Title of a News Article

Urfalı Vekil İngiliz basınında!

Urfalı Vekil İngiliz basınında!
banner206
Guardian, Abdullah Öcalan'ın yeğeni HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan'la ilgili, "Kürt isyanının lideri olarak lanetlenen adamla bağlantılı" dedi.

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Guardian, Abdullah Öcalan'ın yeğeni HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan'ın TBMM'ye girişiyle ilgili bir haber yayınladı. Haberde, "Öcalan adı, birçok Türk için silinmez bir şekilde 40 bin kişinin öldüğü Kürt isyanının lideri olarak lanetlenen adamla bağlantılı" denildi.

 

"DİKKATE DEĞER BİR DEĞİŞİM"

Ancak salı günü bir Öcalan'ın ülkenin en genç milletvekili olduğunu belirten Guardian, "Dilek Öcalan'ın Kürt yanlısı Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili olarak parlementoya girişi, son yıllarda Türkiye'nin 14 milyon Kürdü için dikkate değer bir değişim oldu." dedi.

Guardian, bu olayın aynı zamanda onlarca yıldır bu isimle ilgili bir tabuyu da yıktığını belirtti.

 

"SAYIN ÖCALAN"

Gazete, Yemin sırasında kendisine "Sayın Öcalan" diye hitap edilerek saygı gösterildiğini vurguladı. Guardian, geçmişte amcasına aynı şekilde hitap ettikleri için bir çok kişinin yargı önüne çıkarıldığını yazdı.

 

"10 YIL ÖNCESİNE KADAR AKLA HAYALE SIĞMAYAN BİR ŞEY"

Gazete, Dilek Öcalan'ın parlamentoda boy göstermesinin 10 yıl öncesine kadar "akla hayale sığmayan" bir şey olduğunu, ancak, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milliyetçilerin öfkesine rağmen cesurca Abdullah Öcalan ve onun Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile müzakerelere başladı ve amcasının hapishaneden yaptığı açıklamaların bir çoğu da Dilek tarafından ulaştırıldı." dedi.

 

"ÖCALAN, ADAYLIĞINA KARŞI ÇIKTI"

Guardian, erkek kardeşi Mehmet Öcalan'ın nisan ayında Doğan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Abdullah Öcalan'ın muhtemelen Dilek Öcalan'ın adaylığına karşı çıktığını söylediğini de kaydetti. (haberler.com) 


Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2015, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195