Title of a News Article

Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırdılar

.

Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırdılar
banner206

Urfa’da bulunan sivil toplum kuruluşları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik serf ettiği sözlere tepki gösterdi. Sivil toplum kuruluşları adına açıklamada bulunan Handan Karataş, “Kılıçdaroğlu’ndan öncelikle annesi ve eşi de dahil olmak üzere Sayın Bakanımızdan ve tüm kadınlardan özür dilemesini bekliyor ve bu da yetmez derhal istifaya davet ediyoruz” dedi.

 

ABDÜSELAM YAVUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısında; "Vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor" demişti. Bu sözlere Şanlıurfa’dan sert tepki geldi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye hizmet binası yanında bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bakan Sema Ramazanoğlu’na yönelik sarf ettiği sözlere tepki gösterdi. Sivil toplum kuruluşları adına açıklamayı yapan Handan Karataş, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 05.04.2016 tarihinde TBMM Grup Toplantısında yaptığı talihsiz açıklamayı kınıyoruz. Sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri, kadınlarımızı ve tüm halkımızı tavır almaya davet ediyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu bu ülkenin her bireyini temsilen seçilmiş bir bakandır. Dolayısıyla ona yapılan bu hadsiz, haksız, hukuksuz saldırı ülkemizdeki her bireye yapılmış sayılmaktadır. Yapılan haksız hakaret be ithamlara sessiz kalmak annelerimiz başta olmak üzere tüm insanlara haksızlık olur düşüncesindeyiz” dedi.

 

“Kara bir leke”

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert eleştiriler yöneten Karataş, açıklamasında şunları kaydetti;

“Ana muhalefet Partisi Başkanı gibi bir makamda olması ve belirli bir kadın seçmen kitlesi bulunan bir parti başkanı tarafından sarf edilmesi durumun vahametini ve kadına karşı şiddet ve taciz konusunda bir arpa boyu kadar yol gidememiş olduğunun bir göstergesidir. Ayrıca Meclis sıralarından bu talihsiz sözlere alkışlarla destek olan CHP milletvekillerinin tavırları da siyasi tarihimizde kara bir leke olarak yer alacaktır. Kadınlar ve anneler olarak bize ayrıca hayrete düşüren ve yaralayan şudur ki; O sözlerin sarf edildiği ortamda bulunan kadın milletvekillerinin bu sözlere karşı tepkisiz olması ve hatta o sözlere alkışlamaları olmuştur. Bu durum ana muhafelet partisinin toplumsal ayrışmayı sürüklediği noktayı gözler önüne sermiştir.

Sivil toplum örgütleri olarak; Nasıl ki çocuklarımıza karşı her türlü istismarın karşısında olduğumuz gibi kadınlarımıza karşı da her türlü sözlü ve fiili istismarın da karşısında olacağımızı bildiririz. Kılıçdaroğlu’nun siyasi tarihinde bir leke olarak yer alacak olan bu ifadeler; Bundan sonraki neslin zihninde temsil ettiği partiyi ve sessiz kalan CHP’lileri de mahkûm edecektir. Kılıçdaroğlu’ndan öncelikle annesi ve eşi de dahil olmak üzere Sayın Bakanımızdan ve tüm kadınlardan özür dilemesini bekliyor ve bu da yetmez derhal istifaya davet ediyoruz. “

Kalabalık basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142