Title of a News Article

Uslu: Devlet geneliğimiz tarihten gelir

.

Başbakan Başdanışmanı Doç. Dr. Zeynep Karahan  Uslu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından DSİ Konferans Salonunda düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni Türkiye"  konulu konferansa katıldı.

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni Türkiye"  konulu konferansta konuşan AK Parti Şanlıurfa il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, " 11 Nisan’da Allah nasip ederse Cumhurbaşkanımız Şanlıurfa’ya teşrif edecekler. O gün yüreklerinizle, gönüllerinizle birlikte sizleri Rabia meydanında bekliyoruz. Öyle bir güzel kalabalık yapalım ki bütün Türkiye bize baksın"dedi.

Başbakan Başdanışmanı Doç. Dr. Zeynep Karahan  Uslu,"Ben aslında bir hocayım ve siyaset çalışan Allah nasip etti. Uzun yıllar siyaseti pratik olaraktan yapıyoruz. Ama aslında hani beni buralara ne getirdi dersek? Siyaseti akademik olarak çalışmak getirdi. Ve bugünde böyle bir panelde hem siyasetçi ama belki birazda daha çok hoca kimliğiyle buradayım. Almanya’yı işte parlamenter sistemde federalizm yapıyor. Bakıyorsun Endonezya, Şiili, Güney Kore, dünyanın en zengin devletlerinden biri, burada da ne var başkanlık sistemi var ama üniter devlet sistemi var aynı bizim ön gördüğümüz gibi hiç bir şey olmuyor. Ama dünya örnekleri ortada derler ya mal ortada yani neyi konuşuyoruz. Fakat bizim tarihi arka planımıza baktığımızda biz Osmanlının torunlarıyız devlet geneliğimiz tarihten gelir. Toplumsal geneliğimiz tarihten gelir. Ve bizim tarihsel genelliğimizin örneğin Amerika gibi kolonyal bir geçmiş yok onlar zaten konoli halinde küçük küçük gruplar olarak Amerika’ya gelmişler sonrasında olmuşlar federal başkan ben her zaman tek ve güçlü bir idarenin yönettiği bir ülke ve bir tarihten geliyorum.  Ya kardeşim sen şimdiki darbe anayasana bakar mısın? yetkili ama sorumsuz Cumhurbaşkanlığı dönemi var. Şuanda böyle her şeye yetkili bir cumhurbaşkanı var hiçbir sorumluluğu yoktur biliyor musunuz şuanda ki cumhurbaşkanımız ya insan bir Allah’tan korkar şuan ki yetkiler kimsede yok hani tek adam olmaya arzuluysa zaten seçiliyorsun. Seçilmişsin kendi eliyle yetkilerini veriyor" dedi.

Uslu,"Çünkü yargılanamayan bir tek vatana ihanet diye bir şey var. Onunda ne kadar enteresan ceza hukukunda tanımı yok biliyor musunuz?  Vatana ihanet nedir bizim ceza hukukumuzda tanımlanmamıştır. Ama böyle bir kavram var muğlak bunun dışında sorumsuz bir cumhurbaşkanı modeliyle yönetiliyoruz" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Nihat Çiftçi ise,"Varlığınız davamıza bize hizmetimize güç vermiştir onu belirtmek istiyorum. Tabii şimdi cumhurbaşkanıyla hükümet sistemiyle yeni Türkiye ve panelistle Şanlıurfa’nın yetiştirmiş olduğu yıllardır davasına hizmet ettiği 2 dönem milletvekili olarak merkez karar yönetme kurulu olarak çeşitli görevlerde hizmette bulunan ve Şanlıurfalı bir bağın olunca erkekler dışarıda kaldı yani yeri önceden kapattınız bunu belirtmek istiyorum.  Güzel yani sahiplenmeniz bu bizlere onur vermiştir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 23:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142