Title of a News Article

Kılıçdaroğlu’ndan Urfalı isme şok!

Kılıçdaroğlu’ndan Urfalı isme şok!
banner206

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclis’i (PM) için 80 isim önerdiği anahtar listesi belli oldu. Anahtar Listede CHP’nin Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık’ın kızı şuanda Parti Meclis Üyesi olan Erbil Aydınlık yer almadı. Böylece seçime 112 nolu aday olarak girecek olan Aydınlık, anahtar listeyi delerek yeniden parti meclis üyesi olmayı hedefliyor.

CHP’nin “Hedef iktidar” sloganıyla Bilkent Odeon Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 37. Olağan Kurultayı’nın ikinci gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) seçilebilmek için yarış sürüyor.

Delegeler CHP Parti Meclisi, 8’i Kültür ve Bilim Platformu’ndan olmak üzere toplamda 60 kişi için oy kullanacak. 15 kişilik YDK için ise ayrı oy verilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclis’i (PM) için önerdiği anahtar listesi belli oldu.

CHP 37. Olağan Kurultayı’nın ikinci gününde PM, Kültür Bilim Platformu ve YDK için adaylık başvuruları son buldu. Parti Meclisi’ne girecek 60 kişi için çarşaf listedeki aday sayısı 222 olurken, Yüksek Disiplin Kurulu’na girecek 15 kişi için de 50 aday çıktı.

 Dün yeniden genel başkanlığa seçilen Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde CHP Şanlıurfa Milletveki Aziz Aydınlık’ın kızı Erbil Aydınlık yer bulamadı. Şuanda CHP’nin Parti Meclis Üyesi olan Erbil Aydınlık, 112 numaralı aday olarak seçime katılacak. Urfalı Erbil Aydınlık, delegelerin desteğini alarak Kılıçdaroğlu’nun listesini delip yeniden partinin meclis üyesi olmayı hedefliyor.

Bu arada Erbil Aydınlık, geçen kurultayda gençlik kotasından Parti Meclisine girmeyi başarmıştı. (URFASTAR)

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2020, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195