Title of a News Article

Kirli: Urfalıların hizmetinde olacağım

Kirli: Urfalıların hizmetinde olacağım
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Ziraat Mühendisi Abdulkadir Kirli, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde milletvekili seçilmesi durumunda, “Her gün 24 saat boyunca Urfalıların emrinde ve hizmetinde olacağım” dedi. Kirli, ayrıca bu seçimlerde AK Parti'nin Şanlıurfa'dan 11 veya 12 milletvekii çıkaracağını söyledi. 

RÖPORTAJ:UĞUR BUDAK
Bu haftaki röportajımızın konuğu AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Ziraat Mühendisi Abdulkadir Kirli oldu. AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı ve Şanlıurfa Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan AK Parti’nin kurucu üyelerinden olan Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Kirli ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızda; genel seçimleri ve AK Parti’nin genel seçimlerdeki hedefini konuştuk. Ak Parti’nin insana hizmet odaklı bir parti olduğunu dile getiren Ziraat Mühendisi Kirli, “7 Haziran’daki seçimlerde AK Parti’nin ülke genelinde yüzde 50’ye yakın oy alacağını ve Şanlıurfa’dan da 11 yada 12 milletvekili çıkaracağını düşünüyorum” dedi.

 

İşte Abdulkadir Kirli ile yaptığımız o röportaj:

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1979 Şanlıurfa doğumluyum.1991-1996 Şanlıurfa İmam Hatip Lisesinde okudum. 2001 yılı Harran Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Mezunuyum. Belli bir süre sonra tanımsal danışmanlık görevinde bulundum. 2004 yılında da gıda taşımacılık ve inşaat üzerinden ticaretle uğraşmaktayım. Yaklaşık 13 yıldan beridir AK Parti’ye hizmet ediyorum. Partinin kurucusuyum. 2001 yılında parti kurulurken partinin ilk 10 üyesi arasındaydım bende.2002-2003 yıllarında partinin kurucu gençlik kolları yardımcısıydım. Daha sonrada 7,5 yıla yakın Gençlik Kolları il başkanı görevinde bulundum. 2009’da Şanlıurfa belediye meclis üyesi oldum. 2004’te Karaköprü belediye başkanlığı aday adayıydım. 2011

Yılında da milletvekili aday adayıydım. Ak Parti kurulduğundan beridir kesintisiz Ak partiye hizmet ediyorum.

 

Siyasete girişiniz nasıl oldu?

Aslında ben İmam Hatip Lisesini okurken o dönemde biz Milli Gençlik Vakfıyla başladık siyasete, yaklaşık 7,8 yıla yakın Milli Gençlik Vakfını bütün kademelerinde görev yaptım. Tabi o dönemde aktif siyasette değildik ama nihayetinde Milli Gençlik Vakfı siyasetini milli görüşün gençlik hayaliydi. O dönemden beri bizim siyasete bir bakışımız vardı. Bir duruşumuz vardı.Tabi daha sonra ülkenin28 Şubat sürecinden sonra ki durumundan sonra hepinizin bildiği gibi ülkede bir kaos ortamı yaşandı. AK Parti kurulurken bu davanın içinde bizimde olmamız gerektiğine inandığımız için 2001’den beri siyasete girme kararı aldık ve o günden bu yana siyasetteyim.

 

Neden AK Parti?

AK Parti en başta bizim değerlerimizle örtüşen bir partidir. Fikir olarak, görüş olarak AK Parti; demokratik bir çizgide muhafazakar bir parti. Bizde aile geçmişimiz yıllardır siyasi bir çizgimiz hep bu doğrultudaydı. Bundan dolayı AK Parti’de siyasete girdik. Sayın Başbakanımızın Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın güzel bir sözü var. “Bu partiyi millet kurdu. Sadece biz tabelasını astık” diyordu sayın genel başkanımız. Milletin partisinde bizimde olmamız gerektiğini düşündüğümüz için biz bu partiye girdik. Hamdolsun şükürler olsun da hiçbir zaman pişman olmadık. Bugün AK Partiliyiz, dün de AK Partiliydik, bundan sonrada AK Partili olacağız.

 

Peki başkanım 7 Haziran’daki seçimler için de aday adaylık müracaatında bulundunuz. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Biz yıllardır milletin içindeyiz.14 yıla yakındır teşkilatçı olduğumuzdan dolayı halkla iç içeyiz. Urfamızın ve Türkiyemizin genel sorunlarını bildiğimiz için milletvekili aday adayı oldum. Siyasi bir geçmişimiz var, yıllardır teşkilatta görev aldım. Teşkilat terbiyesini iyi almışız. Halkla iç içeyiz. Halkın sorunlarının ne olduğunu iyi biliyoruz. Bundan sonra halkımızın sorunlarını mecliste dile getirerek çözüme kavuşturmak için bu dönemde milletvekilliğine müracaatta bulundum. Tabi bizim asıl hedefimiz millete hizmettir. AK Parti insan odaklı bir parti yani insana hizmet odaklı bir parti. Bildiğiniz gibi bir söz diyor ki: “Milleti yaşat ki devlet yaşasın” yani halka hizmet hakka hizmettir. Biz bu görüşten gelen bir siyasi partiyiz. Bundan dolayı milletimize daha çok fayda sağlıya bilmek için bu dönemde millet vekili olarak Urfamıza ve halkımıza hizmet için bu dönem girdik.

 

7 Haziran için Şanlıurfa’dan AK Parti’ye 300’e yakın başvuru oldu. Bu başvuru sayısını nasıl yorumluyorsunuz?

Ak Parti Şanlıurfa’da yüzde 70’lere yakın bir oy alıyor. Yani aşağı yukarı her 3 kişiden 2’si ak partiye oy veriyor. AK Partinin halka çok iyi hizmetleri olduğu için herkes partimize müracaatta bulunuyor. Bu güzel bir duygu, insanların AK Parti’yi tercih etmesini güzellik olarak görüyorum. Bundan dolayı da partimiz aile partisi değil,  geniş kitleye hitap eden ve halkın partisi olduğu için her kesimden insanlar kendini bu partide görebiliyor.

 

Önümüzdeki genel seçimleri nasıl görüyorsunuz? HDP parti olarak bu seçime girecek. Bu seçimlerdeki sonuçlar ne olur. AK Parti, geçen seçimlerde Urfa’dan 10 millet vekiliçıkarmıştı. Bu seçimde sizce kaç vekili çıkarır?

AK Parti 2001’de kurulduğunda yeni bir partiydi. İlk girdiğinde yüzde 33’lük bir oy oranıyla tek başına iktidar olmuştu. Daha sonraki seçimlerde artışla, oyunun üstüne oy katarak ve en son seçimde yüzde 50’ye yakın bir oy aldı. Tabi ben tüm partilere de başarılar diliyorum. Biz kendi işimizle uğraşıyoruz. Diğer partilerin ne yaptığıyla uğraşmıyoruz. Amacımız Şanlıurfa’daki 12 milletvekilinin tamamını çıkarmak. AK Parti’de bu potansiyel var, zaten diğer seçimde 500 Bine yakın bir oy aldı. Bu seçimlerde AK Parti’nin en az 650 Bin ile 700 Bin civarında oy alacağını düşünüyorum. Bu rakamla AK Parti’nin 11 veya 12 milletvekili çıkaracağını düşünüyorum.

 

Bu seçimlere Cumhurbaşkanı AK Parti eski Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girmeyecek olması AK Parti’yi olumsuz etkiler mi?

AK Parti bir dava partisidir. Kurucu genel başkanımız da bunu sürekli zikrediyor. AK Parti hiçbir zaman şahsa bağlı bir parti olmamıştır. Biliyorsunuz her dönem bakanlar, milletvekilleri, partinin üst kademeleri değişiyor ama parti hiçbir zaman oy kaybına uğramadı. Bu seçimde de kurucu Genel Başkanımız başımızda olmamasına rağmen onun manevi desteğiyle bu seçimlerde en az yüzde 50’ye yakın bir oy alacağımızı düşünüyorum.

 

Son olarak Şanlıurfalılara neler söylemek istersiniz?

Seçimlerin memleketimize, ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Şanlıurfa, muhafazakar bir ilimiz. Geçmişten beri hep muhafazakar partilere destek veriyor. Şanlıurfa’nın AK Parti’ye destek verdiğini de çok iyi biliyoruz. Bizde Şanlıurfalı hemşerilerimize bu vefa borcunu ödemek için bu dönem de AK Parti’nin güçlü bir şekilde iktidara gelip, Urfa’dan da güçlü bir şekilde çıkmasını ve bu konudaki desteklerini karşılığı olarak da bizde 24 saat Urfalıların emrinde ve hizmetinde olacağım. Tüm Şanlıurfalı hemşerilerime selam ve sevgilerimi sunuyorum. Bizden dualarını eksik etmesinler, Allah’ın izniyle genel seçimlerden sonra da Şanlıurfa’mız bir değişim ve dönüşüme uğrayacaktır.

 

Röportajımız nedeniyle zaman ayırdığınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.

Bu fırsatı bana sunduğunuz için de ben de sizlere teşekkür ediyorum.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195