Evet” dediklerini söyledi.

 

‘Vatandaşlığı millete soralım’

“Suriyelileri hangi gerekçe ile vatandaşlığa alıyorsun! TOKİ konutlarını vereceğim diyorsun, kardeşim Suriye’de yakılan yıkılan evler var onları yapalım! İlla diyorsan ki biz bunu yapacağız: Sen düne kadar milli irade diyordun, gel şunu millete soralım, hodri meydan!”

 

‘İsrail’e teslimiyet’

“Dış politikada da ‘Yanlış yapıyorsunuz’ dedik. Koalisyon görüşmelerinde ‘Dış politikanın 180 derece değişmesi gerekiyor’ demiştik, şimdi 360 derece fırıldak gibi dönüyorlar. Dış politikada ‘hamaset olmaz, çok dikkatli bir dil kullanacaksın’ dedik. Rusya’dan özür dilediler. İsrail’e gittiler büyük tavizler vererek İsrail’le anlaştılar. İsrail hiçbir şey yapmadı, hiçbir taviz vermedi. CHP böyle bir anlaşma imzalamış olsaydı, cuma namazlarında, namaz sonrası bütün camilerde mitingler olurdu. Tam bir teslimiyet anlaşması. ‘Ben görevde olduğum sürece İsrail’le normalleşme mümkün değil diyordu bu diktatör bozuntusu.”

 

‘Çap toplama işine benzemez’

“Parlamentoya bir yasa getirdiler, Yargıtay ve Danıştay üyeleri görevden alınıyor. Bir kanunla Anayasa’nın hükümlerini işlemez hale getiriyorsunuz. Niçin Yargıtay, Danıştay üyeleri görevden alınıyor? Çünkü yargıyı yürütme organın emrine almak istiyorlar. Hans Frank, Hitler döneminde yargıçlara ‘Verdiğiniz her kararda benim yerimde Führer olsa nasıl karar verirdi’ diyor. Şimdi yapılmak istenen de bu. Yargıyı bu hale getirmek istiyorlar. Bu Türkiye için tam bir felaket. Bir diktatör bozuntusunun tutsağı olursanız tarih sizi affetmez. Bu çay toplama işine benzemiyor. Bu Türkiye’nin geleceği ile ilgili bir sorun.”

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195