Title of a News Article

Suruç’ta hareketli saatler…

 Suruç’ta hareketli saatler…
banner206

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde Kobani’ye gitmek isteyen HDP’lilere güvenlik güçleri gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

OSMAN KAYA
Suruç İlçesinin karşısında bulunan Suriye’ye bağlı Kobani İlçesine bağlı köylerde IŞİD ile PYD arasında çatışmalar devam ediyor. Kobani’ye destek vermek amacıyla çevre illerden ve ilçelerden Suruç’a gelen HDP’liler, sınırda direniş çadırı kurarak burada beklemeye başladılar. Bir grup, Kobani’deki Kürtlere destek vermek amacıyla sınırı geçmeye kalkışınca güvenlik güçleri izin vermedi. Bunun üzerine HDP’liler, güvenlik güçlerine taşlarla saldırmaya başladılar. Güvenlik güçleri de, grubu gaz bombası ve tazyikli su ile dağıttı.

 

HDP’li vekil hastaneye kaldırıldı

Güvenlik görevlilerinin, direniş çadırını yıktığı da öğrenildi. Buna karşı çıkan HDP’lilere gaz bombası ile müdahale edildi. Gaz bombasından etkilenen HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu hastaneye kaldırıldı.

Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve beraberindekileri, güvenlik güçlerinin halka yönelik müdahalesini oturma eylemi yaparak protest etti.

 

 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 11:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfali
urfali - 10 yıl Önce

Bunudami tc yapıyor birakinda güvenlik güçleri islerini yapsin ama amaciniz farklı illaki ortalik karışacak ben olsam açarım siniri bakalım kaç kişi savaşmaya gider

SIRADAKİ HABER

banner195