Title of a News Article

Provakatifler bu kez AK Parti binasına saldırdı

Provakatifler bu kez AK Parti binasına saldırdı
banner206

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde AK Parti Hani ilçe binasına kimliği belirsiz bir kişi tarafından molotoflu saldırı yapıldı. Molotoflu saldırı düzenleyen şahıs ile ona gözcülük yapan zanlı polis tarafından gözaltına alındı.

Olay, Hani ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kimliği belirsiz bir şahıs AK Parti Hani İlçe Binası'nın önüne gelerek molotoflu saldırı gerçekleştirdi. Şahsın saldırı anı ve olay yerinden kaçışı güvenlik kamerasına yansıdı.

Saldırıda can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, olay sonrası ilçe genelinde operasyon başlatan polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen Ş.B. ile M.E. isimli şahısları operasyonla kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan saldırganlar sorguları yapılmak üzere Hani İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olayla ilgili polisin incelemesi sürüyor

NUMAN KURTULMUŞ'TAN SERT TEPKİ!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Diyarbakır Hani İlçe binamıza yönelik terör saldırısını ve arkasındaki şer odaklarını lanetliyorum. Aziz milletimizin birlik ve beraberliğini hiçbir sinsi oyun bozamayacaktır.'' açıklamasında bulundu.

ÖMER ÇELİK: SALDIRIYI LANETLİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde partilerinin binasına yönelik saldırıyı lanetlediklerini bildirdi.

Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Partimizin Diyarbakır Hani ilçe binasına yönelik saldırıyı lanetliyoruz. Her türlü provokasyonu yenecek güce sahibiz. AK Parti dimdik ayaktadır. AK Parti Diyarbakır teşkilatı dimdik ayaktadır. AK Parti Hani ilçe teşkilatı dimdik ayaktadır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin birliği ve dirliği için çalışmaya devam edeceğiz. Provokasyonları yene yene bugünlere geldik. Aynı iradeyle geleceğe yürüyoruz."

HAMZA DAĞ: ŞİDDETLE KINIYORUM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ''Diyarbakır Hani ilçe binamıza gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Ülkemizin güvenini huzurunu ve istikrarını bozmak isteyenlere karşı mücadelemiz bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir.'' ifadelerini kullandı.

ERKAN KANDEMİR: ŞİDDETLE LANETLİYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir yaptığı açıklamada, ''Akşam saatlerinde Diyarbakır Hani teşkilatımıza dönük bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Herhangi bir kaybımızın olmadığı saldırıyı şiddetle lanetliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın saldırı sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Aydın yaptığı paylaşımda, ''Dün İzmir HDP İl binasına yönelik yapılan iğrenç saldırının bir benzeri, bu gece Diyarbakır’ımızda Ak Parti Hani İlçe teşkilatımızın binasına yönelik olarak yapılmaya çalışıldı. İçeride bulunan kardeşlerimizin şans eseri yara almadan kurtulabildiği bu iğrenç saldırıyı, tıpkı dün yapılan saldırı da olduğu gibi; Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı olarak lanetliyoruz. Terör odaklarının; Ülkemizde oluşan huzur ve güven ortamını baltalamaya yönelik olarak, içerideki uzantıları üzerinden harekete geçmeye çalıştıklarını ibretle müşahade etmekteyiz. Bizler, Diyarbakır’ımızda yaşayan herkesin birliği, dirliği ve yarınları için mücadele ediyoruz. Bu alçakça saldırıdan sonra da bu mücadeleyi daha büyük kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz...'' ifadelerini kullandı. Haber7.com

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2021, 08:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142