Title of a News Article

Sona erdi...

.

Sona erdi...
banner206
 Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani ilçesinde IŞİD ile PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasındaki çatışmaları protesto etmek amacıyla Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde sınır hattına kurulan 'dayanışma çadırı'nda tutulan nöbet, 21 gün sonra sonlandırıldı.

Birecik'in Suriye sınırındaki Ziyaret Mahallesi'nde, 9 Temmuz'da Kobani'de PYD ile IŞİD arasındaki çatışmaları protesto etmek amacıyla BDP ve HDP'liler tarafından 'dayanışma çadırı' kuruldu. 21 Temmuz'da güvenlik güçleri ile çıkan arbedede yıkılan çadır, yeniden kuruldu. BDP ve HDP'liler tarafından 21 gün sürdürülen çadır nöbeti bugün sonlandırıldı.

Sınırdaki çadır nöbetinin son bulduğunu Kürtçe olarak açıklayan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, 'Halkımız tren yolunun, dikenli telin bir anlam taşımadığını gösterdi. Herkes Rojava Halkının kararına saygı duymalı ve tanımalıdır. Saldırıların devamı halinde milyonları sınıra döker, eylemimizi devam ettiririz. Eylemimiz milyonlar ile ve Kürtleri hedef alan asıl güçlere yönelecektir, bu bilinmelidir' dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2014, 20:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfali
urfali - 10 yıl Önce

Başka bi ülkede yaşayan Kürtlere destek vermeniz güzel bir davranış keşke dünya halkları bunu ezilen bütün haklara destek vererek yapsa buraya kadar güzel bir örnek gosteriyosunuz peki bu duyarlılığı neden 1000 yildir yasadiginiz kendi devletinize yada bu ulkede yaşayan halklara yapmiyosunuz nedir bu ayrışma isteği evet geçmişte yapılan hatalar ve bedeller var ama bunun telafisi ayrılmak mi başka bir devlet kurmak mi dünyada sınırlar kalkarken biz yillardir kardeş gibi yaşayan halklar birbirimize yabanci mi olacağız mutlaka bunudami yaşayıp bedeller ödeyelim ben bunu şimdiden görüyorum bu ülke bolunurse iki tarafta cok şey kaybedecek hatta dönüşüde olmayacak herkes attigi adimi söyleyeceği sözü bir daha düşünsun bu ülkeyi çok seven biri olarak söylüyorum bu ülke biz hep beraber olduğumuz sürece guzeldir...

SIRADAKİ HABER

banner195