Title of a News Article

Tekrar görüşecekler...

.

Tekrar görüşecekler...
banner206
Koalisyon görüşmeleri sonrasında açıklama yapan parti sözcüleri CHP'li Haluk Koç ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik iki genel başkanın tekrar görüşeceğini bildirdi.
Koalisyon zirvesi sonrası kritik açıklamalar! - Tıkla İzleBaşbakan Ahmet Davutoğlu’nun, koalisyon görüşmeleri kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşmesi sona erdi. Görüşme sonrasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ve Kültür ve Turizm  Bakanı Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.
Koç, yaptığı açıklamada zor bir görüşme süreci olduğunu belirterek,  ''Hepimizin yüreğini yakan 6 şehit haberi daha var. Bir kere daha şehitlerimize rahmet diyoruz. Zor bir görüşme süreci oldu. Önemli olan farklı iki siyaset tabanın birlikte koalisyon oluşturup oluşturamayacağı. Görüşmelerde ülke menfaatlerinin yanında bir tutum izledik. Çıkarlarımızı ülke menfaatlerinin önüne koyuyoruz. Genel başkanlar bugün düşüncelerini ifade ettiler. Liderler perşembe veya cuma tekrar bir görüşme gerçekleştircek. Görüşme daha çok liderlerin görüş bildirmesi üzerine geçti.İki partinin ülkeye karşı sorumlulukları var.'' ifadelerini kullandı.
Ömer Çelik ise görüşme sonrasında şu açıklamaları yaptı:'Her iki lider çeşitli değerlendirmelerde bulundu.
Uzlaşılan ve anlaşılamayan konular görüşüldü. Çok derinlemesine soluksuz bir sohbet oldu. Liderler perşembe veya cuma günü tekrar görüşecek. Bu yaptığımız görüşme herhangi bir sonuça çıkmamıştır. Gelinen nokta Türk siyasi tarihinde kıymetli bir noktadır. İki zıt noktanın belirli alanlarda uzlaşması önemlidir. Kuşkusuz çeşitli eleştirilerde oluyor ama biz bu sürecin kusursuz bir şekilde olmasına gayret ediyoruz.  Koalisyonla ilgili net yanıt görüşme sonrası gelecek. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için görüşüyoruz. Amacımız Türkiye için en iyi formülü bulmak.'

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015, 00:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195