Title of a News Article

Urfa için imza toplandı...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'nin Meclis'i 29 Temmuz 2015 Çarşamba günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırdığını açıkladı

Urfa için imza toplandı...
banner206

 Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Ülkemizin yaşadığı bu terör saldırıları ve terör eylemlerininim enine boyuna araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önergemizi bugün Türkiye büyük Millet Meclisi’ne sunuyoruz. Aynı zamanda 116 milletvekilimizin imzasıyla Anayasa’nın 93. ve İç Tüzüğün 7. Maddesi gereğince bu önergemizi görüşmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni 29 Temmuz Çarşamba saat 15.00’te Olağanüstü toplantıya çağırıyoruz “ dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, TBMM’yi Olağanüstü toplantıya çağırdı.

Özel, Şanlıurfa Suruç’ta 32 vatandaşının hayatını kaybettiğini, Adıyaman’daki Onbaşı Müsellim Ünal’ın şehit edilmesi ve Ceylanpınar’da Feyyaz yumuşak ve Okan Acar’ın şehit edildiğini hatırlatarak, Türkiye'çnin terör yüzünden çok ağır bedeller ödediğini söyledi. Özel, “Yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğine, toplumsal huzurumuza ve ülkemizin güvenliğine kast eden terör eylemleri giderek tırmanıyor. İç ve dış politikada izlenen yöntemler, bugüne kadar alındığı ifade edilen tedbirler ki azaltmak bir yana, tehdidin boyutunun git gide arttığı herkesin malumu. Bu acının son bulmasını, akan kanın durmasını, bu topraklarda barışın yeşermesini hepimiz istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, altını önemle çizerek, Türkiye’nin en önemli toplumsal sorunlarının çözümünün Türkiye büyük millet Meclisi olduğu ifade etmektedir” ifadelerini kullandı.

7 Haziran’da halkın iradesinin Meclis'e taşındığını söyleyen Özel, bugün Meclis’teki 550 milletvekilinin ülke sorunlarında inisiyatif almasının, sorunun çözümü için vatandaşlar tarafından görevlendirildiğini kaydederek, “Son ülkemizde yaşanan terör olaylarının, Suriye politikası başta olmak üzere son yıllarda dış politikada tercihlerinden kaynaklandığına ilişkin yaygın ve ciddi kanaat oluşmuştur. Ülkemizde giderek tırmanan terör olaylarının nedenlerini araştırmak ve gerekli etkin tedbirleri bir an önce almak için, Parlamento’da bütün siyasi partilerin bir araya gelmesi ve görüşlerini ortaya koyması gerekmektedir. Ülkemizin içinden geçtiği süreçte göz önüne alınarak, 7 Haziran’da halk iradesinin böylesine önemli bir olayda halk iradesinin Türkiye Büyük Millet meclisi marifetiyle vücut bulması ve bu meselenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ele alınması artık bir zorunluluktur” şeklinde konuştu.

Özel, Suruç’ta olayın ardından CHP heyetinin bölgeye gittiğini ve Genel başkan Kılıçdaroğlu’na taslak raporu sunduklarını belirterek, “Sayın Genel başkanımızın talimatlarına, grubumuz adına, ülkemizin yaşadığı bu terör saldırıları ve terör eylemlerinin enine boyuna araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önergemizi bugün Türkiye büyük Millet Meclisi’ne sunuyoruz. Aynı zamanda 116 milletvekilimizin imzasıyla Anayasa’nın 93. ve İç Tüzüğün 7. Maddesi gereğince bu önergemizi görüşmek üzere Türkiye büyük millet Meclisi’ni 29 Temmuz Çarşamba saat 15’te Olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. İç tüzüğümüze göre Meclis Başkanlığı konuyu değerlendirecek, talebimizi de göz önüne alarak yedi gün içerisinde meclisi toplantıya çağıracaktır.

Cumhuriyet halk partisi olarak, Sayın Başbakan’ın dört partinin liderini ve dört partinin ortak deklarasyonu ile teröre karşı birliktelik mesajı verilmesini Cumhuriyet Halk Partisi olarak olumsuz karşılamamıştık. Yaklaşımımız, dış politikada yapılan hatalara affetmediğimiz, bugün gelinen noktanın 13 yıllık AKP iktidarı olduğunu unutmadığımız ama bugün ihtiyaç duyulan birlik ve beraberlik masajının vermek noktasında Sayın Genel Başkanımız ağzından irademizi koymuştuk. Bugün yaptığımız çağrı, bu iradenin ötesinde, tüm partilerin gelip konuyla ilgil görüşlerini dile getirebilecekleri ve tüm partilerin vereceği milletvekillerinden oluşacak bir komisyonun konuyu enine boyuna ele alması ve Meclisin bu konuda hazırlayacağı bir rapor ile konuya el koymasıdır” dedi.

Özel, parti Sözcüsü Koç’un toplantının gereksiz olduğuna ilişkin yönelik olarak, “Tüm veriler birlikte değerlendirildiğinde geçmişte meclis kapalıyken Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin benzer çağrıları oldu. Bu çağrılarla meclisin toplandığı, gündemi görüştüğü oldu. Daha önce Sayın Koç’a sorulan soru ‘Demirtaş’ın 80 imasına 30 imza vererek, destek olup olmayacağı’ idi. Bizim o konudaki cevabımızda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Meclisin Olağanüstü toplaması sağlayacak olan 110 milletvekili sağlayacak milletvekili sayısı var. Eğer böyle bir ihtiyaç varsa, Cumhuriyet Halk Partisi Meclisi toplantıya çağırmaktan çekinmez” ifadelerini kullandı.

Özel, bağımsız milletvekili İhsan Özkes’in açıklamalarına ilişkin olarak yöneltilen soruya, “Sayın İhsan Özkes Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekiliydi. Birlikte siyaset yaptık, güçlükleri paylaştık. Bugün kendisi bağımsız milletvekili. Bugün kendisine siyasi ve özel yaşamında başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu’nun ‘erken seçim daha yakın’ sözlerini değerlendiren Özel, “Cumhuriyet Halk partisi yarından itibaren başlayacak görüşmeler müzakereler öncesi ön görüşmeler. Taraflar birbirini anlayacağı, birbirinin ne dedikleri, birlikte müzakere edip edemeyeceklerini anlayacakları bir süreç yaşanacak. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’nin önceliği seçim vaatlerini hayata geçirebileceği bir koalisyonun kurulmasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi vatandaşa verdiği sözleri tutabilecek, 14 ilkesine hayata geçirebileceği bir koalisyonun ortağı olabilir. Böyle bir koalisyonun kurulmasının olanaklı olmadığı durumda, erken seçimden en az endişe edecek partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunun bilinmesini isteriz.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Başkanları’nın Genel Başkanı tarafından teker teker aranarak, ‘Erken seçim var, hazır olur ‘ denmeye ihtiyaçları yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nın en yüksek oy aldığı ilden beşleyerek, illeri gezip, seçim startı vermeye de ihtiyacı yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl örgütleri, ilçe örgütleri ve hatta mahalle temsilcilikleri her seçimden sonra bir sonraki seçim için hazırlık yapmaya ve örgütlerini diri tutmaya, çalışmaların sürdürmeye baştan talimatlandırılmış ve bu konuyu içselleştirmiş durumdalar. Cumhuriyet Halk Partisi yapılabilecek bir erken seçime her parti kadar hazırdır” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2015, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195