Title of a News Article

Süreç Başladı...

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı için resmi süreç başlarken, ilk olarak adaylığını açıklayan isim ise Akçakale eski Belediye Başkanı Ahmet Akay oldu.

Süreç Başladı...
banner206

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı 5. olağan kongresi öncesi İl Başkanı olmak isteyenlerle ilgili geniş katılımlı bir çalışmanın yapılacağı öğrenildi. 
AK Partide büyük kongre ve 2015 yılında yapılacak olan genel seçimler öncesi  teşkilatlarda kongre süreci devam ederken, Şanlıurfa İl  kongresi  öncesi kimin İl Başkanı olacağı merak edilmeye başlandı.
Yaklaşık 4 yıldır AK Partinin İl Başkanlığını başarıyla sürdüren, ancak yeni dönemde Milletvekili aday adayı olacağı için İl Başkanlığına talipli olmayacağını açıklayan Yusuf Eğilmez'in ardından yeni İl Başkanı için AK Parti Genel Merkezi tarafından çok geniş katılımlı bir çalışmanın yürütüleceği öğrenildi. 
Urfastar Gazetesi Yazarı  Gazeteci  Reşat Uzun,  AK Parti Çorum Milletvekili, Şanlıurfa bölge Koordinatörü Murat Yıldırım ile görüşerek, İl Başkanlığı sürecinin nasıl olacağının bilgisini aldı.

Şanlıurfa'da herkesimin kabul göreceği bir İl Başkanını şeffar bir şekilde  belirleyeceklerini ifade eden Yıldırım, 'Şuanda İl Başkanlığı boşaldı mevcut İl Başkanımız yeni dönemde aday olmayacağını söyledi,kendisi açısından bir değerlendirmesi var, bizim şu andan itibaren çalışmalarımız başlamış oldu  4 Ocak 2015 günü İnşallah Şanlıurfa İl Kongremizi yapacağız. Ancak bu süreç öncesi  hafta sonuna kadar çalışmalarımız hızlandıracağız, bugün veya yarın İl Başkanlığında teşkilat üyelerimizle, Belediye, Başkanlarımız, Meclis üyelerimiz,İlçe Başkanlarımızın değerlendirmelerini alacağız, aynı zamanda Şanlıurfa'da ki bazı Kanaat önderleri, STK Başkanlarının görüşleri alınacaktır, ardından İl Koordinatörümüz Ahmet İnal, Teşkilat Genel Başkanımız Süleyman Soylu, çalışmalarını tamamlandıktan sonra dosya sayın Genel Başkanımız Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na çıkartılıp İsim değerlendirmesi yapılacaktır'dedi. 

Yeni seçilecek olan İl Başkanının nasıl birisi olacağı sorusununa da yanıtlayan  Şanlıurfa  Bölge Koordinatörü Çorum Milletvekili Murat Yıldırım,' Aday olmak isteyen arakdaşlarımız İl Başkanlığına giderek müracaatlarını yapacaklar, Bizim parti olarak bazı kriterlerimiz var. Ehliyetli, Liyakatlı,sadakatlı,Dürüstlüğü ve çalışkanlığı üzerinde olan arkadaşlarımız içerisinden Urfaya yakışan bir aday tespit edeceğiz ,ve Biz İstaşareyi,ortak aklı önemsiyoruz, Urfa'ya yakışır, Urfanın istediği bir arkadaşımız il Başkanı olacaktır'şeklinde konuştu.

Öte yandan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı için çok sayıda ismin kamuoyunda konuşulduğu ancak resmi olarak ben adayın diyen ilk isim ise Akçakale ilçe eski Belediye Başkanı Ahmet Akay oldu. Akay dışında ise İl Başkan yardımcısı Av.Bekir Kan, Av. Zeynel Abidin Beyazgül'ün isimleri il Başkanlığına aday olacakları iddia ediliyor. 


Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 17:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
öĞRENCİ
öĞRENCİ - 9 yıl Önce

mehmet ali̇ cevheri̇ni̇n i̇l başkanliğina aday olma konusunda hayirli olsun

SIRADAKİ HABER

banner195