Title of a News Article

Tanal'dan Urfa sınırı için flaş iddia!

Tanal'dan Urfa sınırı için flaş iddia!
banner206

CHP'li Mahmut Tanal, Şanlıurfa'da insan kaçakçılığı yapıldığı yönünde iddialar olduğunu belirterek, "Bölge sakinleri tedirgin. Korkudan tarlalarını sulamaya dahi gidemiyorlar. Sınırlarımızdan geçişler nasıl engellenemiyor? Elimizde başka bilgiler de var" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa ile ilgili önemli iddialar ortaya attı.

Şanlıurfalı olan Vekil Tanal, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Suriye sınırında bulunan Akçakale ve Ceylanpınar ilçesinde insan kaçakçılığı yapıldığını öne sürdü.

'TİGEM'DEN DAĞILIYORLAR'

Tanal kente gelenlerin TİGEM arazisine giriş yaparak köylere dağıldığını iddia ederek, şunları söyledi:

"Ciddi bir ihbar aldık! Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki ilçeleri Akçakale-Ceylanpınar arasındaki bölgeden insan kaçakçılığı yapıldığı yönünde. İddia o ki, Suriye tarafından gelenler, TİGEM arazisine giriş yaparak köylere dağılıyor.

Bölge sakinleri tedirgin. Korkudan tarlalarını sulamaya dahi gidemiyorlar. Sınırlarımızdan geçişler nasıl engellenemiyor? Elimizde başka bilgiler de var."

AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Tanal, sözlerinin devamında ise resmi makamlardan açıklama beklediklerini dile getirerek, "Mesela resmi araçla Suriye’ye yönelik göçmen kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle açığa alınan, soruşturma geçiren kamu görevlisi var mı? Bu konuda İçişleri Bakanlığı’ndan, Milli Savunma Bakanlığı’ndan, Şanlıurfa Valiliği’nden açıklama bekliyoruz." ifadelerine yer verdi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195