Title of a News Article

Kobani ve Suruç'un Başkanı...

özel haber.

Kobani ve Suruç'un Başkanı...
banner206

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin AK Partili Başkanı Mehmet Yavuz, Kobani olaylarının ardından gösterdiği performansla  hem Suruçluların hemde,Kobanililerin gönlünü feth etti.
Suriye'nin Halep Kentine Bağlı Kobani ilçesinde yaklaşık 1.5 ay önce IŞID saldırından kaçarak Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde sığınan Kobanililerin  yardımına partisi adına koşan tek isim kuşkusuz AK Parti Suruç ilçe Başkanı Mehmet Yavuz.
Yaklaşık 180 bin kişinin geçiş yaptığı Suruç ilçesinde  yaşanan göç dalgasının ilk saatlerinden itibaren başta Kobanililerin sorunlarını ve taleplerini Vali İzzetin Küçük, ilçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi ve ilçe Belediye Başkanı Orhan Şansal başta olmak üzere Partisinin tüm kademelerine aktaran Yavuz, tam 45 günüdür ilçe dışına çıkamadı.
Suruç ilçesinde AFAD tarafından kurulan çadır kamplar başta olmak üzere, ilçe merkezi ve köylerde barınan Kobanililer ile Devlet arasında adeta köprü görevini sürdüren Ak Partili Mehmet Yavuz, partisinin tüm yükünü tek başına yürütüyor. Kobaniden gelen insan göçünü ve sınırda yaşanan olaylarda ilçe esnafı ve yerel halkın daha fazla zarar görmemesiiçin gayret içinde olduğunu ifade eden Yavuz' Kobani ve Suruç halkının büyük bir bölümü akraba. Bu insan IŞID terör örgütünün saldırısından kaçtılar.Bizler Suruç halkı olarak kapılarımızı açtık, Suruç ve Urfaya gelen insan sayısı AB ülkelerini hayrete düşürüyor. Ancak Türkiye'de her kesimden ve özellikle Hükümetimizin yardımları kamuoyu tarafından takdir ediliyor. Bende  mensubu bulunduğum partimi temsilen mesaimin bütün zamanını Kobaniden gelenlere ayırmaktayım. biz burdaki insanlara yardım elimizi uzattıkça Onların mutlu olması bize yetiyor.'dedi.

Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı Kobani ilçesinin yaklaşık iki yıldır büyük sorunlar yaşadığına dikkat çeken Yavuz' iki yıldır, Suruç KAymakamlığı başkanlığında 900 tır gıda yardımı ve sağlık desteği yapıldı.3 tarafı ateş çemberi olan Kobani'nin tek çıkış kapısı Mürşitpınar kapısıydı. Bu süreçte Kobani ayakta durmuşsa  AK Parti Hükümetinin kararı ile gerçekleşmiştir' açıklamasında bulundu. 

Başkan yavuz, Belediye Meclis üyesi Yakup Yıldız ile birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından çadır kentte kurulan çocuk parkında eğlenen çocukla yakından ilgilendiler. 


Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 15:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
baran
baran - 9 yıl Önce

tabii bu tür durumlarda siyaset yapmadan halka hizmet etmek onurlu bir iştir akp başkanıda gerçekten gelen misafirlere çok iyi davranıyor keşke herkes onun gibi samimi davranabilse

Mehmet Ali Çelik
Mehmet Ali Çelik - 9 yıl Önce

Mehmet bey başarılarının devamını dilerim Rabbim yar ve yardımcın olsun durmak yok yola devam

SIRADAKİ HABER

banner195