Title of a News Article

Siverek'te çoşkuyla karşılandı...

Siverek'te MİTİNGE KATILDI Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Siverek ilçesinde AK Parti tarafından düzenlenen mitinge katıldı.

Siverek'te çoşkuyla karşılandı...
banner206

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Siverek ilçesinde Ak Parti tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan yaklaşık 5 bin kişiyi; Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça selamlayan Bakan Davutoğlu, boynuna taktığı poşu ile seçmenlere Ak Parti'nin yaptığı çalışmaları anlattı.

 

Türkiye olarak Suriyeliler'e kucak açtıklarını geçmişte de Halepçe katliamı nedeniyle Saddam zulmünden kaçanlara ev sahipliği yapıldığını anlatan Davutoğlu, ırk ayrımı yapmadan her mazlumun yanında yer aldıklarını ifade etti. Seçimlere girilen bir dönemde 12 yıldır kazanılan her şeyin tehdit edildiğini ve her türlü yola başvurulduğunu dile getiren Davutoğlu şöyle konuştu:

 

"Sokakta terörü, şiddeti ayağa kaldırmaya çalıştılar. Birbirimize öfkeyle bakmamız için çalıştılar, beddualar edildi bir sürü yanlışlar yapıldı. Bilsinler ki bu topraklarda bir kere kardeşlik tohumu ekildi Allah o tohumu daim eylesin. İşte bu yeni siyaset anlayışının dünyaya yansıması da budur. Ana muhalefet partisinin genel müdürü anlamasa da, herkes biliyor ki bizim yüreğimiz Suriye'deki bir Bebek için tek bir can için gece gündüz titriyor. Onlar gitsinler sizin kardeşleriniz olan Suriyelileri katleden zalim Esed'in elini sıksınlar. Allah şahit olsun, dünyanın herhangi bir yerinde 'Yarabbi bize yardımcı gönder' diyen kim varsa onun yanında olacağız, onlara kim zulüm ederse onlarında karşısında olacağız. Onlar istiyorlar ki biz bu alanlardan çekilelim, eskiden olduğu gibi birkaç meseleye takılıp kalalım, mazlumların yanında duran politikamızı değiştirelim. Ne yaparlarsa yapsınlar madem dualarınızla bizimlesiniz dizlerimizin son dermanına kadar bu yolda yürümeye kararlıyız. Bakın küresel kiriz oldu ekonomizmiz sarsılmadı. Avrupa krizi oldu sarsılmadı. Şimdi içerde bazı ihanet şebekeleri Türkiye'de kriz beklentisi içerisindeler. Ama beklemesinler Türkiye'de kriz olmayacak. Çünkü bu ülkenin hazinesinde mazlumlara yardım etmenin bereketi ve duası var."

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2014, 21:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195