Title of a News Article

Suruç'ta tarihi miting...

Suruç'ta tarihi miting...
banner206
HABERİN GALERİSİ
Suruç'ta tarihi miting

Suruç'ta tarihi miting

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünyanın 5'inci büyük sulama tüneli olan Suruç'un resmi açılışını yaptı. Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, “Aney kalk bir zılgıt çal Suruç’a su geliyor” dedi.

Suruç Ovası'nda 950 bin 970 dekar zirai araziye su sağlayacak ve dünyanın en uzun 5'inci tüneli olan ve açılışı Suruç Tüneli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Suruç’ta gerçekleşen açılış törenine; Erdoğan’ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, AK Parti Suruç Belediye Başkan Adayı İbrahim Halil Yıldız ve yaklaşık 15 Bin kişi katıldı.

GAP'ın en önemli projelerinden biri olan "Suruç Ovası Pompaj Sulaması"nın açılış töreninde konuşan Erdoğan, “ İnşaatı devam eden üniteler tamamlandığında yaklaşık 190 bin kişiye istihdam olanağı, milli ekonomide de yıllık ortalama 316 milyon lira gelir artışı sağlanması hedefleniyor” dedi.

Erdoğan, “Suruç tünelinin açılmasıyla saniyede 90 metreküp su yani nehir akacak” diyerek, şunları kaydetti;

“Suruç tüneli projesi tamamlandığında 190 bin kişiye iş doğacak.Siz 21 gün sonra Suruç'a layık bir belediye başkanı Halil İbrahim kardeşimizle yeni bir dönem başlatacaksınız. Biz kefenle yola çıktık. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Şanlıurfa'nın talihi kökten değişiyor. Şu anda Şanlıurfa'ya yaptığımız yatırım 18 katrilyon.Biz Suruç'un kötü şeylerle anılmasını istemiyoruz.”

“Bizi bölmek isteyenlere hayır, bizi ayırmak isteyenlere hayır, yavrularımızı dağa kaçırmak isteyenlere hayır diyeceğiz” diyerek, konuşmasını sürdüren Erdoğan, “Ama biz bir beraber olacağız.Bakın yanımızda Gaziantep var. Gaziantep, sanayide, ticarete kabuğunu kırdı. Neden Şanlıurfa'da Gaziantep gibi olmasın. 2023'e kadar inşallah Yüksek Hızlı Tren'de Şanlıurfa'ya gelecek. Çözüm sürecine sımsıkı sarılalım kardeşlerim. Çözüm sürecini ilk önce siz koruyacaksınız. Bizler adımlar atmaya, tedbirler almaya devam ediyoruz. 21 gün var ve biz hep birlikte çalışacağız. Kapı kapı dolaşacağız.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kasetçiler yumurta ile karşılıyor. Suruç’a girdim, buraya gelirken Başbakanlık otobüsüne bir yumurta atıldı. Bu neyi gösteriyor? Sizin bu muhteşem buluşmanızı gösteriyor. İnanıyorum ki siz 21 gün sonra Suruç’a layık Halil İbrahim bey kardeşimle yeni bir dönemi başlatacaksınız. Suruç’a modern bir şehircilik anlayışını ancak biz getiririz. Siz de burayı BDP’den alacaksınız. Zannediyorlar ki Türkiye Başbakanına yumurta atarsak siner. Biz bu yola kefenle çıktık. Suruç'ta şu belediye bu belediye var demedik ama Suruç'ta susuzluk vardı; bunu giderdik. Bu eseri vücuda getirdikleri için herkese teşekkür ediyorum. Suruç ve diğer ilçelerin talihi değişiyor. Celalettin bey Vali olarak alt ve üst yapısıyla Şanlıurfa’yı tanıdı. Şanlıurfaya daha iyi hizmet gelsin diye Faruk Çelik beyi getirdik. 10 yılda Şanlıurfa’ya 18 milyar TL yatırım geldi. Bunlardan 2 milyarı Suruç’a. Ben Suruç’un kötü şeyle anılmasını istemiyorum. Suruç modern bir Suruç olarak anılmalı. Güneydoğu’da tarih yeniden yazılıyor. Ben Kürt kardeşimi seviyorum, ama Kürt olduğu için değil. Beni yaradan Allah, onu yarattığı için seviyorum. Biz biriz, biz kardeşiz, hep birlikte Türkiye’yiz. Bizi bölgemek isteyenlere, ayırmak isteyenlere ‘hayır’ diyeceğiz. Yavrularımızı dağlara kaçıranlara ‘hayır’ diyeceğiz. Şehir varken, ana ocağı varken yavrularımız niye dağlara gitsin? Evlere huzur, topraklara su, sofralara bereket geliyor. Bu huzur ortamını istikrar ortamını hazmedemeyenler var. Huzur ortamı devam ettikçe, kardeşlik güçlendikçe buna benzer anı daha fazla yaşayacağız. İşsizliği düşüreceğiz, Güneydoğu Anadoluyu, Şanlıurfa’yı, Suruç’u tarımın merkezi haline getireceğiz. Gaziantep bunu huzur ve kardeşlikle sağladı. Birlik ve beraberlikle ulaştı. Neden Van, Diyarbakır, Bitlis, Şınak, Hakkari Gaziantep gibi olmasın.

Kardeşliği daha da ileri götüreceğiz, pekiştireceğiz, aramızdaki safları sıklaştıracağız. Çözüm süreci bir yıl içerisinde çiftçinin, esnafın, vatandaşın kaderini değiştirdi. Çözüm sürecine sımsıkı sahip çıkalım. Bunu en başta sizler muhafaza edeceksiniz. Çocuklarınız için çözüm sürecini siz koruyacaksınız. Çözüm sürecini daha ileri taşımak için adımlar atmaya devam ediyoruz. Çözüm süreci birilerini ciddi manada rahatsız etti. Kanın durması, kardeşliğin gelmesi birilerini rahatsız etti. Onların rahatsızlığı bizim huzurumuz olacaktır. İnşallah kutlu yürüyüşümüzü kimse durduramayacak. Şanlıurfa’daki coşkunun ardından Suruç’taki bu coşkuyu görünce Ankara’ya farklı dönüyorum. Şimdi sürekli konuşuyorlar Kürt aşağı Kürt yukarı. Al sana bir Kürt. Şimdi Şimşek, Türkiye’de paranın başında. Öbür tarafta Gıda Tarım Hayvancılığın başında Mehdi Eker. Oda bir Kürt. Kürtlüğü istismar ediyorlar.”

 

“Suruç’u BDP’den alın”

Daha sonra AK Parti Büyükşehri Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç ve AK parti Suruç Belediye Başkan Adayı İbrahim Halil Yıldız’ı yanına çağıran Erdoğan, “Suruç’ta içme suyuna kanalizasyon karıştı, bu Suruç’a yakışmıyor. 30 Mart’ta Suruç’u BDP’den alın” dedi.

Erdoğan,  Suruç’a su gelişinin sevincini, “Aney kalk bir zılgıt çal Suruç’a su geliyor. Fırat artık can almayacak, toprağa can verecek” diyerek gösterdi.

Bu arada AK Parti Suruç Belediye Başkan Adayı İbrahim Halil Yıldız ise, yaptığı konuşmada, yapılan bu hizmetlerden dolayı Başbakan’a teşekkür ederek, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Suruç’u alacaklarını kaydetti.

Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, canlı bağlantı ile Suruç tünelinin açılışını gerçekleştirdi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2014, 19:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195