Title of a News Article

Seçim öncesi neler yaşanıyor?

özel haber.

Seçim öncesi neler yaşanıyor?
banner206
Şanlıurfa'da TOBB’a bağlı oda ve borsalarda üyeler 5 yıl aradan sonra bu hafta sonu  4 yıl görev yapacak yönetimi seçmek için sandık başına gidiyor. Bu hafta sonu yapılacak seçimlerde başta  Ticaret Odası ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nda sandıkta büyük çekişme ve heyecanın yaşanması bekleniyor.
Seçimlerde  Ticaret Borsası’nda meslek gruplarında iki  liste ile üyelerinin karşısına çıkarken,  Ticaret Odası’nda bunun tam tersi bir tablo hakim. Hemen bütün gruplarda farklı listeler iddialı bir şekilde seçime girerek üyelerden ‘olur’ almaya çalışacak. Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya yeni bir liste il yeni döneme başkan olarak seçilmesine kesin gözüyle bakılırken, ŞUTSO' yeni dönem başkanlık yapacak ismin belirlenmesi büyük bir çekişmeye sahne olacak. Bugüne kadar yaklaşık 10 kişinin ismi başkan adaylığı geçerken, bu isimlerin etrafında toplanan grupların bugün büyük bir rekabete girmeleri bekleniyor.

Ticaret Borsası'nda üyeler Cumartesi günü sandık başına gidiyor. Borsada meslek komite üyesi ve yeni meclis başkanı ve meclis üyesi seçilecek.  Borsada iki isim Başkanlık için çalışıyor. Mevcut başkan Mehmet Kaya ve Ali Yücetepe yarışıyor. 
Borsa üyesi yaklaşık 600 delege sandık başına giderek 14 Meclis üyesini belirleyecek. Meclisin seçiminden sonra Meclis Başkanı, TOBB delegeleri, ve Yönetim kurulu Başkanı belirlenecek. 
ŞUSTO' DA 80 MECLİS  SEÇİLECEK 

3 Eylül 2016 günü İsmail Demirkol Başkanlığında atanan kayyum heyeti ile yönetilen ŞUTSO' da kimin yeni Başkan olacağı merak konusu. ŞUTSO seçimleri öncesi siyasi müdahalenin olmaması dikkat çekiyor. Urfastar editörlerinin aldığı bilgiye göre 6 Bin 114  üyenin oy kullanacağı ŞUTSO’da  29 meslek grubunda  ve 80 meclis üyesi belirlenecek. Meclis seçiminden hemen sonra Meclis başkanı, Komite üyeleri,  OSB yönetimi, TOBB delegeleri, ve Yönetim kurulu Başkanı vr yönetim kurulu üye seçimi yapılacak. Seçimler öncesi ismi ön plana çıkan Başkan adayları şu isimlerden oluşuyor. Sadık Sade, Halil Peltek, kadir  Kılıçoğlu, Mehmet Yetim, Mustafa Taş, Ahmet Oruç, Mustafa Sarı, Abdurahman Yetkin, 
ŞUTSO'da seçimlerin büyük bir rekabet ve heyecana sahne olması bekleniyor. Büyük bir çekişmeye sahne olması beklenen seçimlerden kimlerin zaferle ayrılacağı ise merak konusu. ŞUTSO  Yönetim Kurulu başkanlığına aday olmak isteyen iş adamlarının ilk önce guruplarından çıkarak meclise girmesi gerekirken, kimlerin guruplarından zaferle ayrılacağı kimlerin guruplarında hüsrana uğrayacağı büyük bir merakla bekleniyor.
Meslek gruplar arasında en dikkat çeken ise gerçek ticaret erbabı ve meslek sahipleri yerine  Siyasi rant ve koltuk sevdası  beklentisi içinde olan Aynı Aşiretten birden fazla isim, akrabalar, ortaklar, ve siyasilerin yakınları farklı meslek gruplarından üyelerden oy almak için sabah saatlerine kadar markajlarını sürdürüyorlar. Gaziantep'te meclis üyeleri seçiminde en çok üniversite mezunu ve temsili kabiliyeti olanlar tercih edildiği biliniyor.
ŞUTSO' da iki dönem başkanlık yapan ve FETÖ'den tutuklanan Sabri Ertekin ile aynı dönemde meclis üyesi seçilen bazı isimlerin yeniden meclis üyeliğine aday olmaları dikkat çekerken mevcut kayyum heyeti ise seçimler öncesi tarafsızlığını koruyorlar. 

Sabiha Özlek ve Ziyaettin Akbulut okullarında pazar günü oy kullanacak olan üyelerden yüksek katılım bekleniliyor. 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195