Title of a News Article

Urfa'da Tatlıses şoku!

-ÖZEL HABER-

Urfa'da Tatlıses şoku!
banner206
Şanlıurfalı Ünlü Sanatçı İbrahim Tatlıses’in, AK Parti’den milletvekili adayı gösterilmesi için Şanlıurfalılar yoğun baskı uyguluyor. 

UĞUR BUDAK
Şanlıurfa’nın turizmi başta olmak üzere mutfak kültürünü dünyaya tanıtan, Dünyaca da tanınan Ünlü Sanatçı İbrahim Tatlıses’in ameliyatının başarılı geçmesinin ardından gözler Tatlıses’in milletvekili adayı olup olmamasına çevrildi. 2011 yılı genel seçimlerinde bağımsız olarak seçimlere bağımsız girme başvurusunda bulunan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ricası sonucunda adaylıktan vazgeçmişti. 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için yeniden AK Parti’den memleketi olan Şanlıurfa’dan milletvekili aday adaylığı müracaatını yapan Ünlü Sanatçının, aday adaylığı Şanlıurfa’da heyecanla karşılanmıştı. Aday adaylık sürecinde Amerika’da yeniden ameliyat olduğu için seçim çalışmalarına katılamayan İbrahim Tatlıses, AK Parti Teşkilatları ve STK’ların katılımıyla yapılan iki ayrı temayül yoklamasında da ciddi oranda oy almıştı.

 

24 Kişilik listede yer almadı

AK Parti’den Şanlıurfa için 268 aday adayı bir süre önce AK Parti Genel Merkezine çağrılarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş başkanlığında mülakata alınmışlardı. Tatlıses yapılan mülakata Amerika’daki tedavisinden dolayı katılmamıştı. Mülakatın ardından AK Parti MYK üyelerince Şanlıurfa Milletvekili aday adaylarında eleme yapılmıştı. Üst komisyon tarafından 24 kişilik milletvekili aday adayı isim listesi hazırlanarak Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki heyete gönderildi. Üst Komisyonca belirlenen isimler kısa süre içerisinde Şanlıurfa kamuoyunda öğrenildi.

 

Urfalılar, aday gösterilmesini istiyor

Alınan bilgilere göre; İbrahim Tatlıses isminin Başbakan Davutoğlu’na gönderilen üst komisyonda olmaması Tatlıses sevenleri kadar Şanlıurfalıları da derinden üzdü. Sosyal medya başta olmak üzere çeşitli platformlarda tepkilerini dile getiren Urfalılar, “İbrahim Tatlıses ismi bir markadır. Yaşamı boyunca Urfa için çalışan, Urfa’nın tanıtımına katkı sunan, Urfa’yla gurur duyan İbrahim Tatlıses’in çok arzuladığı milletvekili olma isteği artık son bulmalıdır. 2011 Yılında Şanlıurfa’dan bağımsız milletvekili adayı olmuştu. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile AK Parti’nin üst düzey yöneticilerinin baskı ve ricası üzerine bağımsız adaylıktan çekilmişti. AK Parti Tatlıses’in bağımsız adaylığından çekilmesinden sonra 10 milletvekili çıkarmayı başarmıştı. Şimdi biz Urfalılar, İbrahim Tatlıses’i milletvekili olarak görmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Tatlıses’e olan sevgisini biliyoruz. Tatlıses’i TBMM’ye göndererek O’nu yeniden diriltecektir. İbrahim Tatlıses’in Türkiye Büyük Millet Meclisinde Şanlıurfa’yı en iyi şekilde temsil edeceğini düşünüyoruz ve O’nu milletvekili olarak görmek istiyoruz” diye konuştular.

AK Parti Hükümetinin başlatmış olduğu ‘Çözüm Süreci’ne de destek veren, AK Parti’nin icraatlarını sürekli savunan sanatçıların başında yer alan İbrahim Tatlıses, muhalefetin de hedef tahtası olmuştu.  

Öte yandan Amerika’da başarılı bir ameliyat geçiren İbrahim Tatlıses Gazeteci Resat Uzun'a konusarak "bir ay sonra Türkiye’ye döneceği ve direk olarak Şanlıurfa’ya gelerek seçim çalışmalarına başlayacağı" söyledi 

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 19:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195