Title of a News Article

TÜMSİAD rengini belli etti!

.

TÜMSİAD rengini belli etti!
banner206
TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade, seçimlerde Cumhur İttifakını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediklerini belirterek, “Tüm dünyanın güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı var. Sandığa giderken bunu göz ardı etmememiz lazım” dedi.

Bir buçuk yıl erkene alınarak 24 Haziranda yapılacak olan seçimlerle tartışmalar devam ederken, iş dünyasının önemli sivil toplum kuruluşlarından Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) bu anlamda tavrını net olarak ortaya koyan ilk büyük STK oldu.

TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade yaptığı yazılı açıklamada Semerkand Vakfı, Beşir Derneği ve Gençkon ile birlikte önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini belirtti.

Başkan Sade açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“3 Kasım 2019’da yapılacak seçimlerin yaklaşık bir buçuk yıl erkene alınarak 24 Haziran 2018’e çekilmesi memnuniyet vericidir. Seçim sürecinin uzaması nispeten ekonomik durgunluğa da yol açacaktı. Seçimin kısa sürede gerçekleşmesi ekonomik hareketliliği de peşinden getirecektir.

 

YENİ SİSTEM KARARI MİLLETE VERECEK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine ait dinamiklerin en kısa zamanda yürürlüğe girmesi gerektiğini değerlendirmekteyiz. Yeni hükümet sisteminin, devletin millet için var olduğu esasıyla, milletin devlet yönetiminde gerçek söz sahibi olmasını sağlayacağına, sadece seçkin ve imtiyazlı bir kesimi değil toplumun tamamını güvence altına alacağına, vesayet sistemine son vereceğine, sözü ve kararı gerçek sahibi olan millete tevdi edeceğine inanmaktayız.

 

ERKEN SEÇİMİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

TÜMSİAD, Semerkand Vakfı, Beşir derneği ve Gençkon ile birlikte; hükümetimizin almış olduğu erken seçim kararının isabetli ve yerinde olduğunu değerlendiriyor ve memnuniyetle karşılıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçeceğimiz bu kritik dönemde, yürütmenin çalışmalarına güç verecek çoğunlukta bir meclis yapısını ve 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde; Cumhur İttifakını ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Milletçe bu süreçte geleceğimizle ilgili kararı verirken kardeşlik duygularımızı zedelemeyecek bir şekilde sandığa gidilmesini, bütün siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve basın-yayın organlarımızın birlik ve beraberliğimizi tesis edecek bir dil kullanmasını ümit ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2018, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195