Title of a News Article

Öztunç, AK Parti ile HDP'yi yerden yere vurdu

.

Öztunç, AK Parti ile HDP'yi yerden yere vurdu
banner206

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Peksen ve CHP Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. CHP’li Öztunç, parti binasında yaptığı konuşmada, AK Parti ile HDP’yi ağır bir dille eleştirerek, taciz konusunda yaptığı açıklamalarıyla gündeme oturan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu da istifaya davet etti.

UĞUR BUDAK

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Peksen ve CHP Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç, CHP Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret etti. CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık’tan Şanlıurfa’nın sorunlarını dinleyen Peksen ve Öztunç, daha sonra partililerle toplantı sonlunda bir araya geldi.

 

“GAP Projesi unutuldu”

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Peksen, burada yaptığı konuşmada, Atatürk zamanında planlanan Süleyman Demirel döneminde uygulanmaya geçen GAP Projesi’nin AKP ile birlikte unutulduğunu iddia ederek, “AKP’nin yatırım ve üretim gibi bir planlaması yok, ele geçirip satmak gibi bir projesi var. Urfalı bunları nasıl görmez, Urfalı bunlara nasıl boyun eğer? diye düşünüyorum” dedi.

 

“Türkiye kötü yönetiliyor”

CHP Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç ise, konuşmasında, AK Parti ile HDP’yi ağır bir dille eleştirerek, şunları kaydetti;

“Türkiye kötü yönetiliyor. Türkiye çok kötü sıkıntılardan geçiyor. Biryanda terör, bir yanda patlayan bombalar, ülkenin başkentinde patlayan bombalar var. Bunların sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi ile Recep Tayyp Erdoğan’dır. Türkiye’yi bu noktaya bunlar getirmişlerdir. Maalesef Türkiye’de yaşadığımız bu terörün fikir sahibi biri AKP, diğeri de HDP’dir. HDP eğer doğru bir politika yürütebilseydi, eğer HDP gerçekten demokrasiye inanarak politikasını yürütseydi, Türkiye bugün belki bu noktalarda olmayacaktı. Zaten AKP’nin amacı belli; kaos yaratmak, tartışma yaratmak, savaşla ilgili bir hava yaratmak, insanların kanının dökülmesinden medet ummak. 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri arasına bakarsanız başka bir politikaları yok. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok çalışmamız gerekiyor, emek vermemiz gerekiyor. Şanlıurfa’dan da bir daha seçimlerde en az 1 vekil çıkarmalıyız.”

 

“Aile Bakanını istifaya davet ediyorum”

Öztunç, taciz konusunda yaptığı açıklamalarıyla gündeme oturan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu da istifaya davet etti. ENSAR Vakfı’nda yaşanan taciz olayına değinen Öztunç, “ENSAR Vakfı’nın olayını biliyorsunuz. Ufacık çocuklara, tecavüz ediliyor ve Aile Bakanı çıkıp, “Bir kerecikten bir şey olmaz” diyerek bunları savunuyor. Ayıp ya. Ee bir kerecikten bir şey olmazsa gönder çocuklarını, bakalım oluyor mu, olmuyor mu? Yakışıyor mu bir kadının, bir annenin böyle bir laf etmesi? Ben buradan bir kez daha Sayın Bakanı istifaya davet ediyorum. Bu anlayışta, o kafada bir insanın Türkiye’de Aile Bakanlığı yapması yanlıştır” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Peksen ve CHP Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç’ün sivil toplum örgütlerini de ziyaret ederek,Urfa ile ilgili sorunları dinleyecekleri öğrenildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2016, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195