Title of a News Article

Urfa'da barış çağrısı yaptı...

.

Urfa'da barış çağrısı yaptı...
banner206
 HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, pazartesi günü Şanlıurfa'ya gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun vereceği barış mesajı ile barışın yeniden sağlanabileceği çağrısında bulunarak "Savaşı Şanlıurfa'dan başlatmışlardı, barışı tekrar buradan güncelleyebilirler" dedi.

İdris Baluken, HDP Şanlıurfa milletvekilleri Osman Baydemir ve Dilek Öcalan ile birlikte partisinin Şanlıurfa'da düzenlenen il kongresine katıldı. İdris Baluken, pazartesi günü Şanlıurfa'da düzenlenecek Bakanlar Kurulu Toplantısı için kente gelecek Başbakan Davutoğlu'na seslenerek barışın buradan yeniden sağlanabileceğini söyledi.

Baluken, maharetin baş üstünde baş bırakmamak olmadığını, zor durumda barış için taş üstüne taş koymak olduğunu belirterek, "Dikkat edin son günlerde artık 'Kürtlerin başını keseriz mesajlarını veriyorlar.' Tarih boyunca bu toprakları istila eden bir Moğol anlayışıyla sonuç almaya çalışıyorlar. Kürt halkını kesmeye çalışan IŞİD anlayışını öne sürerek Kürt halkının baş eğmesini istiyorlar. Şanlıurfa'da barış topraklarında kendilerine bir daha hatırlatıyoruz. Maharet baş üstünde baş bırakmamak değil, maharet bu zor durumda barış için taş üstüne taş bırakmaktır. Korku ve paniği yaşayanlar Kürt halkını temsilcilerini tehdit ediyorlar" dedi.

'BARIŞ MESAJI İLE TEKRAR BARIŞI GÜNCELLEŞTİREBİLİR'

Şanlıurfa'ya gelecek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun vereceği mesaj ile barışın yeniden güncellenebileceğini anlatan Baluken, şöyle konuştu: 

"Saray rejimi ve AKP Şanlıurfa'nın İstiklal Madalyası'nı hak edenin, Kürt halkı olduğunu unutmasın. Davutoğlu Şanlıurfa'ya geldiğinde Suruç'ta başlattığı savaş mesajı gibi vereceği bir barış mesajı ile tekrar barışı güncelleştirebilir. Kobani, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nı açarak Rojava Kürtleri ve dört parça Kürtler ile yeniden barış sağlayabilir. Karanlık politikaların bizim nezdimizde hiçbir geçerliliği yoktur. Kobani'de birlik ruhu ile birlikte nasıl bir dayanışma örneği gösterdiğimizi herkes gördü. Ortadoğu'ya gelecek barış projesini yok etmeye çalıştılar. Sayın Öcalan'ın tüm halklara sunduğu barış projesine karşı tüm kirli oyunlarınızı bir an önce bitirin ve kalıcı bir barışa 'Evet' diyelim. Bu yaklaşımların artık terk edilmesi gerektiğini söylüyoruz. Sarayın da, AKP'nin de bu girişimleri sonuç bulmayacaktır. Artık ciddi itirazlar gelmeye başladı. Artık polis ve askerler peş peşe istifa ediyor. Bunun vatan için değil, saray için olduğunu anladılar. Bu tavır ile barış sesini bir kez daha saklanmış olduğu yerden çıkarırsak bu topraklara barış tekrar gelecektir. Savaşı Şanlıurfa'dan başlatmışlardı, barışı tekrar buradan güncelleyebilirler."

Tek liste halinde gidilen kongrede delegelerin tamamının oyunu alan Ayşe Sürücü ile Mehmet Dündar İl Eş başkanlığına seçildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195