Title of a News Article

Mustafa Yavuz ile özel röportaj

Mustafa Yavuz ile özel röportaj
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Mustafa Yavuz,  “Allah kısmet nasip ederse, bugüne kadar sivil toplum kuruluşlarında ve İl Genel Meclisinde göstermiş olduğumuz o çabayı, gayreti TBMM’de de sürdürmek istiyoruz. Nasip olursa Mecliste Şanlıurfa’nın ve Şanlıurfalının eli, kolu, kulağı ve en önemlisi sesi olacağız” dedi. 

RÖPORTAJ:UĞUR BUDAK
Bu haftaki röportajımızın konuğu AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Makine Mühendisi Mustafa Yavuz oldu. Şanlıurfa eski il genel meclis başkanlığı, Şanlıurfaspor yöneticiliği ve birçok sivil toplum kuruluşlarında önemli görevlerde yer alan Mustafa Yavuz, Şanlıurfalıların yakından tanıdığı bir isim. Çalışkanlığı ve mütevazı kimliğiyle dikkat çeken Mustafa Yavuz, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekili aday adayı oldu. Yavuz, “Allah kısmet nasip ederse, bugüne kadar sivil toplum kuruluşlarında ve İl Genel Meclisinde göstermiş olduğumuz o çabayı, gayreti TBMM’de de sürdürmek istiyoruz. Nasip olursa Mecliste Şanlıurfa’nın ve Şanlıurfalının eli, kolu, kulağı ve en önemlisi sesi olacağız” dedi.



 

İşte AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Mustafa Yavuz ile gerçekleştirdiğimiz o röportaj:

Mustafa Yavuz kimdir?

Makine mühendisiyim. Yıllarca Makine Mühendisleri Odasında İl Genel Sekreterliği görevinde bulundum. Şanlıurfa İnşaat Müteahhitleri Derneği başkanlığını yaptım. Anadolu Yapı Mütehhtleri Federasyonu Genel Başkanlık görevinde bulundum. Şanlıurfaspor’da 5 yıl genel sekreterlik ve kulüp başkan vekilliğinde bulundum. Şanlıurfaspor’un o dönem PTT 1. Ligine çıkmasında diğer arkadaşlarım gibi emeğim oldu. Yine Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu genel başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde meclis üyeliği yaptım. Yani birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldım. Allah bize birçok görevi layıkıyla en iyi şekilde bitirmeyi nasip etti. İl Genel Meclis üyeliği yaptım. AK Parti’de seçim gözlemciliği görevinde bulundum. İl Genel Meclis başkanlığı yaptım. İl Genel Meclis Başkanlığım dönemde Şanlıurfa’ya çok güzel hizmetler yaptığımızı düşünüyoruz.

 

Siyasete nasıl girdiniz?

Siyasete ben aslında Milli Görüş döneminde girdim. O dönemden beri bu çizgiden devam ediyoruz. Refah Partisi, Saadet Partisi ve AK Parti’de çeşitli kademelerde görev alarak bugüne kadar geldik. Şanlıurfamıza en iyi şekilde hizmet etmek için birçok kademede hizmet ettim.

 

Siyasete girerken size destek verenler oldu mu, bu gücü nereden aldınız?

Siyasete girerken gücünüzü siz kendinizde alıyorsunuz. Eğer sizde bir cevher varsa, sizde bir ışık varsa bir şeyler yapabiliyorsanız, bir şeylere inanıyorsanız, başarılı olabileceğinize inanıyorsanız bu doğrultuda yola çıkıyorsanız bir yerlere gelebiliyorsunuz. Bir yerlere gelirken mutlaka önünüze çok engeller çıkıyor. Başarılı, aktif, temsili kabiliyeti yüksek olan insanların mutlaka düşmanları, rakipleri çoktur. Ama biz inanan insanlarız. Yani ne tedbir alınırsa alınsın tedbirin takdirin önüne geçemeyeceğini biliyoruz. Allah bize il genel meclis üyeliği ve il genel meclis başkanlığı görevinde bulunmayı nasip etti. Ne kadar da şükür etsek azdır. Dolayısıyla siyasete girdiğiniz zaman, ticarette de olsun, siyasette de olsun, sporda da olsun, hangi meslek grubunda olursa olsun siz eğer kendinize güveniyorsanız, kendinize inanıyorsanız, iyi niyetle, samimiyetle çalışırsanız Allah emeğinizin karşılığını veriyor.

 

AK Parti’yi neden tercih ettiniz?

AK Parti’de gerek biz gerekse halk kendini görüyor. Adaletli, halkla iç içe olan, halkın sesine kulak veren, hakkı üstün tutan ve üstünlerin değil haklıların üstün olduğu, güçlülerin değil haklı olanın üstün tutulduğu bir siyaset şeklini benimsemiş bir partide siyaset yapmak tabiki en doğru tercihimizdir. İnsanlara hizmet etmeyi en iyi şekilde düstur edilmiş partide hizmet etmek tabiki görevimiz olmalı, partide bu şekilde mutlaka hizmet etmemiz gerekiyor. AK Parti’yi ben benimsiyorum. AK Parti, insanları en üst seviyede tutuyor, hizmeti en iyi şekilde tutuyor, insanlara hizmeti ayağına kadar getiriyor. AK Parti’nin yapmış olduğu icraatları hepimiz görüyoruz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan teknolojiye kadar AK Parti öncesi ve sonrasını kıyasladığınız zaman ülkede ne kadar devrimlerin yapıldığını çok iyi bir şekilde göreceksiniz. AK Parti, kurulduğu zaman hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek, kuruldu. Gerçekten de bugün baktığımız zaman AK Parti öncesi ve AK Parti sonrası hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını çok net bir şekilde görüyoruz, bundan dolayı AK Parti diyorum.

 

İl Genel Meclis Başkanlık görevinizde ne tür çalışmalara imza attınız?

O dönemde biz gerçekten halkımıza en iyi şekilde nasıl hizmet edebiliriz, en iyi şekilde biz çalışmalarımızı nasıl yürütebiliriz. Şanlıurfa’nın birçok sorunu olduğunu sizde biliyorsunuz. Şanlıurfa’a çok maksimum düzeyde birikmiş olan sorunlarını asgariye, minimuma çekmek için biz ne yapabiliriz önce bir program yaptık. Dönemin Valisi, Genel Sekreteriyle ve il genel meclis üyelerimizle birlikte Şanlıurfa’ya en iyi hizmeti sunmak için koordineli bir şekilde çalışmamız gerekiyordu, uyumlu bir şekilde çalışmamız gerekiyordu, biz bu uyumu ve koordinasyonu  dönemde sağladık. Bundan dolayı Şanlıurfa’nın bütün sorunlarını masaya yatırdık, kırsal kesimde çok güzel hizmetler yaptığımızı düşünüyorum. Bizden önce il genel meclis üyeliğinin ne olduğunu, özel idarenin ne olduğunu bilmeyen çok arkadaşımız, dostumuz vardı. Ama bizim dönemimizde gerçekten Şanlıurfa’da biriken sorunlar İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi tarafından çok güzel bir şekilde, ivedi bir şekilde yapıldığını gördük. Tabi İl genel Meclisi ile İl Özel İdaresini ayırt etmek gerekiyor. Bize gelen hangi proje olursa olsun vatandaşın lehine olan, menfaatine olan bütün kararlarda evet dedik. Şanlıurfa’nın önünün açılması için, Şanlıurfa’daki projelerin, yatırımların yapılabilmesi için biz hepsine evet dedik ve hiçbir zaman Şanlıurfa’nın önünü tıkamadık, bize gelen bütün projeleri Meclise sunduk. Bütün toplantılarımızı da basının huzurunda şeffaf bir şekilde yaptık. Hata yapılmış mıdır, yanlış yapılmış mıdır? Emin olun ki biz tamamen iyi niyetle, samimiyetle çalıştık ama yanlışlar olabilir mi? Biz buna özellikle özen gösterdik. Biz Şanlıurfa’da güzel hizmetler, kalıcı hizmetler yaptığımızı düşünüyoruz. İnsanlar eskiyecektir, insanlar gidecektir. Biz şuanda eski il genel meclis başkanı olarak biliniyoruz. Bilin ki bütün mevki ve makamlar böyle gelip geçicidir, bir gün hepsi eskiyecek, önemli olan eskimeyen hizmetler bırakmaktır.

 

Bakan Çelik’in 2011 genel seçimlerinde Şanlıurfa’dan milletvekili olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Ayrıca Bakan Çelik ile birlikte Şanlıurfa, hak ettiği hizmetleri alabildi mi?

Şanlıurfa’da bir bakanın olması büyük bir avantajdır. Bakan ile birlikte çok güzel birliktelik sağlandı. Şanlıurfa’daki milletvekillerinin bir proje hakkında, bir yatırım hakkında bir noktada buluştuklarını, birlikte hareket ettiğini gördük. Tabi geçen seçimlerde Faruk Çelik’in Şanlıurfa’dan aday olacağının açıklanmasının ardından ilk etapta tepkiler oluşmuştu. Ancak Faruk Çelik’in olağanüstü çalışmaları ve gayret sarf etmesi bu izlenimi, bu imajı yavaş yavaş yıktı. Şanlıurfa’daki yatırımların ivedi bir şekilde olması için, yatırımların güzel bir şekilde yapılması için Faruk Çelik’in güzel hizmetler yaptığını düşünüyorum. Birçok projede Faruk Çelik’in imzası var.

 

7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için AK Parti’den Şanlıurfa milletvekili aday adayı oldunuz. Neden aday adayı oldunuz?

Daha önce de Mart seçimlerinde Karaköprü Belediye Başkan aday adayı oldum. Allah kısmet etmedi. Siyaset aslında çok emek vermekle, çok hizmet etmekle olmuyor; Siyaset kısmet, nasip işidir. Biz aday adayı olduk son güne kadar da çok ciddi bir şekilde aday olarak görünüyorduk ama eski belediye başkanımızdan yana tercih kılındı. Bizde kendisine başarılar diledik, yine partimizden kopmadık, partimizde yer aldık. Bu genel seçimler için de milletvekili aday adayı olduk. Şanlıurfa’ya hizmet etmek istiyoruz, vatandaşlarımıza hizmet etmek istiyoruz. Bu süreçte en iyi hizmeti siyasetle yapabiliyorsunuz, dolayısıyla AK Partili olduğumuz için, AK Parti siyasetini de benimsediğimiz için AK Parti’den milletvekili aday adayı olduk. Allah kısmet nasip ederse, bugüne kadar sivil toplum kuruluşlarında ve İl Genel Meclisinde göstermiş olduğumuz o çabayı, gayreti TBMM’de de sürdürmek istiyoruz. Nasip olursa Mecliste Şanlıurfa’nın ve Şanlıurfalının eli, kolu, kulağı ve en önemlisi sesi olacağız. Şanlıurfa’nın sorunlarını çok iyi bilen birisiyim. Gerek kırsalıyla gerek merkeziyle sorunlarını biliyoruz. Çözüm noktasında diğer milletvekilleri arkadaşlarımızla birlikte en iyi şekilde Şanlıurfa’yı temsil edeceğiz, sorunlarını gidermeye çalışacağız. Yatırımların da Şanlıurfa’ya akmasına vesile olmaya çalışacağız. Hak için, iyi niyet için yola çıkan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum.


 

Geçen seçimlerde AK Parti Şanlıurfa’dan 10 milletvekili çıkarmıştı. Sizce bu seçimlerde Şanlıurfa’daki sonuç ne olur?

Seçimlerde bir saate bile uzun bir süre derler. Yani bugün takvime baktığımız zaman seçimlere uzun bir süre var. Listeler halen belirlenmedi. Tabi doğru partide, doğru zamanda doğru adayın gösterilmesi tabi ki en iyi şekilde verim elde edebilirsiniz. AK Partimiz sıralamada yanlış yapmamalı, yani donanımlı, birikimli, bilinen, tanınan, sevilen karşılığı olan insanlardan yana tercihini kullanması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız da Şanlıurfa’da çok seviliyor. Dolayısıyla listeyi de doğru bir şekilde yaptığınız zaman emin olun ki insanlar gönül rahatlığıyla oyunu AK Parti’ye basacaktır. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. HDP barajı aşmazsa AK Parti’nin Şanlıurfa’dan 12 vekil çıkarması söz konusudur. Bunun için tercih yapılırken çok önemli insanların listede yer alması gerekiyor.

 

Nasip olursa milletvekili seçilmeniz durumunda Şanlıurfa için neler yapmayı planlıyorsunuz?

Birçok aday adayı  arkadaşlarımıza bakıyoruz; sanki belediye başkanıymış gibi vaatlerde bulunuyorlar, hizmet edeceklerini söylüyorlar. Şanlıurfa’nın sorunlarını bilen birisiyim, bu sorunların çözümü noktasında diğer milletvekili arkadaşlarımızla birlikte eğer ortak hareket edersek sorunlara çözümler getireceğimizi düşünüyorum. Şanlıurfa güzel bir şehir, Peygamberler Şehridir. Şanlıurfa’nın genç nüfusu çok fazla, Şanlıurfa sürekli büyüyen bir şehir ve Şanlıurfa’nın önü açık. Birlikte hareket ettiğimiz zaman, Şanlıurfa’daki sorunlara çözüm getirdiğimiz zaman, yatırımları da Şanlıurfa’ya getirdiğimiz zaman Şanlıurfa’yı kimse tutamaz. Biz Şanlıurfa’nın her alanda bir üst lige çıkabilmesi için elimizden geldiğince çalışacağız. İnşallah kısmet ederse Şanlıurfa’nın geleceği için çok güzel çalışmalar yapacağıma inanıyorum.

 

Röportajımız için zamanınızı ayırdığınızdan dolayı teşekkür ederim.

Bu fırsatı bize sunduğunuz için ben sizlere teşekkür ediyorum.

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195