Title of a News Article

Önen’den vatandaşlara çağrı

.

Önen’den vatandaşlara çağrı
banner206

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, halk oylamasının son gününde vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Geleceğimiz için EVET oyu verelim” dedi.

 

Suç işleyen Cumhurbaşkanı da olsa bizler gibi yargılansın

Oy kullanmak için sayılı saatlerin kaldığı son günde, vatandaşlara çok iyi düşünmelerini, bazı mağdur olmuş ailelerin vatan hainlerinin oyunlarına gelmemesini, nihayetinde mağduriyetinin bir şekilde telafi edilebileceğini, inancımız açısından da günahlarına kefaret olacağını düşünmelerini ve geleceğimiz için EVET oyu kullanmaları çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı A.Emin Önen, hiç kimsenin baki olmadığını, bu oylamanın da Cumhurbaşkanının şahsı ile ilgili olmadığını belirterek, “Kardeşlerim, değerli büyüklerim. Pazar günü sandık başına gideceğiz. Allah rızası ve kendi geleceğimiz için çok iyi düşünelim. Anayasa değişikliği Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ölümsüz kılmıyor, tek adam yapmıyor. Zira onun şahsı ile hiç ilgisi yok. Muhaliflerin, ülkemizin gelişmesini, büyümesini istemeyenlerin söylediklerinin aksine Tayyip Erdoğan’dan sonrası için yapılıyor. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ne o, ne bizler ne kadar yaşayacağımızı, yarına bile çıkabileceğimizi bilemeyiz. Allah ülkesi ve milleti için çalışan herkese hayırlı uzun ömürler versin. Aksini düşünürsen; şu an Cumhurbaşkanının sınırsız yetkisi var. İstediği kanunu çıkarır ve engelleyecek kanun yoktur. İstediğini asar, keser. O’nu mahkemeye verecek bir kanun maddesi de yoktur. İşte bu değişikliklerle Cumhurbaşkanının sorumluluğu arttığı gibi, yanlışlarında yargılanmasının da yolu açılıyor. Mevcut Cumhurbaşkanımız hatasız olsa da, kendisinden sonra geleceklerin hatasız olabileceklerini, hiç hata yapmayacaklarını söyleyemeyiz. İşte diyoruz ki; hata yapan, yanlış yapan, suç işleyen Cumhurbaşkanı da olsa bizler gibi yargılansın. Hakim karşısına çıkarılsın. Suçu varsa cezasını çeksin” dedi.

 

Cumhurbaşkanı, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını temin eder

Vatan hainlerinin, ülkemizin gelişmesini istemeyen ve bizleri boyundurukları altına almak isteyen bazı Avrupa ülkelerinin kendilerini ilgilendirmedikleri halde neden bu kadar uğraştıklarını dikkate almak gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, “Suçluların muhakemesi, çekişmelerin çözümlenmesi, egemenliğin yargısal boyutuyla ilgilidir. Bu egemenlik yetkisini Millet adına bağımsız ve tarafsız mahkemeler icra eder. İdarenin her eylem ve işlemine karşı, anayasal ve yasal sınırlar içinde yargı yolu açıktır. Ancak bugün yürürlükte olan anayasaya göre Cumhurbaşkanının tek başına imzaladığı işlemlere karşı yargı yolu kapalıdır. Anayasada değişiklik sağlayan kanunla Cumhurbaşkanının tüm işlem ve eylemlerine karşı idari yargı yolu, Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri için ise, Anayasa Mahkemesi yargı yolu açılmıştır. Dolayısıyla, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ modelinde yargılamaya kapalı alan, konu ve kişi bırakılmamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin görev ve yetkileri, kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak; bütçe ve kesin hesap kanun tekliflerini görüşmek ve kabul etmek; para basılmasına ve savaş ilânına karar vermek; milletlerarası andlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak, Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tam sayısının beşte üç çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilânına karar vermek ve Anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmektir. Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Yürütme yetkisi Cumhurbaşkanına aittir. Cumhurbaşkanı, Devlet Başkanı sıfatıyla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder; Anayasanın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını temin eder” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195