Title of a News Article

Özcan: Büyük sorunları çözdük

 Özcan: Büyük sorunları çözdük
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Milletvekili Adayı Halil Özcan, Şanlıurfa’da çok büyük sorunları çözdüklerini söyledi. Özcan, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Urfalı hemşerilerinin yanında olacaklarını kaydetti. 

RÖPORTAJ: REŞAT UZUN
Bu haftaki röportajımızın konuğu AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Milletvekili Adayı Halil Özcan oldu. 2011 Genel seçimlerinde TBMM’ye giden Milletvekili Özcan, 7 Haziran seçimlerinde de AK Parti’nin 5. Sıra milletvekili adayı olarak gösterildi. Milletvekili Özcan ile geride kalan 4 yılı, AK Parti’nin hizmetlerini, Suriye politikası ve seçimleri konuştuk. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Milletvekili Adayı Halil Özcan, Şanlıurfa’da çok büyük sorunları çözdüklerini söyledi. Özcan, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Urfalı hemşerilerinin yanında olacaklarını kaydetti.

 

İşte Halil Özcan ile gerçekleştirdiğimiz o röportaj:

Halil Özcan kimdir? Sizi tanıyabilir miyiz?

Halil Özcan 1964 yılında Eyyübiye’ye bağlı Şahinalan Köyü’nde doğdu. Çocukluğunu Bamyasuyu Mahallesi’nde geçirdim. Eğitimini Şair Nabi, İmam Hatip ve Akçakale lisesi’nde okuduktan sonra Suudi Arabistan’a gittim. Eğitim Fakültesi İslam Bilimleri Bölümünden mezun oldum. Aile olarak Seyh Salih Özcan, Ortadoğu’daki İslam ülkelerinde tanınan bir kişi. Özcan, İslam Bankası’ndan Urfa’daki arıtma suyu finansmanını sağladı. Usta Bediüzzaman’ın da 12 varislerinden birisidir Salih Özcan. 1977-1980 yıllarında milletvekiliydi. Ben onuna beraber 12 yıl geçirdim. Bize sürekli Kur’an ve sünnet hizmetlerini tavsiye etti. Allah’a çok şükür 2011 yılında aday oldum ve milletvekili oldum.

 

Halil Özcan aday olmadan önce de bilinen ve tanınan bir isimdi. Üniversitede olmanıza rağmen siyasetle de iç içeydiniz.

Aile olarak siyasi bir geleneğimiz de vardır. Türkiye ve Suriye ile olan ilişkilerden dolayı Rakka ve Halep arasında Dostluk Türk Köprüsü adlı proje vardı, bu projenin koordinatörlüğünü yapıyordum. 2011’de de siyasete girdim.

 

Siyasete girişiniz nasıl oldu, siz mi düşündünüz yoksa aile baskısıyla mı aday oldunuz?

Aileden ziyade çevrenin talebi üzerine, dostlarımızın ısrarı üzerine aday oldum. Allah nasip etti, milletvekilliği onurlu bir meslektir, halka hizmettir.

 

AK Parti’nin bir vekili olarak siyasete girdiniz. Şanlıurfa’da 4 yılı kıyaslarsanız kendinizi başarılı bulabiliyor musunuz? 4 Yılı nasıl değerlendiriyorsunuz?

AK Parti hizmet partisidir. Bakanımız Faruk Çelik vardı. Bakanımızın olması Urfa’daki hizmetler bazında işimizi kolaylaştırdı. Bölgede çizdiğim çizgi çok önemli, siyasi kriterleri yükseltmeye çalıştık. İnsanların oylarına sahip çıkmayı, başkalarının yanlış yönlendirmelerine tabi olmalarını anlattım. Her zaman doğru insan doğru yerde olsun ve toluma hizmet açısından bunun çok önemli olduğunu vurguladım. Gittiğimiz her yerde hizmetlerin karşılığında teveccühle karşılaşıyoruz.

 

2015 7 Haziran seçimleri aday adaylığı sürecinde özellikle sizin Arap kökenli oluşunuz Şanlıurfa’da tartışıldı. Bazı kesimler tarafından Urfa’da Arap milletvekili adaylarının listede az olduğu yönünde tepkiler oldu, bazı kesimler tarafından size tepkiler oldu. Aday listeleri açıklandıktan sonra bu tepkilerin dindiğini gördük. Bunu kimler yapmış olabilir?

Bunu yapan Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Zaten ırkçı bir parti, milliyetçilik üzerinden siyaset yapıyor. Biliyorsunuz HDP Kürt milliyetçiliği üzerinden siyaset yapıyor, Arap kardeşlerimiz de MHP’de siyaset yaptıkları için ne yaptıklarını, ne söylediklerini bilmiyorlar. Biz ırkçı söylemlere kesinlikle karşıyız. Bizlere kim hizmet yapıyorsa ona destek vermeliyiz. Akrabalık bağlarını, ırkçılığı kullanmak çok hoş bir şey değil. AK Parti dava partisidir.

 

Köyleri dolaşıyorsunuz. Eskiden halkın trafo, yol, elektrik istekleri olurdu. Şimdi kırsala gittiğinizde en çok hangi talepler geliyor?

Vatandaş eskisi gibi değil. Hakkını arayabiliyor, ne istediğini biliyor. Artık şehirde ne varsa mahalleye dönen köylerde de her şeye taliplidir ama uçuk taleplerle karşılaşmadık. Yol talebi, kilitli taş, taziye evi ve benzeri şeyler talep ediliyor. Gittiğimiz her yerde insanlar bizi kucaklıyorlar.

 

Şanlıurfa’da AK Parti ne yapar, vatandaş AK Parti’ye ne için oy versin?

Halk, huzurun ve istikrarın devamını istiyor. AK Parti de hizmet partisidir. Halk Suriye’yi, Irak’ı görüyor ve buna göre hareket ediyor. Zaten halkımıza partimizin çalışmalarını anlatmaya bile gerek yok çünkü halk neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Halk diğer partilerin vaatlerini inandırıcı bulmuyor.

 

7 Haziran seçimlerinde koalisyon görünüyor mu?

Kesinlikle yok. Ne kadar hesap kitap yapılıyorsa da hesapları tutmayacak.

 

Suriye’deki iç savaş ne zaman biter?

Suriye ile büyük bir sınırımız var. Bu doğal olarak bu savaştan kaçanlar Urfa’ya geldiler. Suriyeliler, Urfa’da kendi ülkelerindeymiş gibi hissediyorlar. Ancak başka şehirlere gidince kendilerini yabancı hissediyorlar ama Urfa’da böyle bir durum yok.

 

Urfa’da zaman zaman Suriyelilere tepkiler dile getiriliyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bunlar bilinçli yapılıyor. Olumsuz olaylar ferdidir, kesinlikle bütün Suriyeli kardeşlerimize mal edilmemelidir ama Urfalı kesinlikle mazlum, kucağında küçük yavrusuyla gelen insnaı ölüme göndermez. Esad ile IŞİD arasında hiçbir fark yok, ikisi de zulüm yapıyor.

 

Esad gider mi?

Esad’ın gitmesi lazım. Bu konuda uluslararası iş birliği lazım ama buna İran karşı çıkıyor. Çin ve Rusya da Suriye’ye destek veriyor.

 

Esad düşmese Suriyeliler Türkiye’de kalacak mı?

Suriye’de ya bölünmeye gidilir, ya da güvenli bir tampon bölge oluşturulur ve Suriyeliler oraya gider. Ancak IŞİD de bulunuyor. Burada bütün ülkelerin parmağı var.

 

Türkiye’nin dış politikasını eleştirenler var. Bu eleştirilere neler söyleyeceksiniz?

Bunu siyasete malzeme olarak kullanıyorlar. Türkiye’nin ilkeli bir siyaseti var, sen eli kanlı bir lidere el uzatamazsın. Dünyanın hiçbir yerinde uzatmadık, Suriye’de, Libya’da ve Tunus’ta bu olaylar çıktığında ilişkilerimizi kestik.

 

Seçime 1 hafta kaldı, Urfalı seçmenlere neler söylemek istersiniz?

Geçen dönem Sayın Bakanımızdan dolayı ikinci planda kaldık ancak işimizi çok kolaylaştırdı, Urfa çok güzel hizmetler aldı. 4 Yılda 400 proje dedik ve 600 projeye kadar çıktı. Urfa’da çok büyük sorunlar çözüldü. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Urfalı hemşerilerimizin yanında olacağız.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2015, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195