Title of a News Article

Urfa Milletvekili adayına kötü haber!

.

Urfa Milletvekili adayına kötü haber!
banner206

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Hukuk Profesörü Erdener Yurtcan’ın 4 milyon 500 bin lirasının dolandırılmasında şüpheliler arasında bulunan, CHP’nin Şanlıurfa’dan 10’uncu sıra milletvekili adayının parti üyeliğini askıya aldıklarını açıkladı.

CHP’de en son gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında konuyu ele aldıklarını söyleyen Tekin Bingöl, şunları söyledi:

"Şanlıurfa milletvekili listemizde 10’uncu sıradaki adayla ilgili yaklaşık 10 gün önce bir duyum aldık. O duyum üzerine süratle milletvekili adaylarımızı ve örgütümüzü haberdar ettik. Onlarla görüşüp bu olayın doğruluk payını araştırmalarını istedik. Sonuçta çok somut bilgiler elde edilemedi. Buna rağmen olası bir olumsuzluk söz konusu olabilir, düşüncesiyle en son MYK toplantımızda bu konuyu da değerlendirip bu şahsın parti üyeliğini askıya aldık. Sonuçta 10’uncu sıradaki milletvekili adayı, parti üyemiz değil."  

Bu kişinin  parti üyeliğinin askıya alınmasına karşın, milletvekilliği listelerinin kesinleşmesi nedeniyle adaylığıyla ilgili bir yatırımın söz konusu olamayacağını belirten Bingöl, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Biz duyar duymaz, soruşturma sonrasında olabilecek gelişmeler noktasında da fazla beklemeden böyle bir şeyin gerçeklik payını göz önüne alarak bu şahsın üyeliğini sonlandırdık. Şu anda parti üyemiz değil. Ama adaylığı devam ediyor. Bu şahıs, o listede bir şekilde 10’uncu sıradan aday olarak yer aldı; ama sonucun ne olduğunu bilmiyoruz. Tedbir olsun diye biz, bu şahsın üyeliğini askıya aldık. Sonrasına bakacağız."

 

 "CHP OYUNU ARTIRAN TEK PARTİ"  

1 Kasım seçimlerine yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Tekin Bingöl, CHP’nin .u seçimde oylarını artıracağını söyledi. Bingöl, "Biz çok umutluyuz. Zaten kamuoyunda gözüken algı, bize de çok net şekilde yansıyor. CHP, oyunu artıran tek parti. Bazı anket çalışmaları, istemese dahi birkaç puan yüksek göstermek zorunda kalıyorlar. Ama 1 Kasım seçimlerinde göreceğiz ki CHP, çok ciddi şekilde oyunu artıracak. Bazı partilerin oy oranlarında düşüşler söz konusu"  dedi.  

Partilerin baraj sorunu olmadığını, ancak ülkede iktidar sorunu olduğunu vurgulayan Tekin Bingöl, "Onu da inşallah 1 Kasım’da seçmenlerimizin yoğun bir şekilde CHP’yi tercihiyle, CHP iktidarıyla o sorunu da aşmış olacağız. Geçmiş seçimlerde farklı partilere oy verdiklerini ifade edip ’Ama bu kez CHP’ye oy vereceğiz’ diyen çokça seçmenle karşılaşıyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195