Title of a News Article

Urfalı vekil, Kılıçdaroğlu'nun keyfini kaçıracak!

.

Urfalı vekil, Kılıçdaroğlu'nun keyfini kaçıracak!
banner206

 Seçim sonrası kurultay kazanının kaynadığı CHP'de ilk sandık perşembe günü grup başkanvekilliği seçimleri için kurulacak. CHP kulislerinde 400 imza toplayan olağanüstü kurultay isteyen muhaliflerin, vekiller içinde desteği az olsa da güçlerini ilk olarak burada test edecekleri konuşuluyor. CHP’nin Şanlıurfalı İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin yanında saf tuttu.

1 Kasım seçimlerinde AKP’nin yüzde 49.5 oy alarak tek başına iktidar olması CHP’de her seçimden sonra olduğu gibi olağanüstü kurultay seslerinin yükselmesine neden oldu. Alınan yüzde 25.31’lik oyu düşük bulan ve bu kötü sonuçtan parti yönetimini sorumlu tutan muhalif isimler olağanüstü kurultay çağrıları yaptı. Önce eski İstanbul Milletvekili Umut Oran daha sonra ise geçen yıl yapılan kurultayda Kılıçdaroğlu’na rakip olup 415 oy alan Muharrem İnce adaylığını ve olağanüstü kurultay talebini açıkladı. 10 Kasım’dan itibaren olağanüstü kurultay isteyen muhalif isimler imza toplamaya başladı ve süreleri 25 Kasım’da doluyor.

 

İMZA SAYISI 400’E ULAŞTI AMA…

CHP tüzüğüne göre, seçimli bir olağanüstü kurultay yapılması için var olan delege sayısının yarısından bir fazla imzaya ihtiyaç var. 2014 kurultayı baz alındığında, bin 216 delegesi olan CHP’de seçimli kurultay için 609 imza toplanması gerekecek. CHP’nin kulislerinde olağanüstü kurultay için imza veren delege sayısının 400’e ulaştığı dile getiriliyor. Olağanüsüt kurultay için imza toplayanlardan Ankara eski İl Başkanı Zeki Alçın gerekli imzayı toplamak için umutlu olduklarını söyledi.  CHP yönetimi ise olağanüstü kurultay için muhaliflerin yeterli sayıyı bulamayacağı görüşünde. Ocak ayında yapılacak olağan kurultay için takvim işliyor. 12 il, 160’ın üzerinde de ilçe kongresi tamamlandı.

 

VEKİLLER SAFLARINI BELLİ EDİYOR

Bu süreçler yaşanırken milletvekilleri de saflarını imzalı bildiriler ile belli ediyor. 134 milletvekili bulunan CHP’de vekillerin büyük bölümü Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptı. İmza vermeyip bekleyenler olduğu gibi, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal gibi isimler ise Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin yanında saf tuttular.

 

MUHALİFLER GÜCÜNÜ TEST EDECEK

1 Kasım sonrası olağanüstü kurultay için yola çıkan parti içi muhalefet ile parti yönetiminin karşı karşıya geleceği ilk seçim perşembe günü yaşanacak. CHP’de perşembe günü saat 13.00’te seçim gündemli kapalı grup toplantısı yapılacak. Basına kapalı toplantıda sandık kurulacak ve 134 milletvekili; 3 grup başkanvekili 9 CHP Grup Yönetim Kurulu üyesi, 2 grup denetçi üye seçimi. 7 asil 2 yedek Grup Disiplin Kurulu üyesi, 1 TBMM Başkanvekili, 3 TBMM Katip üyesi ve 1 TBMM İdare Amiri'ni seçecek. CHP kulislerinde milletvekilleri içinde sayıları az da olsa muhaliflerin, bu seçimlerde güçlerini test edecekleri konuşuluyor. 2014 kurultayında Muharrem İnce en az oyu milletvekillerinin oy kullandığı sandıktan almıştı.

 

GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ İÇİN 4 İSİM ÖNE ÇIKIYOR

7 Haziran seçimleri sonrası CHP’nin Grup Başkanvekilleri olarak Engin Altay, Levent Gök ve Özgür Özel seçilmişti. Perşembe günü de bu üç ismin aday olacağı belirtiliyor. Ayrıca Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun da isimleri grup başkanvekilliği için geçiyor. TBMM Başkanvekilliği'ne ise İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’in yeniden seçileceği dile getiriliyor. (radikal)

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2015, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195