Title of a News Article

Urfalılardan partilere çağrı!

Urfalılardan partilere çağrı!
banner206

Genel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Şanlıurfa’da siyasi partiler tarafından ana bulvarlara ve sokaklara asılan bayrak ve afişler çevre kirliliğine yol açıyor. Modern şehirlerde siyasi partiler tarafından alınan ortak kararla bayrak asma yasaklanırken, bu uygulamanın Urfa’da da hayata geçirilmesi isteniyor. 

AHMET KEMAL AYHAN
Seçimler için kalan 6 haftalık süreyi en iyi biçimde değerlendirmek isteyen AK Parti, CHP, MHP ve HDP’nin yanı sıra, bağımsız adaylar da yoğun propaganda dönemine girdi. Gaziantep başta olmak üzere ülkenin birçok modern şehrinde siyasi partiler, aldıkları kararla bayrak ve afişleri yalnızca parti binaları ile seçim koordinasyon merkezlerine asıyor. Böylece şehirlerde çevre kirliliği oluşmuyor. Ancak 12 milletvekilinin TBMM’ye gönderildiği Şanlıurfa’da ise tam aksi yaşanıyor. Siyasi partiler tarafından ana bulvarlara, caddelere ve sokaklara asılmaya başlanılan bayraklar vatandaşlardan tepki topluyor.

Vatandaşlar tepkili
Şanlıurfa’nın en işlek yerlerine asılan siyasi parti bayrakları ve afişler hem görüntü kirliliği hem de çevre kirliliği oluşturuyor. Yanı başımızda bulunan Gaziantep’te bile bayrak asmanın yasak olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Bizler Şanlıurfa’da da siyasi partiler tarafından ortak bir karar alınarak gelişi güzel asılan bayrakların kaldırılmasını istiyoruz. Bu kararın alınması durumunda çevre ve görüntü kirliliğine son verilir. Zaten bayraklar seçmeni pek fazla etkilemiyor, aksine seçmende olumsuz bir tablo yaratıyor. Bunun için yetkililerin biran önce bir araya gelip modern şehirlerdeki gibi bayrak asma yasağı getirmelerini talep ediyoruz” şeklinde konuştular.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195