Title of a News Article

Urfa’da başkanlık sistemi konuşuldu

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclis Toplantısı GAPTEAM’da yapıldı.

Yaklaşık 3 saat süren İl Danışma Meclis Toplantısına Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti İlçe Başkanları, milletvekili aday adayları ve partililer katıldı.

Burada bir konuşma yapan Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül; “Sözlerime Allah’a hamd ederek başlıyorum. Bakın güzel bir bahar günü güzel bir salonla şu güzel insanlarla, Ak insanlarla Allah bizi buluşturduğu için ona hamd ediyorum. Birçok konuşmamızda 7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulamıştık ama bir defa daha buradaki konuşmamda bazı önemli hususlara değinmek istiyorum. Başkanlık sistemi Türkiye’nin ihtiyacı olduğu bir sistem olduğu için Ak Parti tarafından savunuluyor.” Dedi.

 

“TÜRKİYE ÖZAL VE AK PARTİ DÖNEMİNDE BÜYÜMESİNİ HIZLANDIRDI”

Türkiye’nin tek başına iktidar olan Turgut Özal ve Ak Parti döneminde kalkınmasını ve büyümesini geliştirdiğini ifade eden Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül; “Yine Turgut Özal zamanında da başkanlık sistemi savunuldu. Türkiye kalkınmasını ve büyümesini 2 defa arttırdı. Birincisi tek başına Turgut Özal iktidarı dönemi birde Ak Parti döneminde büyümesini hızlı arttırdı. Yaşı büyük olan insanlar hatırlar, koalisyonlar döneminde benzin kuyrukları, mazot kuyrukları, şeker kuyrukları, pirinç kuyrukları ve tüp gaz kuyrukları yaşadık. Peki, Türkiye değişimi ne zaman yakaladı, Türkiye değişimi tek parti dönemlerinde yakaladı.” Diye söyledi.

Başkan Beyazgül; “Peki, Amerika süper devlet nasıl oldu, Amerika yıllardır başkanlık sistemiyle idare ediliyor. Niye başkanlık sistemine karşı çıkılıyor, eğer Türkiye süper devlet olacaksa, bölgenin hâkimi olacaksa elbette ki bunu istemeyen dış devlet karşı çıkacaktır. Ama içerde bunu niye istemiyorlar, herkesin önüne oy sandığı konulmuyor mu, her şeyin eşit olduğu bir seçim yapılmıyor mu, niye karşı çıkılıyor. Anlamsız bir karşı çıkış, bakın gelişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmak için yeni sistem başkanlık sistemi yine ülkemizin insanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için yapılacak en güzel şey yeni bir anayasanın hazırlanmasıdır. Yeni bir anayasa demek ülkeye yeni bir kıyafet oluşturulması demektir. İnsanlar ve ülkeler kıyafetleri değiştiği halde aynı kıyafet ve yasalarla yıllarca gidemezler. Bakın tek başına bir iktidar döneminde Türkiye’de neler değiştiğini hep beraber gördük.” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195