Title of a News Article

Koalisyon süreci Faruk Çelik’e emanet!

 Koalisyon süreci Faruk Çelik’e emanet!
banner206

Başbakan Davutoğlu, koalisyon görüşmelerini yürütecek isimleri Mehmet Ali Şahin, Mustafa Şentop, Şanlıurfa eski milletvekili Faruk Çelik, Salih Kapusuz ve Haluk İpek olarak belirledi.

YSK'nın 7 Haziran seçimlerinin kesin sonuçlarını açıklamasına sayılı günler variken siyasi partiler çalışmalarını hummalı bir şekilde yürütürken, AKP - AK Parti bu süreçteki yol haritasını belirledi.Siyasi partiler, yeni hükümetin kurulmasına ait koalisyon turları ve formülleri üzerinde istişarelerini sürdürüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümeti kurma görevini üstlendikten akabinde koalisyon görüşmelerini yürütmek, CHP ve MHP ile temaslarda bulunmak üzere bir komisyon kuracak. Bu çerçevede CHP ve MHP için ayrı iki heyet görevlendirilecek.

 

PARTİLERİN HEYETLERİ HAZIR

Partilerde koalisyon sürecini yürütecek isimler de yavaş yavaş belirgin olmaya start verdi . Partiler arası süreci yürütecek isimler arasında AKP - AK Parti 'den Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Mustafa Şentop, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AKP - AK Parti MKYK Üyesi Salih Kapusuz ve Genel Sekreter Haluk İpek.

 

TRAFİK HIZLANIYOR

Heyetler, iki partiyle bir araya gelecek. AKP - AK Parti 'nin önerileri heyetler aracılığı ile iki partiye iletilecek. Aynı dönemde partilerin teklifleri de dinlenecek, not edilecek. Temasların peşinden heyetlerin edindikleri veriler Başbakan Davutoğlu'na sunulacak. Komisyonlar, muhtemel bir koalisyon durumunda ele alınacak taslak protokolü hazırlayacak. Bunun için de iki ayrı protokol metni hazırlanacak.

 

OLMAZSA TEKRAR SEÇİM

Heyetlerarası temasın peşinden Davutoğlu da siyasi parti liderleriyle görüşecek. Ardından Davutoğlu'nun başkanlığında bir düşünme birleşimi gerçekleştirilecek. Bu toplantıda, hangi parti ile koalisyon yapılacağı ile alakalı kesin karar verilecek. Kaynaklar, tüm koalisyon seçenekerinin zorlanacağını, koalisyon olmaması halinde yapılacak olan tek çarenin de bir daha seçim olduğunu ifade ediyor.

 

CHP VE MHP DE BELİRLEDİ

AKP - AK Parti 'nin dışında CHP ve MHP de koalisyon görüşmelerini yürütecek isimleri belirledi. Oluşturulan heyetlerde, CHP'den Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu ile Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP'den Genel Başkan Yardımcıları Tuğrul Türkeş, Zuhal Topçu ve Edip Semih Yalçın ile Milletvekili Murat Başesgioğlu'nun bulunduğu öğrenildi.

 

Seçmenin zihin haritası çıkarılıyor

diğer yandan koalisyon formülleri üzerinden trafik devam ederken Bir yandan da 2015 genel seçimlerine ait anket firmalarının çalışmaları sürüyor. Üç başlık altında yürütülen çalışmalarda şu hususlar inceleniyor: 'Seçmen kime, nasıl, sebep oy verdi? Seçimden akabinde kanaatleri değişti mi? Erken seçim mi koalisyon mu olmalı?' Üç başlık altında seçmene yöneltilen sorularla seçmenin zihin haritası çıkarılıyor. Haftasonu bitmesi beklenen anketin sonuçları Davutoğlu'na bir rapor olacak şekilde sunulacak.

Geçtiğimiz gün AKP - AK Parti Genel Merkezi'nde gercekleşen grup toplantısının kapalı bölümünde AKP - AK Parti Grup Başkanvekilleri, AKP - AK Parti 'nin 258 milletvekilini, Meclis'in faaliyet yöntemleri hakkında bilgilendirdi. İşi iyi bilen kişilerden ekip kurmaları istenen vekillerden Meclis faaliyetlerine tam kadro katılmaları istendi. (yenişafak)

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195