Title of a News Article

Milletvekili Açanal, Meclis’te konuştu

Milletvekili Açanal, Meclis’te konuştu
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Gülender Açanal, TBMM tarafından "Şanlı" unvanı verilişinin 36. yıl dönümü dolayısıyla Meclis’te konuşma yaptı. Urfa Halkının Kurtuluş savaşında gösterdiği mücadeleyi gururla anlatan Milletvekili Açanal, “İslam coğrafyasının ateş çemberine alındığı bugünlerde ecdadımızın bizlere bıraktığı mirasa bilinç ve şuurla sahip çıkmaktayız” dedi.

Kurtuluş Savaşı'nda gösterilen kahramanlıktan dolayı Urfa'ya Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Şanlı" unvanı verilişinin 36’ncı yıl dönümü kutlanıyor. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Gülender Açanal, Meclis’te söz hakkı alarak Urfa’nun ‘Şanlı’ ünvanını alması ile ilgili konuşma yaptı.

“MİRASA BİLİNÇ VE ŞUURLAR SAHİP ÇIKMATAYIZ”

Açanal, yaptığı konuşmada, önce İngilizlerin, sonra Fransızların işgaline uğrayan 11 Nisan 1920’de çok kısıtlı imkanlarla işgalcileri vatan topraklarından kovan Urfa halkının tarih yazdığını belirterek, “Kurtuluş savaşında gösterdiği kahramanlıklarla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 22 Haziran 1984 yılında Şanlı unvanı, 2016’da İstiklal Madalyası ile onurlandırılmıştır. İslam coğrafyasının ateş çemberine alındığı bugünlerde ecdadımızın bizlere bıraktığı mirasa bilinç ve şuurla sahip çıkmaktayız. Bu inanç ve kararlılıkla Urfamıza şanlı unvanımızın verilişinin 36’ncı yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.  (URFASTAR)

YORUM EKLE
YORUMLAR
ŞANLIURFALI
ŞANLIURFALI - 4 yıl Önce

GERÇEKTEN BİR URFA MİLLETVEKİLİ MECLİSTE KONUŞTU MU TARİHİ BİR GÜN BU GÜNLERİ BİZE GÖSTERDİĞİ İÇİN ALLAH' A NE KADAR ŞÜKR ETSEK AZ

SIRADAKİ HABER

banner195