Title of a News Article

Pınarbaşı; Bu oylama tarihe geçti

Pınarbaşı; Bu oylama tarihe geçti
banner206

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirerek, yapılan bu oylamanın Türk siyasi tarihine geçtiğini belirterek, “Türkiye, demokrasi bayramından yüzünün akıyla çıkmıştır" dedi.

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, yaptığı açıklamada, milletin tercihini bir kez daha başbakandan yana kullanıp, Recep Tayyip Erdoğan’ı halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olarak Çankaya’ya gönderdiğini vurgulayarak, “Cumhurbaşkanlığı oylamasında başta Birecik ve bütün Türkiye’de oylamanın huzur ve esenlik içinde gerçekleşmiş olmasından mutluluk duyduk” diye ifade etti.

“İleri demokrasi ve hukukun üstünlüğü mücadelemizde tarihi bir eşiği aşmış bulunuyoruz” diyen Pınarbaşı, açıklamasında şunları kaydetti;

“Demokrasinin, hukukun adaletin çıtasını el birliği ile yükseltmiştir. Cumhur, ilk defa kendi başkanını seçmiştir. İkinci tura bırakmadan büyük bir destekle Erdoğan’a olan inancını ve güvenini ortaya koymuştur. Başımız dik olarak diyoruz ki, cumhurbaşkanlığı oylamasında milletimizin iradesi tecelli etmiştir. Milletimizin iradesi hangi yönde olursa olsun, makbuldür, kıymetlidir. Demokrasi, halkın iradesini kabullenmekle bu iradeyi yönetime yansıtmakla, her türlü farklılığı siyasi sürece katmakla anlam kazanır. Değişimin demokrasi içinde gerçekleşebileceği bir kez daha görülmüştür" dedi.

 

Bireciklilere teşekkür etti

Birecik İlçesindeki seçim sonuçlarına da değinen Pınarbaşı, Recep Tayyip Erdoğan’ın Birecik ilçesinde yüzde 58,1 (19.741) oranında oy alarak birinci olduğunu söyledi. Selahattin Demirtaş’ın 31,4 (10.545) oranında ve Ekmeleddin İhsanoğlu’nun da 9,9 (3.327) oranında oy aldığını dile getiren Pınarbaşı,  “Bu seçimlerde istikrarın devam etmesi için Başbaknımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tercih eden Bireciklilere ve sandığa giderek iradesini ortaya koyan tüm milletimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195