Title of a News Article

Okutan siyasete ısınıyor

Okutan siyasete ısınıyor
banner206
 Bursa Harmancık kaymakamlığıyla başladığı mülki idare görevini sonraki yıllarda Siirt, Sakarya, Trabzon ve Şanlıurfa valiliği ile sürdüren, ardından merkez valiliği görevi sırasında istifa ederek memleketi Isparta'dan MHP Milletvekili Adayı olan Nuri Okutan, eğitimin önemini vurguladı.

İHA muhabirine özel açıklamalarda bulunan Okutan, neden milletvekilliğine soyunduğunu anlattı.

Neden MHP'den aday olduğuna ilişkin soruyu yanıtlayan Okutan, "Son dönemde Türkiye çok önemli bir kavşakta ve dönüm noktasında. Bir takım kurumlarımız, değerlerimiz aşındırıldı. Tahrip edildi. Bu savrulmadan tüm kurumlar etkilendi. MHP'yi ben artık sığınılacak ve bu savrulmaya dur diyecek, Türkiye'nin kendisine gelmesini sağlayacak, bu savrulmadan en az etkilenen kurum olarak görüyorum. Bu bakımdan MHP'yi seçtim" dedi.

 

MOTOR SEKTÖRÜM EĞİTİM

Görev yaptığı yerlerde eğitime yönelik projeleriyle dikkat çeken Okutan, ülkenin kalkınması için eğitimin önemine vurgu yaptı. Okutan, "Belki Öğretmen okulu mezunu olmam buna etki edebilir ama Türkiye ile ilgili kaygısı olan herkesin mutlaka eğitimi görmesi gerekir. Ayrıca ben çalıştığım yerlerin ekonomik kültürel olarak kalkınmasından da sorumlu biriyim. Bu bakımdan sektörleri harekete geçirmemiz lazım. Benim motor sektörüm hep eğitim oldu. Nihayetinde kalkınmayı refahı hedefliyorsak mutlaka insanı merkeze koymak zorundasınız. Öyleyse insan dediğimizde eğitim, bilim öne çıkacak. Eğitilmiş insan olduğunda o vakit kıt kaynaklar bile olsa güçlü bir ekonomik büyüme kalkınma ve aydınlık Türkiye'nin oluşturulmasını sağlayabiliriz. Bu açıdan ben hep eğitime önem verdim. Pişman da değilim. Bu sayede diğer alanlarda da çok güzel gelişmeler oldu" diye konuştu.

 

100 BİN DOLARLIK ÖDÜLÜ EĞİTİME HARCADI

Sakarya Valiliği sırasında kız çocuklarının eğitimine verdiği katkıdan ötürü Vehbi Koç Vakfı'nın ödülüne layık görülen Nuri Okutan, buradan şahsına verilen 100 bin dolar ödülü yine eğitime harcadı. Vefat eden annesinin adının verildiği Fatmana Anaokulu'nin hikayesini anlatan Okutan, "Vehbi Koç ödülü aslında Türkiye'nin Nobel ödülü. Çok önemli bir ödül. Ben 6'sını aldım. O ödülü alacakları seçilen bir heyet belirliyor. Ben de böyle bir para ödülü olduğunu bilmiyordum. 100 bin dolar bir para ödülü var. Biz de o parayı muhakkak eğitime harcayacaktık. Benim şahsi bir başarım değil. Bu bir ekibin başarısıydı. Kaymakamlık dönemimizde, Adapazarı'ndaki görevimiz sırasında yaptığımız çalışmaların bir ürünüydü. Bir çocuk kütüphanesi kurmak arzusundaydım. Ama annem vefat etti. Ailemden de destek alarak annem adına okul öncesi eğitime yönelik okul yaptırmaya karar verdik. Bu çalışmaya hemşerilerimizden destek geldi. Geri kalan kısmını da Koç Vakfı tamamladı. Bugün 700 öğrenci mezun eden Fatmana Anaokulu'nu yaptırdık. Şimdi çiçekleri mezun ediyorlar ve biz de çok mutluyuz" dedi..

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 18:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142