Title of a News Article

Urfalı Öncel İzmir'den aday adayı oldu...

Urfalı Öncel İzmir'den aday adayı oldu...
banner206
CHP'li Öncel 'vizyonu'nu anlattı: Göreve Bayraklı'nın kaderini değiştirmek için talip olduk
CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Urfalı iş Adamı Murat Haluk Öncel, yönetim anlayışını, projelerini ve Bayraklı için hedeflerini anlattı. Aday olduğu takdirde yüzde 65 oyla ipi ğöğüslemeyi hedeflediğini belirten Öncel, “Bu kentin kaderini değiştirmek için bu göreve talip olduk" dedi.

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Murat Haluk Öncel, yönetim anlayışını, projelerini ve Bayraklı için hedeflerini Gerçekİzmir’e anlattı. 

Aday olduğu takdirde yüzde 65 oyla ipi ğöğüslemeyi hedeflediğini belirten Öncel, “Bu kentin kaderini değiştirmek için bu göreve talip olduk. Kadın, çocuk ve gençlerimize, yoksul mahallelerimize pozitif ayrımcılık çerçevesinde hizmet edeceğiz. Bayraklı’yı yeniden tasarlayacağız. Şeffaf, üreten, halk için çalışan ve halkın rantını düşünen bir belediye olacağız. Bayraklı’da sevgiyi ve mutluluğu oluşturacağız. Partimin ve örgütümün emrinde olacağım” dedi.



1971 yılında Şanlıurfa’da doğan Öncel, 1980 yılından bu yana İzmir’de yaşıyor.  Yaklaşık 17 yıldır Bayraklı’da ikamet eden Öncel, Evli ve iki çocuk babası… 

Jeo Teknik Yüksek Mühendisi ve İnşaat Prefabrikasyon Uzmanı olan Öncel, inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. Turizm ve Gıda sektöründe de faaliyet gösteren Öncel, aktif siyasete ise Demokratik Sol Parti’de Şanlıurfa İl Başkanı olarak başladı. 2003 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olarak CHP Konak Belediye Meclis Üyesi olan Öncel, 2009 yılında da CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı görevinde bulundu. 2010 yılında Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Öncel, 2014 yerel seçimlerinde Bayraklı’yı yönetmek için ilk olarak 2012 yılında yola çıktı. 

2012 yılında Bayraklı Belediye Başkanlığı’na talip olmasının gerekçelerini anlatan Öncel, “Belediye meclis üyeliğim dönemimde edindiğim deneyimlerden, yola çıkarak yerel yönetim noktasında vatandaşıma faydalı olacağımı düşündüm. Projelerimi hayata geçirecek alan belediyecilik olduğu için aday adaylığı serüvenim başladı” dedi. Bayraklı’da yaşadığı süre boyunca bölgedeki sorunlarını yakından takip ettiğini belirten Öncel, 2014 yerel seçimlerinde aday olmasa da Bayraklı’yı yönetmek için o günden bugüne çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. 



KENTİ YENİDEN TASARLAYACAĞIZ
Bayraklı’nın en büyük sorunlarından birinin mekansal eşitsizlik olduğu dile getiren Öncel, “Dikey yapılaşmanın olduğu kentsel yapılanmasını tamamlamış mahallelerimizle, çeper mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın arasında ciddi bir uçurum var. Bu uçurum ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmayı engelliyor. Ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınma için de yerinde kentsel dönüşümü gerçekleştirmemiz gerektiği inancıyla önemli çalışmalar yürüttük. Çeper mahallelerimizde yer alan vatandaşlarımızın bulunduğu yerlerde iyileştirmeler yerine toptan çözüm planlamasının yapılması, kent tasarımının yapılması gerektiğini düşünüyoruz.  İlk yılın sonlarına doğru oluşturacağımız projelerimizden biri de Onur Vadisi Projesi…  Kentsel dönüşümümüzün temelini Onur mahallemizin bulunduğu Doğançay’ın solunda gecekondu bulunan bölgede atacağız. Revizyon imar planlarının hepsini iptal ederek yeni planlamalara göre yürüyeceğiz. Kentsel dönüşüm noktasında vatandaş ile kentsel dönüşümü gerçekleştirecek firma arasında belediyeyi garantör yapmamız gerekiyor. Belediye olarak vatandaşın beklentisi olan kesin çözümü ortaya koymamız lazım. Kentsel dönüşüm noktasındaki vizyonumuz vatandaşın yaşam koşullarını iyileştirmek değil, vatandaşın yaşam koşullarının kalitesini arttırmak. Burada önemli olan vatandaşlarımız arasındaki mekansal eşitsizliği ortadan kaldırmak…” diye konuştu.



SOSYAL VE EĞİTİME YÖNELİK PROJELER
Kentin yeniden tasarlanmasının ardından yapılacak projelerini anlatan Öncel şunları söyledi : ”Sokak aralarında düğün ve taziye kabulünün kaldırılması lazım. Bu noktada, düğün salonları, taziye evleri yaparak, vatandaşımızın kendini daha iyi hissedebileceği kültürel ve sosyal alanlar, belediye kompleksleri yapma yönünde çalışmalarımız var. Adaylığımız açıklandıktan sonra hangi mahallede hangi çalışmaları ve projeleri yapacağımızı açıklayacağız.  Öte yandan bu bölgede çeper mahallelerimizde yaşayan gençlerimiz ciddi travmatik sorunları var. Gençlerimizin eğitim ve kültürel noktada kendilerini daha iyi hissedebileceği koşulları sunmamız lazım. Vatandaşımızın çocuklarının daha sağlıklı ortamda büyümelerini sağlayacak ve gençlerimizin de hem eğitimsel hem mesleki bağlamda kendilerini yetiştirmelerini sağlayacak, madde bağımlılığından zarar görmelerini engelleyici eğitim ve rehabilitasyon merkezleri oluşturacağız.  Bunlarla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Meslek Liseleri ile  istişare içerisinde olarak ortak bir çalışma yürütmeyi hedefliyoruz. Pazaryerleri mutlaka katlı olmak zorunda… Her katta ayrı ünitenin olacağı pazaryeri oluşumu gerçekleştireceğiz. Katlı pazaryerleri içerisinde yas evleri, düğün salonları, eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve o bölgede bulunacak halk evleri yaratıp orada da belediyenin mahalle birimini oluşturacağız. Vatandaşlarımızın belediye hizmet binasına gelmeden kendi mahallesinde bulunan birimlerden yararlanmasını sağlayacağız, belediye ile ilgili işlerini orada halledebilecekler. Yeşil alan ihtiyacımız oldukça fazla… Yeşil alanlarımızı çoğaltma yönünde çalışmalarımız olacak” ifadelerini kullandı.



MUHTARLAR MASASI VE AÇIK HAVA MECLİSİ
Belediye ile ilgili çalışma performanslarını ön plana çıkaracaklarını  belirten Öncel, “Bayraklı’da 24 mahallemiz var. Bu 24 mahallemizin muhtarlarının seçmiş olduğu bir muhtarlık masası oluşturacağız. Muhtarlık masasında tecrübeli bir muhtarımız ve 3 personel olacak. Bayraklı’yı 3 bölgeye ayıracağız. Bu bölgelerdeki muhtarlarımız belediyemizin çözebileceği mahallelerindeki sorunları bize iletecekler, belediyedeki muhtarlık masasında çalışan arkadaşlarımız bu sorunları görecekler ve elektronik sistemle ilgil birimlere aktaracaklar.  Bu aktarım yapılırken ben, vatandaşın ne talep ettiğini, hangi noktada çözüme ulaştığını kendi ekranımdan takip edeceğim. Belediye başkanı olarak çalışmamız gereken en önemli kamu görevlilerinden biri muhtarlar… Muhtarlarımız ile koordineli bir çalışma izleyeceğiz. Bölgemizde yapacağımız projeler noktasında muhtarlarımız ve sivil toplum örgütlerimizle ortak karar alacağız. Belediye meclisi toplantılarımızı hava şartlarının iyi olması halinde kapalı salonlarda değil halka açık olarak her mahallede 1’er gün olarak gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu çerçevede seçilecek belediye meclis üyelerimiz de halkın arasında olacak, halkın sorunlarını ve isteklerini bilecek… Muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler de belediye meclisi toplantılarımıza intikal edecek, onlarında söz hakkı olacaktır. Mahalle muhtarının onayı olmadan mahalleler ile ilgili karar almayacağız.  Biz toplumsal ve ortak çalışma çerçevesinde bir belediye olarak bunları hayata geçirmek istiyoruz. Bütçe, belediye hizmetleri noktasında yapılacak meclis toplantılarını mutlaka halka açık yaparak halka hesap vermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

ENGELSİZ BELEDİYE
Sosyal belediyecilik noktasındaki projelerini açıklayan Öncel, “Vatandaşımızın ayakta tedavi göreceği sağlık merkezleri oluşturmak istiyoruz.  Kadın danışma ve aile sağlık merkezleri yapacağız. Kadın merkezlerimizde kadına şiddetin önüne geçmek için bilinçlendirme, genç kadınlarımızın sağlıklı bir aile hayatı olması için evliliğe hazırlık konusunda psikoterapistlerle bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Evde bakım hizmetini gerçekleştirmek ve bu konuda uzman kişilerle çalışma yönünde bir projemiz var. Ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımız hususunda sosyal belediyecilik yönündeki çalışmalarımızın yanında engelsiz bir belediye yaratmalıyız. Engelsiz belediyede vatandaşlarımızla iletişim kuracağımız sosyal medya kanalları ve çağrı merkezleri oluşturacağız. Engelsiz vatandaşlarımızın belediyede istihdamını kolaylaştıracağız, engelsiz sosyal donatı alanları, parklar yaratacağız. Sokak hayvanlarımız ile ilgili olarak veterinerlik sistemi içerisinde bakımını sağlayacağız. Bununla ilgili mini hayvan hastanesi ve barınak merkezi oluşturacağız.  Yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için Bayraklı’da 24 mahallemiz arasındaki ulaşımı sağlamak için bir ring hattı oluşturacağız” diye konuştu.

"KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLACAĞIZ”
Kadın, çocuk ve gençlere pozitif ayrımcılık çerçevesinde hizmetler sunacaklarını belirten Öncel, ilçenin önemli ihtiyaçlarından biri olan kent meydanı projesini de gerçekleştireceklerini belirtti. 
Öncel, “Kentimizde en uygun yere “Özgürlük ve Demokrasi Meydanı” oluşturacağız. Belediyeler çözüm üreten siyasi kurumlardır. Vatandaşın yaşam alanlarını düzeltmek zorunda olan kurumlardır. Yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapmalıdırlar. Biz de projelerimizi bu çerçevede hazırladık.  Biz bu kentin kaderini kurtarmak için bu göreve talip olduk. İlçemizde kız öğrenci yurdumuz var, bir de erkek öğrencilerimiz için bir yurt kazandırmak istiyoruz. Üniversitede okuyan gençlerimize sahip çıkmalıyız. Kadın Sığınma Evini kadının yaşam evine dönüştüreceğiz. Pozitif ayrımcılık çerçevesinde kadına, çocuğa ve gence sahip çıkmak zorundayız. Kentimizde bununla ilgili birimler oluşturacağız. Annesi, babası ayrılmış kimsesiz olan çocuklarımız, gençlerimiz, zor durumda olan kadınlarımız için yaşam evleri oluşturacağız. Kimsesizin kimsesi olmak bizim en büyük önceliğimiz… İstihdamı arttırmaya yönelik yeni hizmet alanları oluşturacağız” dedi.



SANDIK HEDEFİMİZ YÜZDE 65
Sandık oranı hakkındaki hedeflerini de anlatan Öncel, “Her partiden, her kesimden çok net oy alırım. AK Parti’nin Bayraklı’daki oylarının en az yüzde 15’ini alırım. MHP’nin oylarının en az yüzde 50’sini alacağız. İYİ Parti ve HDP’nin oylarının da tamamını alacağız. Adaylığım açıklandığı gün alacağımız oy yüzde 55 demektir. Ancak hedefimiz Yüzde 65…” dedi. 

ŞEFFAF OLACAĞIZ, İSRAFA SON VERECEĞİZ
Belediye başkanı olduğu takdirde başkanlık süreci boyunca sürekli olarak mal beyanında bulunacağını söyleyen Öncel, “Şeffaf, üreten, halk için çalışan ve halkın rantını düşünen bir belediye başkanı olmak zorundayız. Çünkü bizim sosyal ve halkçı belediyecilik anlayışımız bu… Halk bizden hesap verebilir bir belediye başkanı istiyor, biz sürekli halka hesap vereceğiz. Belediyecilik yaparken vatandaşlarımızın ekonomik durumunu iyileştirici, rehber pozisyonunda bir belediyecilik hizmeti sunmak zorundayız. Vatandaşımızın taleplerini hayata geçirmek istiyoruz. Belediye israfı komple ortadan kaldıracağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2018, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195