Title of a News Article

Urfa, Erdoğan'ın yüzünü güldürüyor

.

Urfa, Erdoğan'ın yüzünü güldürüyor
banner206
 Şanlıurfa'nın da aralarında olduğu 30 büyükşehirde en kapsamlı başkanlık sistemi anketi yapıldı.  Buna göre; bu pazar referandum olsa başkanlık sistemi yüzde 60.7'lik oy oranıyla kabul edilebiliyor. Ayrıca Şanlıurfa, yüzde 71'lik oranla başkanlık sistemine en çok destek veren 4. İl oldu.

Genel ve yerel seçimlerde AK Parti'ye verilen büyük destekle Türkiye rekoru kıran Şanlıurfa'nın, 'Başkanlık Sitemi'ne de büyük oranda destek vermesi en çok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı mutlu edecek gibi görünüyor. ORC anket sonuçlarına göre, başkanlık sistemine vatandaşın yüksek oranda desteği dikkat çekiyor. 10-16 Ekim tarihleri arasında, Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehirde 21 bin 980 kişi ile anket yapan ORC Araştırma, katılımcılara "Başkanlık sis-temine geçiş ile ilgili referandum yapılacak olsa tercihiniz ne yönde olur?" sorusunu sordu. Katılımcıların yüzde 60.7'si referandumda 'evet' oyu vereceğini söylerken, 'hayır' oyu kullanacağını söyleyenlerin oranı yüzde 30.3'te kaldı.

 

Şanlıurfa, 4. sırada
Anket sonuçlarına göre, başkanlık sistemine en çok destek yüzde 81.5 ile Konya'dan geldi. Konya'yı yüzde 76.4 ile Erzurum takip ederken, yüzde 72.5 Kahramanmaraş en çok destek olan iller sıralamasında yer aldı. Şanlıurfa ise yüzde 71'lik oy oranı ile başkanlık sistemine en çok destek veren 4. İl olmayı başardı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 15:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfalı
urfalı - 7 yıl Önce

İnşAllah ilk 3. sırada yer alacagız. sayın cumhurbaşkanını daha çok sevindirecez.

Ibo
Ibo - 7 yıl Önce

TeK suçu urfadaki millet vekillerin seçmesi zehir zulüm olsun aldıkları maaş hepsi dahil

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142