Title of a News Article

Pekşen: Bunu kim yazdı?

.

Pekşen: Bunu kim yazdı?
banner206

CHP’nin Şanlıurfa’dan sorumlu Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Anayasa Tekliflerini hazırlayanlara sitem ederek, “Bunu kim yazdı? Çıksın açıklasın çünkü bu ülkeye yapılacak ihanetin hesabını vermesi gerekir” dedi.

 

OSMAN KAYA

16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmaları için Şanlıurfa’da seçim çalışmalarına katılan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Harran Oteli’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık,  CHP Şanlıurfa Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Budak, CHP İl Başkan Yardımcısı Neşe Tanal, CHP İl Yönetim Kurulu Üyelerinden Ahmet Kılıç, Mustafa Taplamacı ve Emine Musri katıldı.

Şanlıurfa’da seçim çalışmalarına yürüttüklerini vurgulayan Pekşen, “Şanlıurfa’yı geziyoruz. Şanlıurfa’da her geçen gün gördüğüm manzara beni daha da fazla üzüyor. Dünyada ekonomik potansiyeli dünyanın ekonomisine bu kadar hükmetme gücüne sahip olup da bu kadar büyük kaybeden şehir görmedim. Urfa’nın inanılmaz potansiyeli var. Ancak AK Parti iktidarı ile GAP Projesi bir kenara konulmuş bir daha da bu projeyi ayağa kaldırma gibi niyetleri yok. Şanlıurfa müthiş bir mağduriyet içerisinde, gittiğim kentler içerisinde bu kadar büyük mağduriyet, bu kadar büyük ekonomik potansiyele sahip olup fark etmeyen başka bir şehir yok.  Devletin 50 yıllık planı içerisinde bu kadar planlandırılmış, projelendirilmiş müthiş bir ekonomik büyüklük çökmüş. 3 Milyon ton gübre açığı var, bir tane gübre fabrikası bile Urfa’ya çok görülmüş. Nedir bu gübre fabrikası, nedir maliyeti? 20 Milyon Dolar, lanet olsun. 3 Milyon ton gübre açığını görmeyeceksin, 20 Milyon Dolar için bir gübre fabrikası kurmayacaksın sonra da gelip Urfa’da konuşacaksın. Yazıklar olsun, ben ne diyeyim. Milyonlarca kişi için iş, aş olan bu topraklarda devletin hiçbir projesi yok, ilgilenen de yok” dedi.

 

“Herkes topu birbirine atıyor”

Pekşen, 16 Nisan’da oylamaya sunulacak olan anayasa teklifini kimin yazdığını da sorarak, şunları kaydetti;

“Bu sorunun cevabı çok önemli, bunu yazan hukukçu kim? Bunu yazan hukukçu kimse yarın yargıya sevk edecekleri için şimdiden vatandaş bilsin. Bunu kim yazdı? Herkes topu birbirine atıyor. Çünkü bunu yaşadık. Balyoz davasında da bu iddiaların sahibi kim diye sorduğumuzda da  herkes topu birbirine atıyordu. Bunların sahte olduğunu biliyorduk, çok ciddi bir kumpas olduğunu biliyorduk, bunu yapanların yarın yargının önüne çıkarılacaklarını biliyorduk ve nitekim yargıdalar. Bugün de soruyoruz bu Türkiye’ye ihanet belgesini kim hazırladı? Çıksın birisi desin ki ben yazdım. Bunu öğrenmek istiyorum. Burada cinayet işleyenin dokunulmazlıktan yararlanacağını, ırz düşmanının dokunulmazlıktan yararlanacağını, tecavüzcünün dokunulmazlık zincirine alınacağını, terör örgütü mensubunun dokunulmazlıktan yararlanacağını kim koydu bu anayasa tekliflerinin içerisine? Hastalığı halinde Cumhurbaşkanına vekâlet edenin ne kadar vekalette kalacağı belli olmayan bir anayasa teklifini kim yazdı? Kim vekâlet edecek? Vekaletin sınırı ne kadar niye yazılmamış? Bunun için bu anayasa teklifini kim yazdı? Bu soruyu Urfa’dan sizlerin aracılığıyla soruyorum.  Bunu her kim yazdıysa ben bilmek istiyorum, yarın onun yakasına yapışmam gerekecek. Bu ülkeye yapılacak ihanetin hesabını vermesi gerekir. Niye hiçbirisi çıkıp da ben yazdım diyemiyor. Bu anayasanın 123. Maddesinin son fıkrasını memleketi bölecek şekilde kim değiştirdi? Bu hangi akla hizmet ediyor?.” 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195