Title of a News Article

Urfa, Türkiye'de bir ilki başardı

.

Urfa, Türkiye'de bir ilki başardı
banner206

Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesine bir kadın Başdanışman ve diğer üç merkez ilçeye de birer kadın başkan yardımcısı atandı.

İBRAHİM HALİL ŞEKER 
 Üç gün boyunca Urfa’da temaslarda bulunacak olan Bakan Çelik,  Cevahir Konukevi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Bakan Çelik, yaptığı konuşmada, Şanlıurfa’ya ilk gelişinde daha önce söz verdikleri gibi Büyükşehir Belediyesi ve üç merkez ilçe belediyesine başkan yardımcısı olarak bayanların getirildiğini söyledi.

 

Seçim sürecinde büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan yardımcısı olarak bayanları görevlendirecekleri sözünü verdiklerini söyleyen Çelik, “Parlamentoda görev yapan 9 arkadaş olarak, Tarım Bakanı olarak bu dönem görevlendirmemden dolayı Şanlıurfa için bu bakanlığın önemli olduğu bilinciyle ilk bölgesel toplantımızı Şanlıurfa’da gerçekleştiriyoruz.  Üç gün boyunca bu alandaki, tarım ve hayvancılıkla ilgili gerek bölgemizde, gerekse Şanlıurfa’daki, noksanlarımız, eksikliklerimiz neyse onların tespitini yapıp daha sağlıklı bir üretim anlayışına geçmek için çalışmalarımızı sürdürürken seçim döneminde Şanlıurfalılara bir çok vaatlerimiz oldu. Gerek yerel yönetimlerle ilgili, gerek merkezi yönetimle ilgili, gerekse idari anlamda Şanlıurfalılarla paylaştığımız bir çok konu oldu. Bunlardan bir tanesi de yaklaşık 10 bin çok değerli hanım kardeşlerimizle her gün düzenli sohbetler gerçekleştirmiştik. O sohbetlerimizde dedik ki merkezdeki belediyelerde belediye başkan yardımcısı olarak bir bayan arkadaşımızın atanacağını söylemiştik.  Birileri belki bu vaadimizi unuttuğumuzu zannettiler ama biz ilk gelişimizde bu vaadimizi yerine getirmenin mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz” dedi.

 

“Diğer vaatlerimizi de yerine getireceğiz”

Bakan Çelik, “Nasıl ki bu vaadimizi yerine getiriyoruz, diğer tüm vaatlerimizi de bu dönem içinde bir bir yerine getirerek Şanlıurfalılara sözümüzün eri olduğumuzu, bir takım anlayışı içerisinde çalıştığımızı bir kez daha göstereceğiz” diyerek, şunları konuştu;

“Bugün gördüğünüz gibi merkezdeki üç ilçe başkanımızla beraberiz. Bu gün yine bu işleri koordine eden il başkanımızla beraberiz. Bu gün yine Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü Belediye Başkanlarımızla beraberiz ve yine Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraberiz. Yani ilçe, büyükşehir, il başkanlığı ve milletvekilleri olarak bir takım ruhu içerisinde çalışıyoruz.  Öncelikle bunun hayırlı olmasını diliyorum. İkincisi seçim dönemindeki vaadimiz gereği Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Beye başdanışmanlık yapacak olan Ümran Bilim hanımefendi hemen yanı başımdalar.  Kendisi en kısa zamanda, yarından tezi yok Büyükşehirde çalışmalara başlıyorlar. Kendisine güzel bir makam odası tahsis edilecek, güzelce misafirlerini ağırlayabileceği sekreteryası olacak ve böylelikle hanım kardeşlerimizin Şanlıurfa ile ilgili söyleyecekleri varsa Ümran hanım buna aracılık edecek. Başkanın yükünü inşallah biraz daha hafifletecek. Hayırlı olmasını diliyorum. Hemen de ilk ziyaretimizde bunu gerçekleştirdikleri için de il teşkilatımızı il başkanının şahsında, belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum. Haliliye ilçemizde ise Kamu Yönetimi mezunu olan Aysel Göncü hanımefendi başkan yardımcısı olarak görev yapacaktır. Haliliye’de Fevzi beyin yardımcılığını uzun yıllar kadın kolları başkanlığı yapmış olan Aysel Göncü yapacak. Haliliye’ye hayırlı olmasını diliyorum. Haliliye Şanlıurfa’nın en büyük ilçelerinden birisi. Dolayısıyla hanım kardeşlerimizin sorunlarına daha yakın, daha duyarlı olacağı inancıyla Aysel hanımın bu tecrübelerini, Haliliye ilçemize yansıtacağına inanıyorum. Üçüncü olarak Eyyübiye ilçemize, Mehmet başkanımıza başkan yardımcısı olacak Ayten Uysal hanımefendiye hayırlı olmasını diliyorum. Eyyübiye ilçesi sorunları Haliliye’ye göre fazla olan ilçemiz.  Orada hanım kardeşlerimizin sorunlarını diğer yerlere göre daha yoğun bir şekilde dinleme fırsatını bulmuştum. Böylece Ayten hanımın bu süreçte yükü ağır olacak. Ben inanıyorum ki bir takım anlayışı içinde yetkilerini iyi kullanarak orada hanım kardeşlerimizin yükünü, dolayısıyla belediye başkanımıza destek olacağı inancındayım.  Son olarak ise Karaköprü ilçemizde Vildan Gönüllü Çelik, benim amcamın kızı değil ama soyadımız aynı. Vildan hanım da Karaköprü ilçemizde, Metin bey kardeşimize destek verecekler ve belediye başkan yardımcısı olarak göreve başlayacaklar. Netice olarak Şanlıurfalılara, hanım kardeşlerimize verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz.  Belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza ve il başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, hizmet aşkımızı bozmasın. Sanırım bu Türkiye’de bir ilk. Bu ilk de Şanlıurfa’ya yakışır. Bütün kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuşarak belediye başkan yardımcılığına getirilen bayanları tebrik etti. 

 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2016, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195