Title of a News Article

MHP'den AK Parti'ye destek

MHP'den AK Parti'ye destek
banner206

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dokunulmazlıklarla ilgili olarak, “Önce Türkiye demeliyiz. Önce bekayı düşünmeliyiz. Demokrasiyi koruyacaksak her şeyden önce şiddet ve terörün demokrasi tarafından himaye görmesini engellememiz gerekmektedir” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM'de MHP Grup Yönetim Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Vural, dokunulmazlıklarla ilgili teklif konusunda, “Gerek komisyonda, gerek Meclis zemininde açık kapı bırakmayacak, hukuki labirentlerden faydalanmayacak, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmemesine yönelik önerilerimizi elbette sunacağız. Ne olursa olsun MHP kişisel beklentiler ya da şahsıyla ilgili değil, Türkiye’nin bekasına yönelik bu tehditler varken bunların siyasi uzantılarının dokunulmazlıktan faydalanmasını temin etmek, yargının bu konudaki taleplerine hayır demek mümkün değildir” dedi.

Vural şunları kaydetti: “MHP olarak bu konuda kendilerinin, bu mütereddit partilerinin parlamento zemininde oluşabilecek firelerini de dikkate alarak bu konuda açık ve kesin desteğimizin de bu dokunulmazlıkların geçici de olsa kaldırılacağının arkasında olacağını ifade etmek istiyorum. Parlamentoda açık bir şekilde bu beyanı kapalı kapılar ardında, bu tereddütlerle böyle bir girişimi de akamete uğratmak isteyebilirler. Kendi içlerinde oluşabilecek bir fireyi, bu firenin de açıkçası atılacak adımı akamete uğratmamak için MHP milletvekilleri olarak bu konuda destek verme konusunda tereddüt göstermeyeceklerini iletmek istiyorum.”

Vural, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından yargıya görev düştüğünü belirterek, yargının terör örgütüyle ilgili fezlekeler hakkında kararlarını hukukun üstünlüğü çerçevesinde oluşturması gerektiğini kaydetti. Vural, “Önce Türkiye demeliyiz. Önce bekayı düşünmeliyiz. Demokrasiyi koruyacaksak her şeyden önce şiddet ve terörün demokrasi tarafından himaye görmesini engellememiz gerekmektedir. Eğer mücadele olacaksa desteğimizi ortaya koymaktan çekincemiz mümkün değildir” dedi.

Dokunulmazlıklarla ilgili teklife CHP’nin de destek verdiği hatırlatılarak, “Referanduma gidilir mi?” sorusu üzerine Vural, AK Parti ve CHP’nin terörle ilgili fezlekelerde nazlandıklarını iddia etti. Vural, “Bu nazlanma acaba Meclis Genel Kurulu'nda başka noktaya gider mi? Bu konuda eğer bir fireleri olma ihtimalini dikkate alarak bizde bunu destekleriz. 367 üzerinde bir oy çoğunluğuyla geçmesini bekliyoruz. Gönül isterdi ki 316 vekil irade beyanına imza atıyorsa keşke bu irade parmakları kaldırarak milletin huzurunda terörle ilgili mücadelede kararlı olduklarını gösterselerdi. Ama bunlar imtina ettiler. Oynamak istemeyenlere, yerim dar diyenlere yerlerini genişlettik. Yenim dar geliyor diyenlere yenlerini de genişletiyoruz” şeklinde konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2016, 20:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195