Title of a News Article

Urfa İl Başkanı'nı Ali Babacan belirleyecek

Urfa İl Başkanı'nı Ali Babacan belirleyecek
banner206

Şanlıurfa’da merakla beklenen Deva Partisi’nin İl Başkanı ve kurucu 2 üyesi, bugün Ali Babacan liderliğinde yapılacak toplantıda belirlenecek.

Özel haber.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan öncülüğünde belirlenen komisyonlar, illerde parti teşkilatlarını kurabilmek için çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda bir aksilik olmaması durumunda Deva Partisi’nin Şanlıurfa İl Başkanı ve 2 kişilik kurucu üyesini bugün açıklanacağı belirtiliyor.

10 İSİM BELİRLENMİŞTİ

Türkiye geneli teşkilatlanmaları için 18 komisyon kuran Deva Partisi’nin, 17’nci komisyonu bir süre önce Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa illerinde il başkanlarını belirlemek üzere çalışma yapmıştı. Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Şanlıurfalı kurucular Essum Saatçi Aslan  ile 23. Dönem Van Milletvekili Kerem Altun’un da aralarında bulunduğu heyet, kente gelerek bir dizi çalışmalar yürütmüştü. 23. Dönem Van Milletvekili Kerem Altun’un koordine ettiği Şanlıurfa’da, il başkanlığı ve kurucu 2 üye için 10 isim belirlenmişti. Üst komisyon yaptığı inceleme sonucunda, bu sayıyı 5’e indirdi. 

İl Başkanlığı için en güçlü isim olarak Baro eski Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, Ak parti kurucu ismi Abdullah Barut ve ecz. Mustafa Ağadayı ön plana çıkıyor.

BABACAN’A SUNULACAK

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün parti genel merkezinde Şanlıurfa’yı yakından ilgilendiren bir toplantı yapacak. Toplantıda Parti komisyonu tarafından belirlenen Şanlıurfa İl Başkanlığı ve kurucu 2 üyelik için belirlenen 5 isim, Babacan’a sunulacak. Bu 5 isim içinden eleme yapılarak, Deva Partisi’nin Şanlıurfa İl Başkanı ve 2 kurucu üyesi netleşmiş olacak. Üst komisyon tarafından belirlenen 5 isim, parti içinde sır gibi saklanırken il başkanı ve kurucu 2 üyenin bugün netleşmesi durumunda kamuoyuna açıklaması bekleniliyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2020, 21:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195