Title of a News Article

Urfalı vekillerin dışında herkes Urfa'yla ilgileniyor

Urfalı vekillerin dışında herkes Urfa'yla ilgileniyor
banner206

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Adalet ve Hukuk Politikaları Başkanı, İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Şanlıurfalı çiftçilerle ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) bir önerge sundu.

Kentteki çiftçilerin en büyük sorunların biri olan elektrik konusunda problemlerin ardı arkası kesilmezken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması amacıyla sorular soruldu.

SORULAR TEK TEK SIRALANDI 

"Pamuk ve mısır başta olmak üzere birçok tarım ürününün sulama zamanı olan Temmuz ayında Şanlıurfa'da sıcaklıklar 45, 50 derecelere ulaşmıştır. Bu sıcak ve kurak dönemde ekininin tarlada yanmaması için yoğun bir sulama ihtiyacı içerisinde olan Şanlıurfalı çiftçilere tarımsal sulamada kullanması için su hizmeti sunulmamaktadır. Bu sebeple çiftçiler kuyulardan elektrikli cihazlarla su çekmek zorunda kalmaktadır. Elektrik hizmetini sunan DEDAŞ ise elektrikle sulama yapılan alanlarda günde 4 saat elektrik kesintisi yaparak köyün ortak alanlarında sayaca bağlı olan kuyularda elektrik kullanımına ve dolayısıyla su çekilmesine engel olmaktadır. Devam eden elektrik kesintileri ve su hizmetinin sunulmaması Şanlıurfa'da çiftçilerin ağır bir mağduriyetine yol açmaktadır.

Bu bağlamda;

1- Çiftçilere tarımsal sulamada kullanmaları için su hizmeti neden sunulmamaktadır?

2- Çiftçiler tarımsal sulama suyuna erişebilmek için neden dinamolar vasıtasıyla yüksek

miktarlarda elektrik harcamak zorunda bırakılmaktadır?

3- Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sulama imkanlarını artırarak tarım yapılabilecek alanları

artırmayı hedefleyen Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) neden tamamlanmamaktadır?

4- Kendilerine su hizmeti sunulmayan ve elektrik kesintileri nedeniyle su kuyularımın suyundan da yararlanamayan Şanlıurfalı çiftçilerin tarladaki ürünlerinin zayi olmaması için Tarım ve Orman Bakanlığı olarak acilen harekete geçilecek midir?"

URFALI VEKİLLER NEREDE?

Öte yandan Şanlıurfalı birçok vekilin bu konuda sessiz olması, İstanbul Vekilinin konuyu gündeme getirmesi ise tepki topladı. Urfapusula

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195