Title of a News Article

Türkiye tarihinde bir ilk!

 Türkiye tarihinde bir ilk!
banner206

2019 yılında Türkiye tarihinde ilk defa Genel, Yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri aynı anda yapılacak ve vatandaşın önüne 3 sandık birden gelecek.

Hükümet erken genel seçim ihtimalini kesin bir dille gündemden çıkarırken, bu kararın altında 2023 hedefli seçim hesabı olduğu tahmin ediliyor. 2019'da ülke tarihinde ilk defa vatandaşın önüne üç sandık gelecek, 2023'e kadar da seçim yapılmayacak.

 

TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK

Habertürk'ün haberine göre; seçim takvimine göre ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından genel seçimler Haziran 2015'te yapılacak. Bir sonraki seçim 2019'da. 2019'da genel ve yerel seçimler yanında Köşk seçimi de gerçekleşecek. Ve ülke tarihinde ilk defa bir yılda vatandaşın önüne üç sandık gelecek. 2023'e kadar da bir daha seçim olmayacak.

 

BAŞBAKAN ERKEN SEÇİM İDDİALARINI BİTİRDİ

Başbakan Tayyip Erdoğan da "İlke kararımız; 2015 Haziran'ına kadar seçim yok" diyerek, erken seçim iddialarını tamamen gündemden çıkardı.

 

"ERKEN SEÇİM BEKLENTİSİ TALEBİ OLUŞABİLİR"

İş dünyası başta olmak üzere pek çok kesim ise "Genel seçimler bu yaz olsun, 2015'te önümüz açılsın" talebinde bulunurken kafadaki soru işaretlerini Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yanıtladı. Babacan erken seçime gidilmesi halinde, ülkede sık sık erken seçim beklentisi oluşacağını ve 2 yıl sonra da bu talebin gündeme geleceğini söyledi.

Babacan, bunun ülkedeki öngörülebilirliği etkileyeceğini aktarırken, "Kısa vadede işi kurtaralım derken sonraki 4 yılı riske atarız. 2015'i atlatınca 4 yıllık seçimsiz bir dönem var" dedi.

Babacan, 4 yıllık seçimsiz ilerleme döneminin ardından 2019'da üç seçimin yapılacağını belirtirken, "Genel, yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi 1 yıl içinde yapılacak. Yasaya göre, genel ve yerel seçimler aynı yıla denk gelirse, sandık birleşmeli. Böylece, iki seçimiçin tek seferde sandığa gidilecek. Bir de Cumhurbaşkanlığı Seçimi yapılacak" dedi.

 

"4+4'LÜK HAMLE DÖNEMİ"

Babacan, bu sürecin aşılmasıyla Türkiye'de 2023'e kadar bir daha seçim yapılmayacağına dikkat çekti. Babacan, "Dişimizi sıkıp seçimi zamanında yapmalı, bundan sonra Türkiye'nin 4 artı 4'lük asıl hamle dönemini sağlama almalıyız. Seçimleri zamanında yapmak, bu işin temeli. O nedenle Köşk seçimleri ile genel seçimler birleşmeyecek" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2014, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195