Title of a News Article

Milletvekili Özcan, Filistin’de konuştu…

.

Milletvekili Özcan, Filistin’de konuştu…
banner206

AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Filistin’de Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresinde "Filistinliler öz vatanlarında mülteci durumundalar. Burada birkaç statü var bunların hepsi Filistin halkının aleyhine." dedi.

AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, "Gerçekten Filistin halkı burada çok zor koşullar altında yaşıyor. Kendi öz vatanlarında mülteci durumundalar. Burada birkaç statü var bunların hepsi Filistin halkının aleyhine. Filistin halkının hak ettiği yere gelmesi için bütün ülkelere kendisine düşen görevi yapmaları çağrısında bulunduk." dedi.

Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Fetih'in Ramallah'ta başlayan ve beş gün sürecek olan 7'nci Genel Kongresi'ne katılan ve kongrede bir konuşma yapan Özcan, daha sonra yaptığı açıklamada, bu kongreye AK Parti Genel Merkezi adına katıldığını söyledi.

"Kongreye gelen bütün misafirlere bir söz hakkı verdiler." diyen Özcan, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistinlilerle Dayanışma Günü münasebetiyle bugün İstanbul'da düzenlenen bir sempozyumda konuşması vardı. Kongrede o konuşmayı, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Türk milletinin selamını ilettim. Türk milletinin kalbinin burada Filistinlilerle beraber olduğunu ifade ettim." şeklinde konuştu.

Filistin'deki Fetih ve diğer siyasi partilerin bu zor süreçte birlikte hareket etmeleri gerektiğini belirten Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ortadoğu'da barışın ancak bağımsız bir Filistin devletinin kurulması ile olabileceğini dile getirdiğini hatırlatarak, "Filistin davası hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın birinci meselesi. Türk halkının da burayla çok büyük bir bağı var." dedi.

 

'Filistin halkının hak ettiği yere gelmesi için bütün ülkelerin kendisine düşen görevi yapmalı'

Özcan, Türkiye'nin TİKA gibi kuruluşlarıyla Filistin'in her yerinde hizmet verdiğini görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın bölgesel ve uluslararası ölçekte Filistin davasını sürekli dile getirmesi bizi onurlandırıyor. Burada biz gerek Fetih, gerek Hamas'ın birlik beraberlik içerisinde olması çağrısı yaptık. Bu bizim temennimiz. Gerçekten Filistin halkı burada çok zor koşullar altında yaşıyor. Kendi öz vatanlarında mülteci durumundalar. Burada birkaç statü var bunların hepsi Filistin halkının aleyhine. Filistin halkının hak ettiği yere gelmesi için bütün ülkelerin kendisine düşen görevi yapmaları çağrısında bulunduk. Filistin'i tanımayan ülkelerin de tanımaları ve Filistin davasına sahip çıkmaları gerektiğini dile getirdik. Bu konuda özellikle İslam ümmetine çok büyük görev düşüyor."

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın katılımıyla düzenlenen Filistin Fetih Hareketi'nin 7'nci Genel Kongresi, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Filistin Ulusal Marşı'nın okunmasıyla başlamıştı. Kongrede Mahmud Abbas, yeniden Fetih Genel Başkanı seçildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2016, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195