Title of a News Article

Niyazi Yanmaz'dan flaş açıklamalar!

Niyazi Yanmaz'dan flaş açıklamalar!
banner206

Şanlıurfa’da son günlerde siyasi iklimde büyük hareketlilik yaşanırken, Saadet Partisinde de üst üste istifalar oldu.

İstifalar sonrası ortaya çeşitli iddialar atılırken, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, Urfa Pusula’ya özel açıklamalarda bulundu.

‘BU TÜR HADİSELER OLABİLİR’

Bu tür istifaların ve olayların yaşanabileceğine dikkat çeken Yanmaz, “Benim uzun yıllar siyaset tecrübem var. Bu hadiseler Türkiye genelinde çok yaşanan siyasette çok olan hadiseler. Zaman zaman çalışma arkadaşları arasında kırılganlıklar olur, dargınlıklar olur. Onları kabul etmek gerekir. İnsanların mizacından dolayı anlayış biçimlerinden dolayı farklılıklar olabilir. Bunları doğal karşılamak gerekir.” dedi.

‘BU BENİM KIRMIZI ÇİZGİM’

Kongre dönemlerinin yaklaştığını ve görevin kendisine verildiğini aktaran Yanmaz, “Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, görevi bana tevdi etti. Biz de geldik. Arkadaşlar dedi ki geçen dönemde bu tür arızalar oldu. Binasını kurmayan, tabelasını asmayan hiçbir toplantıyı yapmayan kardeşlerimiz var. Yeni bir yola başlıyoruz. Eğer bu minval üzere devam edecekseniz şimdiden affınızı talep edin. Ama yok çalışıyoruz derseniz biz aynı gayret üzerine çalışırız. Benim yaşım ve tecrübem konumum itibari ile vazifem toparlayıcı olmaktı. Birliği beraberliği sağlamak. Benim vazifem dağıtmak değil. Biz bu bağlamda bir toplantı yaptık. Bu toplantıda vazifelerini yerine getirmeyen 2 yıldır, mesela Karaköprü İlçe Başkanı olan kardeşimiz, bizim insanımız bizim yavrumuz, bizim gencimiz, çocuğumuz o kardeşimiz 2 yıldır kongresini yapmadı. Hiçbir ilçe toplantısı yönetim toplantısı yapmadı, binası yoktu. Yapıyorum derse yanlış olur, arkadaş ortamında sadece bir araya gelinmiştir. Bir ilçe yönetimi toplantı yapabilmek için tabelasının olması lazım. Bunların hiç birini yapmadı. Biz de kendisine bunu yapman lazım deyince konuşalım deyince kalktı istifa etti. Şimdi bütün teşkilatlarda istifalar olur. Bunu doğal kabul etmek lazım, her partide var. Bizim partide de olur. Fakat bunu yaptıktan sonra bana hakaretvari şeyler söylemesi, partiyi yıpratır. Türkiye’ye bunu sosyal medyadan duyurmaları partiyi yıpratır. Ben burada gelip geçiciyim. Bugün varım yarın yokum. Ama partiyi yıpratırsanız ben bunu affetmem. Ben 45 yıl emek verdiğim bir partinin çoluk çocuk tarafından yıpratılmasına izin vermem. Bunda kesin kararlıyım. Bu benim çizgim. Benim kırmızı çizgim. Kendileri etkili olurlar, genel merkezle etkili, görevini yapamıyorsan başımla gözüm üstüne. Hiç görevi tebliğ etmemde bir sıkıntım bir itirazım yok.  Ben çünkü siyaset hayatında ihtirası olan insan değilim.” sözlerine yer verdi.

‘YA İSTİFA ETSİNLER, YA ÖZÜR DİLESİNLER VEYA BEN FESHEDERİM’

Yanmaz, istifa eden başkanlardan kendilerine resmi bir dilekçe gelmediğini dile getirerek, “Şuurlu olmalarını arzu ederim. Ama bu şekilde hiyerarşik düzene uymamak, hakaret edici şeyler söylemek, benim şahsımda partiyi yıpratmak, bunlar yani ayıp şeyler. İstifa ettin, Allah işini rast getirsin. Kaldı ki bunlar sosyal medyada kahramanlık ediyorlar, diyorlar ki biz istifa ettik. Birinin daha ne istifa dilekçesi ne genel merkeze gitmiş, ne bize gelmiş. Ben istifalarını bekliyorum. Ben kimse istifa etti demedim. Kendileri çıktılar bütün Türkiye’ye ilan ettiler, istifa ediyoruz dediler. İstifaları daha gelmedi. Sahte kahramanlık yapmasınlar. Ya istifa etsinler, ya gelsinler özür dilesinler veya ben kendilerini feshederim.” ifadelerini kullandı.

İTTİFAK KONUSU

Herhangi bir ittifak olup-olmayacağı konusunda da açıklamalarda bulunan Yanmaz, çıkan karara uyacağını dile getirdi.

Karar kendisine tamamıyla zıt olsa dahi uyacağını bildiren Yanmaz, şu sözlere yer verdi:

“Şimdi tabi Recep Tayyip Erdoğan Beyin, Sayın Cumhurbaşkanımızın bizim Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, eski İstişare Bakanımız Oğuzhan Asiltürk Beyi ziyaret etmesi bizi camia olarak onurlandırdı. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, bir partinin ileri gelenini ziyaret etmesi büyük bir şereftir, büyük bir onurdur. Türkiye’nin durumu her açıdan ekonomik, eğitim, adalet, sosyal açıdan çok kötü bir durumda. Siyasal açıdan çok kötü durumda. Biz hiçbir zaman parti olarak misyon olarak ve ben şahsım olarak kinle, buğzla, husumetle hareket etmedik. Bizim rakip partimize de olsa, farklı partide de olsa doğruları güzeli iyiyi söylemek bizim borcumuz. Olması gereken bu. Bu ülkenin hayırlı bir evladı olmak için bizim bunu yapmamız lazım. Bu bağlamda Temel Karamollaoğlu Beyefendi de Oğuzhan Asiltürk Beyefendi de kamuoyunda açıklama yaptılar. Dediler ki bu görüşme oldu. Fakat seçim sathı maili girildiğinde konuşulacak konular şimdiden bunları konuşmak erkendir. O zaman geldiğinde ben inanıyorum ki büyüklerimiz tabanımıza danışır, insanlarımıza sorar, halkın nabzını tutar. O zaman geldiğinde bende mesele eğer teşkilatımda istişarelerimi yaparım. Teşkilatımın kararını yukarıya bildiririm. Bana şahsi olarak soracak olursanız, ben istişareler yapar yukarıya bildiririm. Yukarıdan çıkan karar benim fikrime ve düşünceme 180 derece zıt olursa, ben uyar ve itaat ederim.”

SEÇİM BARAJI İÇİN NE DİYOR?

Seçim barajı konusuna da değinen Yanmaz, aşağılara çekilmesi gerektiğini söyledi.

Yanmaz, “Şimdi biliyorsunuz 1982 Anayasasına göre, darbe Anayasasına göre seçim barajı yüzde 10. Dünyanın hiçbir ülkesinde yüzde 10 baraj yok. Yani yüzde 1, yüzde 2 var. Bazılarında hiç baraj yok. Bazılarında en fazla yüzde 5 veya yüzde 7 gibi var. Ben şahsen seçim barajının sıfırlanmasını veya 1’lere 2’lere düşmesini istiyorum. Hiçbir parti, hiçbir parti ile ittifak yapmak mecburiyetinde kalmasın. Çünkü siz seçim barajı için ittifak yapıyorsunuz. Seçim barajı için ittifak yaptığınızda insanlar şunu zannediyor; siz ittifak yaptığınız partinin, bütün programını, anlayışını, görüşünü, stratejisini benimsiyorsunuz. Böyle bir şey yok. Biz yani CHP ile ittifak yaptık. İYİ Parti ile ittifak yaptık. Çok şeylerde farklıyız. İstanbul Sözleşmesinde İYİ Parti ve CHP farklı düşünür biz farklı düşünürüz. Daha birçok konuda bu böyle. Ama ben arzu ediyorum ki keşke çok daha aşağılara çekilse, hiçbir parti ittifak yapmak mecburiyetinde kalmasa ama yüzde 7 bile ittifakları bile zorlayacaktır. İttifak yapmak mecburiyetinde olacaktır.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195