Title of a News Article

Önen: “Urfalı kendine yakışanı yaptı”

.

Önen:  “Urfalı kendine yakışanı yaptı”
banner206

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, referandumda her zaman olduğu gibi yine en yüksek oyu vererek Cumhurbaşkanımızın yayında olduğunu gösterdiğini belirterek, hemşehrilerine teşekkür etti ve “Urfalı hemşehrilerim kendine yakışanı yapmıştır” dedi.

Urfalı hemşehrilerinin genelinin inançlı ve dolayısıyla Devletinin yanında yer aldığını çok iyi bildiğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı A.Emin Önen, “Bilindiği gibi Şanlıurfa’mız nüfusumuz itibariyle değerlendirildiğinde Türkiye genelinde en yüksek EVET oyu veren illerin başında yer almaktadır. Hele Harran ilçemiz % 98’e yakın EVET oyu ile Türkiye’de 1. Olmuştur. Yine il genelinde ise, Akçakale ilçemizin 2. ve Eyyubiye ilçemizin 3. olarak en fazla EVET oyu veren ilçelerimiz olması da bizleri oldukça sevindirmiştir.  Kısaca, benim memleketim ve değerli hemşehrilerim her zaman olduğu gibi kendine yakışanı yapmıştır” dedi.

 

Halk oylamasında 'evet' çıkmıştır

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanının açıklamasına göre, seçim sonuçlarının netleştiğini ancak kesin sonuçların açıklanması için itiraz sürelerinin beklendiğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, “YSK Başkanı Sadi Güven’in açıklamasına göre; yurt içi seçmen sayısı olan 55 milyon 319 bin 222 seçmene, yurt dışı ve gümrüklerde kullanılan 1 milyon 422 bin 360 seçmenin eklenmesiyle toplam 56 milyon 740 bin 582 seçmenin sonucunun sisteme girilmesi gerektiği belirtilerek, saat 23.00 itibarıyla açılan sandıklardaki seçmen sayısının 56 milyon 147 bin 506 olduğu, sisteme girilmeyen toplam 594 bin 76 seçmenin olduğu,  'evet' oyları toplamının 24 milyon 763 bin 516 olduğu, 'hayır' oyları toplamının da 23 milyon 511 bin 155 olduğu anlaşılmıştır. Bu sonuca göre halk oylamasında 'evet' çıkmıştır. Kesin sonuçlar, itiraz süreleri dikkate alındığında en geç 11-12 gün sonra açıklanacaktır. Urfa’mız da aynen bellidir. % 70’in üzerinde EVET oyu çıkmıştır. Bu vesileyle insanlarımızı tebrik ediyorum, hemşehrilerimden de Allah razı olsun” diye konuştu.

 

Sonuç ülkemizin, milletimizin, İslam aleminin faydasına olacak

 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen, çıkan sonucun ülkemizin ve milletimizin, hatta İslam aleminin faydasına olacağından şüphesi olmadığını, referandumda gerekli ilgiyi gösteren, her zaman olduğu gibi doğrunun ve devletinin yanında olan, hatta her halükarda Cumhurbaşkanına güvendiğini dile getiren Şanlıurfalı hemşehrilerine teşekkür ettiğini, ayrıca Urfa’da 11 Nisan Kurtuluş Bayramı günü davetine icabet eden değerli Urfa eşrafı ailelerine de tekrar tekrar teşekkür ettiğini, nasib olursa en kısa sürede hepsiyle yeniden bir araya gelmeyi planladığını belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2017, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195