Title of a News Article

Urfa'ya 10 günde kimler geldi.

AK Parti iktidarı boyunca 12 yıl içerisinde yaklaşık 18 milyar TL tutarında yatırım yapıldığı Şanlıurfa, son 17 günde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kabinenin 8 farklı bakanını ağırladı.

Urfa'ya 10 günde kimler geldi.
banner206
AK Parti iktidarı boyunca 12 yıl içerisinde yaklaşık 18 milyar TL tutarında yatırım yapıldığı Şanlıurfa, son 17 günde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kabinenin 8 farklı bakanını ağırladı.

Son dönemlerde ciddi yatırımların yapıldığı Şanlıurfa’da, yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi hareketlilik de hat safhaya ulaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, seçim bölgesi olan Şanlıurfa’ya 12 yıllık AK Parti iktidarı ile 18 milyar TL yatırım yapılırken, kent insanı ise son 17 günde kabinenin 8 önemli bakanının görme fırsatı yakaladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Faruk Çelik’in hemen hemen bölgeden hiç ayrılmazken, tüm yurtta mitinglerini sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Şanlıurfa'nın kent merkezinde de miting yapmış, ardından ise Suruç ilçesinde sulama tünelinin açılışını gerçekleştirmişti. Başbakan Erdoğan’ın Şanlıurfa programına, Bakan Faruk Çelik’in yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’da eşlik etmişti. Başbakan Erdoğan’ın bölgedeki miting programı öncesinde de kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Enerji Bakanı Taner Yıldız’da Şanlıurfa ve ilçelerinde bir dizi ziyaret gerçekleştirmişti

BİR GÜNDE 4 AYRI BAKAN

Yerel seçimlere 14 gün kala ise Şanlıurfa, yine kabine bakanlarının uğrak yeri oldu. Haftanın son gününde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, programları nedeniyle bölgede bulunuyor. Şanlıurfa’nın kent merkezinde bir dizi ziyarette bulunan ve seçim bürosu açan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine geçerek, burada da halka seslendi. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de, TRT ŞEŞ'in yeni dizisi Bayê Felekê'nin Siverek'teki galasına katılmak amacıyla ilçeye geldi. Bölgede bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise programını Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde sürdürdü.

BİR GELEN BİR DAHA GELİYOR

Bölgede bulunan Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yaklaşık 2 ay öncede Suriye'ye komşu ülkeler bakanlar toplantısı'nı da Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yapmıştı. Bugün bölgede bulunan tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ise Başbakan Erdoğan'ın mitinginde de Şanlıurfa'ya gelmiş, Suruç Tüneli açılışına katılmıştı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise geldiği Şanlıurfa'da 2 gün kalmış, kaldığı süre boyunca bazı ilçeleri de gezmişti. Bölge halkı, Şanlıurfa'da bir günlük program yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir daha ne zaman bölgeye geleceğini şimdiden merak ediyor.

 

Son dönemlerde gelişim hızıyla sıkça adından söz ettiren Şanlıurfa 11 peygamberin ve bir çok evliyanın izini taşıyan tarihi, kültürel ve turistik bir kent olarak da biliniyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2014, 21:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195