Title of a News Article

Mehmet Canpolat'tan özel açıklamalar...

.

Mehmet Canpolat'tan özel açıklamalar...
banner206
 AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat,  İslam geleneğinden gelen birlik ve kardeşlik bağlarımızı güçlü kılmamız gerektiğini belirterek, “Aramıza nifak tohumlarının, aramıza ötekileştirmelerin girmesini engellememiz gerekiyor” dedi.

 

RÖPORTAJ: UĞUR BUDAK

Bu haftaki röportajımızın konuğu AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat oldu. Uzun yıllardır AK Parti’de aktif siyaset yapan ve 2014 yılının Aralık ayından itibaren de  AK Parti Haliliye İlçe Başkanlığı görevini yürüten Veteriner Hekim Mehmet Canpolat, röportajımızda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. 1 Kasım seçimlerinde vatandaşların AK Parti’ye büyük ilgi gösterdiğini ve AK Parti’nin yeniden tek başına iktidara geldiğini anımsatan Canpolat, “Bizim huzurlu bir şekilde yarınlara ulaşabilmemiz adına şuan için yegâne tek parti var oda AK Parti’dir” dedi.

 

İşte Mehmet Canpolat ile gerçekleştirdiğimiz o röportaj…

Siyasete nasıl başladınız?

Rahmetlik Babam refah Partisi’nde hem Meclis Üyesi hem de parti yönetim kurulu üyesiydi. Haliyle bizde babadan dolayı siyasetin içerisinde gözümüzü açtık. Çocukluktan bu yana ortaokul, lise çağlarına kadar onlarla birlikte toplumda, cemaatlerde hizmet ediyordum. Onların parti toplantıların katılıyordum. Öğrencilik dolayısıyla pek siyasette yer almadım ama üniversiteyi okudum; Veteriner Fakültesini okudum, yüksek lisans mezunuyum. Üniversite bittikten sonra askere gittim. Ben zaten askerdeyken AK Parti kuruldu. Askerden döndüğümde yerel yönetimler seçimi vardı. Abdulkadir Kirli ile birlikte gençlik kollarında görev aldım, aktif siyasete 2013 yılında başladım. Gençlik Kolları Başkan yardımcılığı görevinde de bulundum, 4 yıl kadar gençlik kollarında görev yaptım. Daha sonra 2009 yılında il yönetimi oluşturulurken, il yönetim kurulu üyeliğine seçildim. 2009 ve 2011’de de yine yönetimler oluşturulurken il yönetim kuru üyesi olarak görev aldım. İl Başkan yardımcılığı, ilçe koordinatörlüğü görevinde bulundum hemen hemen tüm seçimlerde de Seçim Koordinasyon Merkezlerinde aktif rol aldım. 2014 Yılında da 10 yıllık siyasi geçmiş, birikim deneyim neticesinde bende hizmet kervanında yer alabilmek için Haliliye Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Genel merkez uygun görmedi, biz yine partimize çalışmaya devam ettik. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de İL SKM Başkanı olarak görev yaptım, çalışmalarımıza devam ettik. Daha sonra Haliliye İlçe Başkanlığı görevine geldim. Bir yılı aşkın süredir yönetimimizle beraber 2 seçim geçirdik. Haliliye İlçemizde seçimde en yüksek oyu almış bulunmaktayız, 125 Bin oy AK Parti’ye çıktı. Vatandaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır ama bizlerde teşkilat olarak seçmene ulaşmak adına yaptığımız çalışmalarla bu başarıda pay sahibi olduk. Haliliye İlçesine bağlı 634 sandığa yaklaşık 3 Bine yakın partili arkadaşımız sahip çıktı. Allah yüzümüzü ak etti, kazasız belasız bir şekilde Urfalıların teveccühü ile AK Parti Haliliye’de yüzde 75 gibi  bir oy oranıyla Haliliye’de 125 Bin gibi bir oy aldı, bu büyük bir başarıdır. Arkadaşlarımızla beraber Urfa halkına hizmet etmeye, onların dertleriyle dertlenmeye, çözüm olmaya devam ediyoruz.

 

Neden AK Parti’de siyasete başladınız?

Bir dava partisi olan, misyon partisi olan Refah geleneğine bağlı yetişmiş insanlar olduğumuz için, şuan ki Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız da aynı davanın içinden geldiği için AK Parti’ye yola devam ettik. Mutluyuz, huzurluyuz, yüzümüzü ak etti. Başı secdeye değen, eli semaya kalkan şahıslardan, siyasetçilerden zarar gelmez. Biz onlara güveniyoruz. Ben Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ve ekibine güveniyorum, güven neticesinde bizim yerimiz AK Parti’dir.

 

Siz görevdeyken 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri yapıldı. AK Parti, ilk seçimde tek başına iktidar olamamıştı ama 1 Kasım seçimlerinde bu başarıya ulaşabildi. Bu iki seçimi nasıl kıyaslıyorsunuz?

Burada teveccühü gösteren halktır. Bizlerde seçimlerle ilgili çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürürüz. Bizler 7 Haziran’da nasıl görevimizi ifa ettiysek 1 Kasım seçimlerinde de aynı hassasiyet çerçevesi içerisinde teşkilat olarak görevimizi yerine getirdik. Ancak toplum olarak Türkiye genelinde ve Urfa genelinde algısal olarak bir oyun sergilendi. Bundan da halkımız ürktü ve bu nedenle 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’ye beklenen ilgiyi göstermediler. Bizde bu seçimin ardından AK Parti kadroları olarak kendimizi sorguladık, kendimize çeki düzen verdik ve halkımız da karayı ve beyazı gördü. Bu nedenle 1 Kasım’da yüzde 50’ye yakın bir oyla AK Parti’yi tek başına iktidara getirdiler. Bizim huzurlu bir şekilde yarınlara ulaşabilmemiz adına şuan için yegâne tek parti var oda AK Parti’dir.

 

Vatandaşlar en çok sizlerden ne talep ediyor?

Vatandaşlar en çok bizlere iş başvurusunda bulunuyor, en fazla iş talepleriyle karşılaşıyoruz. Bunun yanı sıra ilimizde, ilçelerimizde ve özellikle kırsalda yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı şikâyetler alıyoruz. Hizmetle ilgili de talepler oluyor, bizlerde ilgili yerlere bu sorunları iletiyoruz ve bunların takipçisi oluyoruz. Okul ve öğretmen talepleri de oluyor, bizde bununla ilgili talepleri yetkili makamlara aktarıyoruz.

 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Başka bir Urfa yok, başka bir Türkiye yok, başka bir Haliliye yok. Gerçekten ülkemiz cennet, ilimiz samimi insanlarıyla, örf ve adetleriyle Türkiye’de parmakla gösterilen illerden birisidir. İlimizde mutlu olmak, huzurlu yaşamak, sevgi ve saygı çerçevesi içerisinde yaşamak kadar çok hoş bir şey yok. Bizim birbirimizi sevmemiz lazım, birbirimize saygı göstermemiz lazım, sevgi, barış ve kardeşlik içerisinde gerçek  ama samimi bir şekilde birbirimize bağlılığımızı arttırmamız lazım. Yüzyıllardır atalarımız bu şekilde yaşayıp bugüne kadar gelmişlerdir, bizim İslam geleneğinden gelen birlik ve kardeşlik bağlarımızı güçlü kılmamız gerekiyor, aramıza nifak tohumlarının, aramıza ötekileştirmelerin girmesini engellememiz gerekiyor. Malumunuz Doğu’da terörle ilgili yaşanan hususlar ortadadır. Biz ilimizin kalkınması adına gerek turizm, gerek sanayi, gerekse huzur ve refah açısından Kürtlerle, Araplarla, Çerkezlerle, Alevilerle hepsiyle yüzyıllardır akraba ilişkileri içerisinde kız alıp vererek olsun, ticaret yaparak olsun kardeşçe yaşadığımız yapıyı devam ettirmemiz gerekiyor. Biz buna inanıyoruz. Yaradan’ı yaratandan ötürü seviyoruz.

 

 

Mehmet Canpolat kimdir?

1979 yılında Şanlıurfa doğdu. Şanlıurfa da İlk orta ve lise eğitiminden sonra 2001 yılında,Harran Üniversitesi Veteriner fakültesinde yüksek öğrenimini başarıyla tamamladı. Askerlik görevini kısa dönem olarak Ankara da gerçekleştirdi. İş yaşamında uzun yıllar Akredite Veteriner hekim olarak görev yaptı. Kurmuş olduğu klinikle şehir merkezi ve kırsalda saha çalışmalarında bulundu. 2011 yılından itibaren inşaat ve kuyumculuk sektöründe iş hayatına devam etmektedir. Mehmet Canpolat Siyasi bir geçmişi olan aileden gelmektedir, Mehmet Canpolat aynı çizgide olan Ak Partide siyasi hayatına başladı. İlk olarak 2004 yılında Gençlik kollarında başkan yardımcılığı görevini üslendi ve daha sonra 2009 yılından itibaren de il yönetimin kurulu üyeliği, il başkan yardımcılığı ve ilçe koordinatörlüğü görevlerinin yanı sıra yerel ve genel seçimler de 3 dönem 2009-2010-2011 yıllarında Seçim koordinasyon merkezlerinde (SKM) başkan yardımcılığının yanı sıra 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı görevini başarılı bir şekilde yerine getirdi. Mensubu bulunduğu Şanlıurfa Veteriner hekimler odasında yönetim kurulu üyeliği ve Başkan yardımcılığı görevlerini yürüttü. Şuan Türk veteriner Hekimleri Birliği Ankara delegeliği görevi halen devam etmektedir. İngilizce bilen Veteriner hekim Mehmet Canpolat evli ve üç çocuk babasıdır. 19 Aralık 2014 itibari ile Haliliye ilçe Başkanlığına seçildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2016, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195