Title of a News Article

Son Kararı Davutoğlu verecek

özel haber

Son Kararı Davutoğlu verecek
banner206

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanının kim olacağı sorusuna cevap aranıyor.  2015 yılında yapılacak olan Büyük kongre öncesi  AK Partide teşkilatlarda kongreler devam ederken,  Şanlıurfa'da ise gözler yeni İl Başkanına çevrildi. Milletvekili aday adayı olacağı için koltuğu boşalan Yusuf Eğilmez'in yerine çok sayıda talipli çıktı. 4 Ocak 2015 günü yapılacak olan 5. olağan il kongresi öncesi en geç önümüzde ki hafta açıklanması beklenilen Şanlıurfa'nın yeni İl Başkanını belirlemek üzere çalışmalar devam ediyor. 
İl Koordinatörü Batman eski Milletvekili Ahmet İnal, dün Şanlıurfa'ya gelerek bazı temaslarda bulundu. İlk olarak il Başkanı Yusuf Eğilmez ile görüşen İnal, ardından Şanlıurfa Büyükşehir belediye Başkanı  Celalettin güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile bir toplantı yaptı. 
Alınan bilgilere göre, Belediye Başkanlarının ortak bir isim üzerinden anlaşamadıkları ve bir isim öneremediler. ortak bir isim üzerinde anlaşamayan Belediye Başkanları kararın  Genel merkezin verilmesini istedi. 
İl Başkan adayı olan Zeynel Abidin Beyazgül,Abdullah Yeşil, M.Ali Cevheri, Bekir Kan ve Abdurrahman Kırıkçı ile Ahmet Akay bugün Ankara'da  Ak Parti Genel Merkezi ve Milletvekili bazında bazı temaslarda bulundular.  İl Başkan adaylığına bugün karar veren eski Merkez İlçe Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise resmi dilekçesini AK Parti Genel Merkezine vererek il Koordinatörü Ahmet İnal ile bir görüşme yaptı.
Öte yandan AK Parti Genel Merkezinin en kısa sürede Şanlıurfa Milletvekillerinin görüşlerini aldıktan sonra en az 3 İl Başkan adayını Genel merkeze davet edecek ve oluşacak olan komisyon tarafından mülakata alınacaklar. Teşkilat İşleri Başkanı Süleyman Soylu'nun Başkanlığında oluşacak olan komisyon ise iki ismi AK Parti genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunacaklar. Davutoğlu ise önümüzdeki günlerde Şanlıurfa'nın yeni İl Başkanını karara bağlayacak. 

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 18:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195