Title of a News Article

Milletvekili Gök’ten iddialı açıklama

 Milletvekili Gök’ten iddialı açıklama
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, 30 Mart'ta 'AK Parti ile siyasal istikrar güçlenerek devam etsin' diyen milli iradenin, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda AK Parti'nin adayını yüzde 55-60 gibi bir oranla Cumhurbaşkanı seçeceğini söyledi.

Gök, yerel seçim sonuçları ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin 30 Mart'ta alışılagelmiş yerel seçim yaşamadığını, seçimin adete genel seçim havasında geçtiğini belirten Gök, "Bunu seçim kampanyalarında gördük. Biz bunun böyle olmasını istemedik ve bunu biz yapmadık ama Türkiye'nin içinden geçtiği şartlar, konjonktürel yapı ve durum süreci buraya getirdi" dedi.

Gezi olayları ve ardından yaşanan 17 Aralık sürecinde, her geçen gün güçlenen Türkiye'nin zayıflatılmak istendiğini ifade eden Gök, "17 Aralık operasyonu ile adete siyasal darbe yapılmak istendi. Ülke genelindeki siyasal istikrarın kaldırılması ve Türkiye'nin yeniden, AK Parti iktidarları öncesindeki o ekonomik, politik, sosyal ve siyasal anlamdaki istikrarsız dönemlerine geri dönmesi amaçlandı. Ama bunların hiç birisi gerçekleşmedi ve Türkiye 'siyasal, ekonomik ve politik istikrarına devam' dedi" diye konuştu.

Bütün bu süreçler yaşanırken Türkiye'nin yerel seçimlere gittiğine işaret eden Gök, "Seçim kampanyasındaki meydanlar, milli iradeye ve Sayın Başbakana olan sahiplenmeyi bize kat ve kat gösterdi" dedi.

Gök, Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu anımsatarak, "30 Mart'ta 'AK Parti ile siyasal istikrar güçlenerek devam etsin' diyen milli irade, öyle inanıyorum ki ilk turda AK Parti'nin adayını da yüzde 55-60 gibi bir oranla Cumhurbaşkanı seçecektir Allah'ın izniyle" ifadesini kullandı.

AK Parti'de Cumhurbaşkanlığı için istişarelerin devam ettiğini vurgulayan Gök, "Biz istişareye dayalı bir yapı içerisinde siyaset yapıyoruz. İstişare sünnettir, istişarenin sonucuna uymak da ona göre hareket etmek de sünnettir" diye konuştu. (haber7.com) 

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2014, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195