Title of a News Article

Son ankette bomba sonuç...

.

Son ankette bomba sonuç...
banner206
 ORC'nin araştırmasına göre başkanlık sistemine destek yüzde 57'ye çıktı. HDP'li vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyenlerin oranı ise yüzde 93.

ORC Araştırma Şirketi'nin 36 ilde 4 bin 176 kişiyle gerçekleştirdiği mart ayı siyasi gündem araştırması, başkanlık sisteminden dokunulmazlıklara, Paralel Yapı ile mücadeleden Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül kararına kadar gündemin önemli konu başlıklarına seçmenin bakışını ortaya koydu. Katılımcılara sorulan sorular ve yanıtları şöyle: 

"Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?"



CHP'de "Deniz Baykal Genel Başkan olsun" diyenlerin oranı yüzde 52.1 iken Kemal Kılıçdaroğlu'nu isteyenlerin oranı yüzde 40.

ORC'nin siyasi gündem araştırması


Başkanlık sistemini destekliyor musunuz?
Başkanlık sistemini destekleyenlerin oranı bir ay öncesine göre 1 puan artarak yüzde 57 oldu. AK Parti seçmeninin ise yüzde 95'i destekliyor.

MHP'de "Devlet Bahçeli Genel Başkan olsun" diyenlerin oranı yüzde 58.5 iken "Meral Akşener" diyenlerin oranı ise yüzde 27.

Teröre destek veren vekillerin dokunulmazlığı kaldırılmalı mı?

MHP seçmeninin genel başkanlık tartışmalarında Paralel Yapı'nın etkisinin olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 60 (Sabah)

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2016, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195