Title of a News Article

Milletvekili Kaçar'dan müjde...

.

 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Bozova’da devam eden 3. Kısım sulama şebeke inşaatının önümüzdeki nisan ayında biteceğini ve böylece 160 Bin dönüm arazinin sulanabileceğini belirtti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Devlet Su işleri Şanlıurfa Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Kaçar, burada DSİ Şanlıurfa Bölge Müdürü Oğuz Kasap ile birlikte mahalle muhtarları ve çiftçilerle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, GAP Eylem Planı çerçevesinde Şanlıurfa’da sürdürülen sulama projeleri konuşuldu. Muhtar ve çiftçilerin sorunlarını da dinleyen Milletvekili Kaçar, Şanlıurfa’da cumhuriyet döneminin en büyük sulama projelerinin yapıldığını söyledi.

Şanlıurfa’nın tarım şehri olduğunu belirten Kaçar, “Çiftçilerin hayat standartlarının yükseltilmesi ve enerjiye bağlı olarak meydana gelen problemlerin aşılmasının en önemli ayağının sulanabilir arazilerin biran önce sulama kanalları vasıtasıyla suya kavuşmasını sağlamaktır. Şuanda Şanlıurfa’da cumhuriyet tarihinin en büyük sulama projeleri yürütülüyor. Bunların bir kısmı işletmeye alındı, bir kısmı da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bunların bitmesi durumunda hem araziler sulanacak hem de enerji sorununda rahatlama olacak” dedi.

Kaçar, yaptığı konuşmada, Bozova 3. kısım olarak bilinen Günışık ana kanalı olarak devam eden yaklaşık 160 Bin dönüm araziyi sulayacak olan projenin bu yıl Nisan ayına yetiştirileceğini belirterek, “Bu proje sayesinde 160 Bin dönüm arazi sulanabilecek. Bölge Müdürlüğümüz bu konudaki çalışmaları takip edecek, bizde milletvekilleri olarak bu konuları takip edeceğiz, projelerin daha erken bitmesi için ortak duyarlılık göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Bu arada Bozova 3. Kısım Şebeke İnşaatının bitmesi durumunda brüt 162 bin 910 dekarlık Yukarı Günışık, Günışık, G-Y1 ve Keremli sahalarının sulanmasını sağlayacağı bildirildi.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2015, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195