Title of a News Article

Önen; “Bozova sahipsiz değil”

 Önen; “Bozova sahipsiz değil”
banner206

AK Parti Bozova İlçe Kongresinde konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, hizmette fikir ayrımı yapmanın kimseye faydası olmayacağını ve Bozova’nın da sahipsiz olmadığını söyledi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, AK Parti Bozova İlçe kongresinde yaptığı konuşmasında, 2011 yılından bu yana ilçede yapılan hizmetleri anlatırken, birilerinin halen hizmetleri engellemeye ve yapılanları da başkalarına mal etmeye çalıştığını belirterek, Bozova’nın sahipsiz olmadığını, hizmette fikir ayrımı yapmanın kimseye faydası olmayacağını söyledi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen; konuşmasına AK Partinin Bozova’da 2002 yılında aldığı 4 bin 330 oyu, 2011 genel seçimlerinde 15 bin 157’ye yükselttiğini, 30 Mart yerel seçimlerinde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise bu oy sayısının geçilememiş olduğunu söyleyerek başladı.

 

‘Bozova sahipsiz’ söylemini çıkaranlara cevap

2011 genel seçimlerinden sonra Bozova ilçemizin içinde bulunduğu durumla daha yakından ilgilenmeye başladığını belirten Emin Önen, “İlçenin potansiyeli ve halkın isteklerini ortaya çıkarmak amacıyla 28 Eylül 2012 günü bu salonda muhtarlarımız, STK’lar ve kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla Bozova ilçesi yatırımları izleme ve değerlendirme toplantısının birincisini gerçekleştirdik. 31 Mart 2013 günü Bozova Kaymakamlığında, Daire Müdürleri ve Partimizin İlçe yöneticilerinin katılımıyla aynı toplantının ikincisini, ortaya çıkan sorunların çözümü noktasında gerçekleştirdik. 16 Haziran 2013 günü ise muhtar, köy temsilcileri, STK’lar, Belediye encümenleri ve kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla Bozova İlçesi yatırımları izleme ve değerlendirme toplantısının üçüncüsünü, yaptığımız yatırımların amacına ulaşıp ulaşmadığını yerel aktörlerden teyit ettik. Bu arada değişik tarihlerde İlçe Merkezi, Yaylak, Yaslıca’nın yanı sıra o dönemde köy şimdi ise mahalle olan 78 yerleşim yerinin 66’sını ziyaret ettim. Toplantılar ve ziyaretlerim sırasında vatandaşların ortak istekleri daha çok yatırımın genelde Bozova’ya, özelde ise kendi yerleşim yerine gelmesini istiyorlardı. Hatta ve hatta bazı yerleşim yerinde ciddi oy kaygısı olanlarda vardı. Biz AK Parti olarak 2011 yılı genel seçimlerinden sonra Bozova’ya neler yaptık kısaca bir hatırlayalım. Şimdi burada kısa başlıklar altında sıralayacağım yatırımlar ve çalışmalar ‘Bozova sahipsiz’ söylemini çıkaranlara da cevap niteliğinde olacak” dedi.

 

Vatandaşlarımız stabilize yol yapmamızı istemişti

Bozova genelinde toplam 585 km yol ağı olduğunu hatırlatan Önen, “Bunun 115 Km’si Karayolları yol ağında, 470 Km’si ise Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır. Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki yolun 299 Km’si asfalt, 171 Km’si ise stabilizedir. 2011 Haziran ayından buyana; 148,6 Km 1.kat asfalt,53,1 Km 2.kat asfalt olmak üzere; toplam 201,7 Km asfalt yol yaptık.299 Km asfalt yolun 148, 6 Km’sinin hangi zaman diliminde yapıldığına dikkat edin. Toplantılar ve ziyaretler sırasında vatandaşlarımız bizden ağırlıklı olarak stabilize yol yapmamızı istemişti. Biz ise, 61,4 Km’si mahalle ve mezra içi olmak üzere toplam 216,9 Km stabilize yol yaptık. 649 Km reglaj,10 bin 275 ton asfalt yama ve18 adet sanat yapısını gerçekleştirdik.Hatırlayın, Şanlıurfa-Bozova arasında nasıl bir yolumuz vardı. Şimdi nasıl? 2X3. Devamı 27 Km’lik Bozova-Adıyaman karayolu bizlerin gayretleriyle 2X2 olarak projelendirilmişti. Daha sonra ihtiyaca binaen biz bunu 2X3 olarak değiştirdik. Tabi burada eski yolun yanında bir şerit de yeni yol yaptığımız için çalışma iki taraflı devam ediyor. Bu yolun 13 Km’sin kaplaması bitti. İnşallah 2015 yılı sonuna kadar bu yolu halkımızın hizmetine açacağız.47 Km’lik Yaylak-Yukarı Göklü-Halfeti yolunu bir hatırlayın. Şimdi nasıl? Turizm yolu. % 100 iş artışı yaptık, standardını yükselttik ve bu yolun 27 Km’si bitti, şimdi halkımızın hizmetinde. Halen 10 Km’de çalışma devam ediyor. 6-7 Km’de

 

Yerine getirmeyeceğimiz sözü vermedik

“Biz AK Parti olarak; CHP, MHP ve BDP gibi iktidar olmak için değil, sorunun kendisi değil, sorunla yüzleşebilen, sorunları çözen, çözebilen bir partiyiz. Biz bu tavrımızı değiştirmeyeceğiz” diyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Önen, konuşmalarına şöyle devam etti;

“2011 yılı genel seçimlerinden önce Bozova genelinde kaç yerleşim yerimizin kanalizasyonu yapılmıştı. Bilen var mı? Şimdi geldiğimiz noktayı bilen var mı? Ben söyliyeyim; 2011 Haziran ayından sonra 13 yerleşim yerimizin kanalizasyonunu yaptık. Bunlardan 10 tanesinin finansmanını Tarım Reformu Genel Müdürlüğünden temin ettik. Yine Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ekiplerini koordine ederek 17 mahalle ve 14 mezarının mahalle içi ve bağlantı yollarını yaptık. Bakın arkadaşlar bu yatırımlar hepinizin bildiği İl Özel İdaresi veya Kaymakamlık imkanları ile yaptığımız çalışmalar değil, karıştırmayın. Ama burada özellikle vurgulamak istediğim bir mesele var. Tarım Reformu Genel Müdürlüğü finansmanında alt yapısını yapabileceğimiz 16 mahallemizin, 6’sı, ödeneği olmasına rağmen, projesi hazırlanmasına rağmen ve tüm gayretlerimize rağmen, 500 ile 1000 metrekarelik arıtma tesisinin kurulacağı araziyi tahsis edemediği için bir başka ifadeyle bizim getirdiğimiz hizmeti baltalamak istedikleri için projeler tamamlanmadı.Biz AK Parti olarak her daim verdiğimiz sözün arkasında durduk. Yapamayacağımız, yerine getirmeyeceğimiz sözü vermedik. Her gittiğimiz yerde de yapmayacağımız bir işin sözünü de verip ayrılmadık. Biz bir anlayışı değiştirerek, yapılmaz, diye bize söylenen en pahalı hizmeti, halkımızın ayağına götürdük. Ama ne yazık ki karşılaştığımız manzara bu. Bunların iyi takip edilmesi ve vatandaşa doğru aktarılması, doğru anlatılması bizler için önemli.”

 

Bozova’da 22 projede faaliyet yürüttük

4 yılda 400 proje seçim taahhütnamesinde bulunan Bozova’da 22 projede faaliyet yürüttüklerini belirten Emin Önen, “Bu projelerin vitrini sayılan Bozova Hükümet Konağını yapıyoruz, 10 Haziran 2013 günü yapılan sözleşmeye göre normalde 2014 Temmuz ayında bitecekti neden bitmedi? Araştırdınız mı? Yine İlçe merkezinde bulunan Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan, Kırmızı Pınar Camii Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesine 80 bin TL ödenek ile 2013 yılında başladık. İnşallah 2015 Ocak ayında hizmete açacağız. Ancak Bozova Belediyesi bu camimizin bulunduğu yerdeki kaldırımları zamanında yaparsa açabileceğiz. Biz AK Parti olarak hiçbir zaman partili ayrımı, bize oy vermiş veya vermemiş ayrımı yapmadan heryere hizmet götürdük. Hizmette fikir ayrımı yapmanın kimseye faydası olmaz” şeklinde konuştu.

 

AK Parti olarak eğitime ayrı bir önem verdik

Eğitim konusuna da değinen Milletvekili Önen şöyle dedi;

“Bozova’da birde eğitime bakalım, neler olmuş? Bozova okullaşma oranında Şanlıurfa ve Türkiye’nin üzerindendir. Derslik başına düşen öğrenci sayısında yine ülke ve Şanlıurfa’dan daha iyidir. Ama biz bununla yetinmedik. Bozova’daki durumu daha da ileriye taşımak için geleceğin planlamasını yaptık. Sadece 2013 yılında 192 derslikli 7 yeni okul,1 anaokulu, 4 okula 36 ilave derslik, 20 lojman, 2 pansiyon, 1 spor salonunun yapımını planladık. Bu güne kadar 20 lojman, 112 derslik, 1 pansiyon, 1 spor salonunun yapımını tamamladık.28 derslik ve 1 atölyenin yapımı devam ediyor. 52 derslikli 4 okulun yapımı Bozova için artık bir klasik olan yer tahsisine takılmış vaziyette.Ayrıca; 2013 yılında 100 bin TL Basit Tamir ve Onarım ödeneği ile 18 Okulumuza; 20 Adet PVC Pencere, 53 Adet Kapı taktık ve okullarımızın çatı bakım ve onarımını yaptık. Bazı köylerimize giderek çalışmaları yerinde gördük, köylülerimizin de katkısının olduğunu bizzat gözlemledik. Katkı sunan köylerimizi de kutluyorum. Ne kadar fazla katkı sunarsak, o kadar fazla yatırım gerçekleştirebiliriz diye düşünüyorum.”

Eğitim, kalkınmanın temelidir

Gençlerin eğitimine mutlaka önem verilmesi gerektiğini belirten Önen, “GAP Eylem Planı çerçevesinde yürütülen sosyal destek programı kapsamında 12 köyde oyun parkı ve çevre düzenlemesi tamamladık. 1 köyümüze halı saha yaptık, 165 mezun veya son sınıf öğrencisine YGS ve LYS Kursu verdik. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki gençliğimiz, ne kadar eğitimli, akli selim ve idealist olursa bu, bizim en büyük zenginlik kaynağımız olacaktır. Eğitimin kalkınmanın temeli olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Bizde AK Parti olarak eğitime ayrı bir önem verdik” dedi.

 

3 yılda yapılanlar, 91 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılmamıştır

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, Bozova’ya yapılan hizmetleri kısaca şöyle sıraladı;

“TEDAŞ’ın özelleştirilerek devir işlemlerinin yapıldığı 01 Temmuz 2013 gününe kadar, 2011 yılında 17, 2012 yılında 2, 2013 yılında 8 yerleşim yerinde trafo güç yükseltmesini yaptık. 2012 yılında 9 köyümüz ve 10 mezramız olmak üzere toplam 19 yerleşim yerinin yanan trafolarını değiştirdik. Ayrıca İlçe merkezini doğrudan besleyen 17 km yeni bir hattın yapımı ile 53 yerleşim yerinin halen faydalandığı Kılıçören KÖK enerji nakil hattı yapımı tamamladık.Yaylak Beldesi Taşkın Koruma Projesini 2013 yılında tamamladık.Gölbaşı Mahallemiz sınırları içerisinde bulunan Futbol sahasını sentetik yüzeyli hale getirdik.18 mahallemizin doğrudan faydalanacağı toplam 20 Bin 432 hektarlık alanı sulayacak olan, P2, P3 ve P4 projelerinin hayata geçirilmesi için çabamız sürüyor.25-26 Ekim 2012 günlerinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen dokuz yerleşim yerindeki vatandaşlarımızın mağduriyeti gidermek için yaklaşık 13 bin TL’lik Acil Yardım ödeneğini temin ettik.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden vatandaşlarımıza yaptığımız yardımlarımız var.Sağlıkta değişim ve dönüşümü başlattık. Yatarımlar serisinde son olarak içme suyuna değineceğim. Bozova genelinde içme suyuyla alakalı büyük bir problemimiz yok. Ancak şebekeleri eskiyen veya suyu yetersiz olan yerleşim yerlerine 2011 yılından buyana çeşitli yatırımlar yaptık. 26 ünitenin içme suyu onarımını yaptık.7 üniteye sondaj kuyusu açtık.6 üniteye içme suyu şebekesi yapılarak,  4’üne enerji nakil hatları çektik.9 üniteye dalgıç,5 üniteye Klorlama cihazı, kazan ve diğer ekipmanları verdik.100 m3’lük bir depo yaptık.Bu rakamlar, bu çalışmalar size artık bir şeyleri çağrıştırması lazım. Bozova’nın çehresinin AK Parti yatırımları ile değiştiğini artık anlamamız lazım. Şunu da unutmamak gerek. Geçmişte yaptığımız çalışmalar ile bugün yapıyormuş gibi övünmek, vatandaşı aldatmaya çalışmak, yarınımızı kaybetmektir. Geleceğe ihanettir. Ancak yaptığımız çalışmaları da unutturmamak gerek. Hizmette devamlılık esastır. Halka hizmet sunma noktasında kararlılık esastır. Biz AK Parti olarak halka hizmet noktasında asla geri durmayacağız. Bugüne kadar bu hizmetlerin yerine getirilmesinde emeği geçenlere, davasına sahip çıkan arkadaşlara huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.Bütün bu yatırımlar ve çalışmalar gösteriyor ki Bozova sahipsiz değil. Bozova’da AK Parti aracılığıyla bizim gayretlerimizle yapılan çalışmalara yerel de sahip çıkamama sorunu var. Bizim yaptığımız çalışmaları, şahsileştirme veya başkalarına mal etme var. Ondan sonra ortaya çıkıp, ‘Bozova’da bir çivi dahi çakılmadı’ dedikodusunu yayanlar, çığırtkanlık yapanlar var. Bizim üzerimizden siyaset mekanizması yürüterek hizmetlerimizi kilitlemek isteyenler var. Kısa başlıklar halinde saydım. Bozova’da bizden istediğiniz fakat yapmadığımız hangi hizmet var. Şunu da iddia ediyorum. Öncesini saymıyorum sadece 2011 yılı Haziran ayından başlayarak Bozova’da bu güne kadar karayolu, mahalle içi yollar, içme suyu, kanalizasyon, okul, derslik, sağlık, enerji başlıkları altında yapılan yatırımları üst üste koyduğunuzda bir dönemde yapılanlar 91 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılmamıştır. Arkadaşlar, biz AK Parti olarak fani olanın değil, kalıcı olanın, kubbede hoş bir seda bırakmanın peşindeyiz. Bu uğurda mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeliyiz.”

 

Yatırımları takip ekibi oluşturun

“Size düşen bugün burada yeni yönetimin oluşmasıyla birlikte Bozova’da yapılan ve yapılmakta olan yatırımları takip edecek sağlam bir ekibin oluşturulmasıdır” diyerek öneride bulunan Milletvekili Emin Önen, “Bozova genelinde nereye ne yapıldı, vatandaşımıza hizmet noktasında nereye ne yapılmalı sorusuna çözüm üretebilen ve yetkili makamları harekete geçirebilecek ortak bir irade oluşturmaktır. AK Parti olarak her konuda inanç ve kararlılıkla, savunduğumuz davamızda vatandaşa hizmet götürme noktasında dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Bizim AK Parti olarak yönetim olarak farkımız bu olacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada vatandaşımıza güven veren, huzur veren, itimat gösteren, ikna edici bir dil ve tavır içinde olacağız.Bütün bu söylediklerimden, Bozova’da bugüne kadar yaptıklarımızı yeterli bulduğumuz gibi bir anlam çıkmayacağını hepimiz biliyoruz. Bir düşünür, ‘Kişi ulaşmak istediği limanı biliyorsa, onun için her rüzgar uygundur’ der. Bizim ulaşmak istediğimiz liman belli. Biz AK Parti olarak Bozova’da yapılacak hizmetlerin aksamadan gerçekleşmesini ve devamlılığını sağlamak zorundayız. Biz bugüne kadar hizmet götürdüğümüz yerlerde AK Partiye oy vermiş ya da vermemiş diye bir ayrım yapmadık ve yapmayacağız da. Burada bulunan herkes bizim insanımızdır ve biz onlara hizmet etmekle görevliyiz. Vatandaşımızın neye ihtiyaçları varsa, ne söz vermişsek mutlaka yapmalıyız. Sözlerimin sonunda; bugüne kadar teşkilatımızda görev alan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, ahirete intikal eden teşkilat mensuplarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Allah yolumuzu açık eylesin, bahtımızı ve kaderimizi milletimizle beraber eylesin, seçimlere katılan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum” diyerek sevgi gösterisi ve alkışlar eşliğinde sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından eski Belediye Başkanı Arusoğlu ve ilçe Başkanı Yaşar ile belde teşkilat Başkanı Pişkin ve Göçer’e plaket verildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2014, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195